دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
شهردار منطقه ۲ تهران در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

از اجرای طرح «شهر مدرن و هوشمند» در توتستان‌های فرحزاد تا تکمیل خط ۷ مترو تا پایان بهار

از اجرای طرح «شهر مدرن و هوشمند» در توتستان‌های فرحزاد تا تکمیل خط ۷ مترو تا پایان بهار
شهردار منطقه ۲ تهران با اشاره به تصویب طرح «شهر مدرن هوشمند اراضی توتستان‌های فرحزاد» در جنوب یادگار امام (ره) گفت: امسال لکه بدمسکنی دره فرحزاد با اجرای این پروژه برطرف می‌شود.
کد خبر : 840806

گروه جامعه خبرگزاری آنا: منطقه ۲ شهرداری تهران در محدوده میانی و شمالی شهر تهران قرار دارد و قدمت سکونت شهری و ارائه خدمات شهری این منطقه به اوائل دهه چهل شمسی بازمی‌گردد. روستا‌های درکه و فرحزاد در شمال منطقه و روستای طرشت در جنوب منطقه ازجمله سکونتگاه‌های قدیم منطقه هستند که سیمای تاریخی منطقه را شکل می‌دهند. اما شهرک‌سازی‌ها در این منطقه از دوره قبل انقلاب آغاز شد و شاهد گسترش محلی بعد از انقلاب در این محدوده بوده ایم. با وجود اینکه این منطقه شهرداری تهران نسبت به برخی مناطق نوسازتر است، اما در بخشی از آن به با مشکل بدمسکنی مواجه هستیم. افزون بر این، رشد سریع منطقه طی سال‌های اخیر و تغییر بافت آن از بافت ییلاقی و مسکونی به بافت اداری و سکونتگاهی آن‌را با چالش بزرگ تامین حمل و نقل عمومی مواجه کرده است. 

در برخی از محلات منطقه ۲ به دلیل رعایت شدن اصول شهرسازی راه مناسب سازی نسبت به دیگر مناطق  شهر فراهم‌تر است و شهرداری در این زمینه پیش‌رو بوده است.

مهدی صالحی شهردار منطقه ۲ تهران در گفتگو با خبرنگار آنا به تشریح چالش‌های مدیریت این منطقه شهری تهران و برنامه‌های پیش روی شهرداری برای رشد و ارتقای سطح زندگی و ارائه خدمات شهری در آن پرداخت.

**تکمیل خط ۷ متروی تهران تا پایان بهار

آنا: اخیرا افتتاح خطوط در محدوده منطقه ۲ سرعت گرفته است، اما تامین اتوبوس به نظر می‌رسد همچنان با چالش‌هایی روبروست برای حل این معضل چه تصمیمی گرفته‌اید؟

تحول در  بخش حمل و نقل عمومی مبحث اصلی مدیریت شهری در سال جدید انتخاب شده و منطقه ۲ نیز چند پروژه در این زمینه در دست دارد  که مهمترین آن، اتمام خط ۷ مترو تا خردادماه است که طبق این برنامه ایستگاه میدان کتاب به بهره برداری خواهد رسید. همچنین ورودی  شرقی و شمال شرقی این ایستگاه آبان‌ماه تکمیل می‌شود که تحول بزرگی در حمل و نقل  منطقه ایجاد می‌کند.

علاوه بر این احداث خط ۱۰ مترو نیز در دستور کار است که ۵ ایستگاه (اشرفی اصفهانی، میدان کتاب، میدان شهرداری، میدان شهید تهرانی مقدم و فرهنگ) آن در منطقه ما واقع شده است؛ و در نظر داریم برای شهرک آتی ساز هم یک ایستگاه مترو در نظر بگیریم.

**بلوارپاکنژاد به پلازای شهری تبدیل می شود

آنا: با وجود بهره‌برداری از متروی ایستگاه دادمان و صنعت همچنان کارگاه‌های ساخت در بلوار پاکنژاد قرار دارند، چه زمانی این کارگاه‌ها جمع آوری می‌شوند؟

بخشی از کارگاه‌های پشتیبانی احتمالا خرداد ماه و بخش نهایی آن آبانماه جمع می‌شود، چون کارگاه بتن ریزی میدان کتاب در همین خیابان قرار دارد. البته در مدت فعالیت این کارگاه، آسفالت بلوار و فضای سبز آسیب دیده است و باید این خیابان برای بهره برداری مجدد بازسازی شود، البته طرح دیگری برای استفاده از این خیابان در نظر گرفته ایم که آنهم  استفاده از بلوارپاکنژاد به عنوان پلازای شهری است.

**پیش بینی ۲ مجتمع ایستگاهی مترو در محدوده سعادت آباد

آنا: شهرداری در نظر داشت تا ساخت خط ۱۰ مترو را با کمک بخش خصوصی دنبال کند، بنابراین باید منتظر ساخت مجتمع‌های ایستگاهی برای جبران هزینه‌ها در کنار خط ۱۰ باشیم؟

سرمایه گذاری خصوصی خط ۱۰ نوعی پشتیبانی مالی است که به نوعی از تبصره‌های بودجه از ظرفیت‌های TOD برای تامین منابع مالی‌اش استفاده می‌کند، البته در ایستگاه متروی میدان کتاب و اطراف میدان شهید تهرانی مقدم ساخت مجتمع‌های ایستگاهی در نظر گرفته شده است.

آنا: با توجه به ساخت ایستگاه‌های مترو نیاز به اتوبوس بیش از پیش حس می‌شود، برای حل این مساله چه برنامه‌ای دارید؟

ما هم در منطقه ۲ مثل همه جای تهران داریم با این معضل دست و پنجه نرم می کنیم، و در حوزه تامین اتوبوس کمبود شدید داریم. مطالعات نشان می‌دهد، ما در پایتخت به ۹ هزار اتوبوس نیاز دارد درحالیکه تنها ۱۸۰۰ اتوبوس در این کلانشهر فعال است. برنامه ما این است که تعداد اتوبوس‌های منطقه به ۳ برابر افزایش یابد که به عنوان مد میانی عمل کند. برای ورود ون نیز برنامه‌هایی چیده شده، ولی  هنوز ون به منطقه تزریق نشده است.

** لکه بدمسکنی دره فرحزاد با طرح شمسه برطرف می‌شود

آنا: آیا در نهضت ساخت مسکن مشارکت خواهید داشت؟

در حوزه مسکن و شهرسازی ۳ پروژه مهم و جدی داریم. شورای عالی شهرسازی طرح «شهر مدرن هوشمند اراضی توتستان‌های فرحزاد» را در جنوب یادگار امام (ره) مصوب کرد که با اجرای آن ۳۵ هکتار فضای سبز تحویل شهروندان خواهد شد. این طرح که با عنوان طرح شمسه معرفی شده است، که قرار است لکه بدمسکنی دره فرحزاد را یا  یک پروژه درونزا احیا کند، شمسه به شکلی طراحی شده که منابعش را از درون خود تامین کند، و شامل زیرساخت‌ها‌ی مدرن و هوشمند، با تاکید بر حفظ فضای سبز طراحی شده است.

قرار است در این طرح، برای ساکنینی که دچار بد مسکنی هستند، در قالب نهضت ساخت مسکن، مسکن تامین شود، اما این مساله به معنای این نیست که طرح جاذب جمعیت است؛ و به نوعی تامین کننده سرانه فرهنگی شامل سینما، تئاتر، هتل و پارک بزرگ مقیاس می‌شود.

مهمترین موضوع این طرح این است که مردم باید همراهی کنند تا موضوع بدمسکنی در این منطقه حل و ساماندهی شود به همین دلیل کمیسیون ماده ۵ در حال توضیح آن برای مردم منطقه است.

در واقع این طرح نوعی مداخله جدید از تعیین تکلیف برای فضا‌های بلاتکلیف است و مهمترین بخش این طرح تعامل با مردم است و امیدورایم درماه‌های اول سال جاری طرح مصوب شود.

**آغاز احیای رود دره فرحزاد و تبدیل آن به اکوپارک

آنا: برای رود دره فرحزاد  چه برنامه‌ای دارید؟

برای احیای رود دره فرحزاد کار  شروع شده و پیمانکار هم مستقر شده است. بنابر این طرح این رود دره که قابلیت تردد انسانی پیدا کرده است حتی در محل تفریح و بازی، هتل سازی و بوستان  مشخص شده و  شهریور فاز اول افتتاح و رود دره را به پارک نهج البلاغه متصل می‌کند و رود دره  تبدیل به اکوپارک خواهد شد.

**افتتاح بخشی از دسترسی پل تندرستی به پارک پردیسان تا مردادماه

آنا: اکوپارک فرحزاد به پارک پردیسان متصل می‌شود؟

اکوپارک پردیسان در پروژه دسترسی پیاده راه‌های منطقه در مجموعه بزرگراهی ما قرار دارد. چون شبکه‌های بزرگراهی انقطاعی ایجاد کرده بودند و باید آنرا حل کنیم و به این ترتیب باید به فضا‌های عمومی تبدیل شوند که در واقع فاز سوم نهج البلاغه خواهد بود که فعلا معارض دارد. اما برای حل انقطاع بزرگراهی، پل تندرستی به پردیسان وصل می‌شود تا این منطقه را از حالت جزیره‌ای خارج کند. دسترسی بخشی از این پل تا مردادماه افتتاح می‌شود.

**طراحی مجموعه «شهر خانواده» با شاخصه دسترس پذیری

آنا: معماری و شهرسازی منطقه ۲ با توجه به جدید بودن منطقه برای مناسب سازی کار را راحت‌تر می‌کند، برای مناسب سازی منطقه در سال جدید برنامه‌ای دارید؟

در حوزه مناسب سازی این منطقه جز مناطق پیش رو است و در همه شاخصه‌ها جز اولین‌ها بوده است و البته این راه باز هم  ادامه خواهد داشت.

ما همزمان در حال مطالعه طرحی برای افتتاح مجموعه‌ای از جنس مجموعه شهربانو، با عنوان «شهر خانواده» هستیم  که زمینه حضور خانواده‌ها را به شکل گفتگو محور فراهم کند؛ و مهمترین شاخصه‌اش دسترس پذیر بودن و تردد آسان در آن است.

**رایزنی برای ساخت گود زنجانی با وزارت نفت و تخلیه ساختمان اداره امور مالیاتی به دلیل ناایمنی سازه‌ای

آنا: درباره ساختمان‌های ناایمن و گود‌های رها شده چه خواهید کرد؟

برای گود زنجانی که در خیابان ایران زمین واقع شده است به دنبال این هستیم که شرکت نفت ساختش را شروع کند، اما در حال حاضر بحث نا ایمنی در این برج وجود ندارد و بی خطرسازی شده است.

در موضوع ساختمان ناایمن منطقه، ساختمان امور مالیاتی مورد توجه بوده که در با پیگیری‌های صورت گرفته در حال حاضر ساختمان تخلیه شده است، چون نا ایمنی موجود از جنس سازه‌ای بود.

یک ساختمان تجاری نیز درمنطقه از نظر ایمنی آتش نشانی مشکل داشت که با اطلاع رسانی، برخورد قضایی در حال رفع خطر است.

مجموعه‌های شهرداری در خیابان ستارخان و کوی نصر نیز که ناامین شناخته شده بودند ایمن سازی شدند.

اما در این منطقه با توجه به قدمتش، بافت فرسوده به مفهموم مخاطره آمیز وجود ندارد به جز مجموعه دره فرحزاد که دارای بافت ناکارآمد شهری و با بلاتکلیفی اسنادی است که به دستور شهردار تهران قرار است درباره آن مداخله شود.

**استفاده از ظرفیت  تصفیه خانه شهرک غرب برای تامین آب خاکستری

آنا: بازچرخانی آب و احیای قنوات نیز حائز اهمیت است، وضعیت این دو موضوع مهم در محیط زیست شهری چطور است؟

بازچرخانی آب یکی دیگر از پروژه‌های ما بوده که اعتبارات زیادی در شورا گرفته است تا آب خاکستری وارد چرخه استفاده در مدیریت شهری تهران شود.

در منطقه ما بزرگترین ظرفیت تصفیه خانه شهرک غرب است. این آب‌ها وارد مخازن زیر زمینی که از قبل احداث شده می‌شود که شامل ۹ مخزن در یک رینگ به هم مرتبط  است که نخستین مخزن در خیابان ایران زمین قرار دارد. و همچنین قرار است از ظرفیت سایر تصفیه خانه‌ها مثل تصفیه خانه آتی ساز استفاده کنیم تا آب‌های زیر زمینی به هدر نرود. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب