دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

تفکر پشت میز نشینی سد بزرگی برای تحقق شعار سال

تفکر پشت میز نشینی سد بزرگی برای تحقق شعار سال
یک جامعه شناس با بیان اینکه بیگانگی جامعه با کار و تولید سبب عقب ماندگی کشور می‌شود، تصریح کرد: تا زمانی که افراد جامعه با فرهنگ کار و تلاش انس نگیرند شعار سال که رشد تولید است محقق نخواهد شد.
کد خبر : 840668

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، در بهار ۱۴۰۲ رهبر معظم انقلاب اسلامی بر اساس نیاز کشور شعار سال را «رشد تولید و مهار تورم» نام گذاری کردند شعاری که در صورت تحقق می‌تواند اقتصاد بیمار کشور را درمان کند اما رشد تولید در صورتی محقق می‌شود که نیروی انسانی در سر زمین‌ها کشاورزی و کارخانه‌ها افزایش یابد و همانند کشور‌ها توسعه یافته مانند ژاپن درصد کارگران کارخانه‌ها و مزارع از کارگران ارگان‌ها بیشتر شود چرا که بر سر نظریه‌های اقتصادی کارگران به عنوان حکمرانان نظام اقتصادی و تولیدی می‌توانند با کارکرد خود سبب افزایش تولید، افزایش عرضه محصولات، کاهش تورم، خروج انحصار در بازار، اشتغال زایی وغیره شوند با این همه مزایایی که کار یدی دارد اما چند سالی که ذائقه پشت میز نشینی در خانواده ها، جوامع و افراد تحصیل کرده رشد و گسترش یافته است تفکری که مسلما سبب کاهش تولید، وابستگی کشور به دیگر کشورها، افزایش تورم، افزایش سطح عمومی قیمت ها، کاهش عرضه، افزایش تقاضا و افزایش واردات و در نهایت عقب ماندگی کشور می‌شود.

ریشه این تفکر برمی گردد به نظام غلط شاگرد معلمی در مدارس، عدم تربیت و آموزش کار آفرینی در جامعه، تربیت غلط خانواده ها، عدم مسئولیت پذیری فرزندان و غیره در واقع متاسفانه به دلیل پذیرش بالای دانشگاه‌ها این تفکر غلط که درس بخوان که کار ابتدایی و یدی انجام ندهی در جامعه رواج پیدا کرده است در همین راستا برای بررسی علل دیگر گسترش این فرهنگ غلط و راهکارهای برون رفت از این وضعیت با یکی از جامعه شناسان به گفت وگو نشسته که نتیجه را با هم می‌خوانیم:

امان الله قرائی مقدم با بیان اینکه متاسفانه در دهه‌های اخیر شاهد آن هستیم که به دلیل تغییر سبک زندگی خانواده‌ها فرزندان خود را وظیفه مدار و مسئولیت بار نمی آوردند و آنها را براساس این اصول تربیت نمی کنند، اذعان کرد:این اتفاق در شهر‌های بزرگ بیشتر از شهر‌های کوچک رخ می‌دهد، برخی کودکان کلان شهر‌ها برخلاف روستایان در خانه کار نمی کنند و هیچ مسئولیتی بر عهده آنها قرار نمی گیرد.

وی با بیان اینکه در روستا‌ها برخلاف برخی شهرها وظایفی مختلفی از همان دوران کودکی به عهده فرزندان دختر و پسر سپرده می‌شود، خاطر نشان کرد: کودکان روستا از دوران ابتدایی زندگی اهل کار و عمل بار می‌آیند و در این فرهنگ رشد می‌کنند.

این جامعه شناس با بیان اینکه در فرهنگ شهرنشینی برخی خانواده‌ها با تربیت نادرست خود کودکان را تن پرور، لوس، زود رنج بار آورده اند، گفت:برخی خانواده‌ها تمام امکانات رفاهی، تفریحی  را بدون اندکی تلاش در اختیار فرزندان خود قرار می‌دهند و این امر سبب می‌شود که کودک به این اوضاع عادت کند و در آینده هم برای خواسته‌های خود تلاش نکند.

قرائی مقدم با بیان اینکه تغییر سبک زندگی و تربیت نادرست خانواده‌ها باعث شده که برخی از دختران در زندگی شهرنشینی هیچ کاری در محیط خانه انجام ندهند، ابراز کرد:از طرف دیگر آموزش و پرورش کشور کاردگرایانه نیست در واقع این نهاد برخلاف نظر مربیان بزرگ تعلیم و تربیت کودک را برای زندگی کردن آماده نمی کنند و تمام تمرکز اولیا مدارس به درس خواندن دانش‌آموز بدون یادگیری مهارت‌ها محدود می‌شود.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش باید مهارت‌های مختلف را به دانش‌آموزان یاد بدهد، خاطرنشان کرد: به دلیل سبک غلط معلم و شاگردی در نظام آموزش و پرورش دانش‌آموزان ترجیح می‌دهند در آینده پشت میز نشین و کاری یدی انجام ندهند.

این جامعه شناس با بیان اینکه در آموزش وپرورش کشورهای پیشرفته همچون ژاپن مهارت‌های مختلف را به دانش‌آموزان یاد می‌دهند، خاطر نشان کرد:در این مدارس دانش‌آموزان را وظیفه مدار و مسئولیت پذیر بار می‌آوردند در این کارهای مختلف را به او می‌سپرند و فرد موظف است که آن را به طور کامل انجام دهد.

قرائی مقدم با بیان اینکه برخی خانواده‌ها کار کردن را عار می‌دانند و به همین دلیل به فرزندان خود اصرار می‌کنند که علیرغم علاقه  خود در رشته‌های نظری تحصیل کرده و ورود آنها به رشته فنی و حرفه جلوگیری می‌کنند، عنوان کرد: متاسفانه این اعتقاد در کشور ما وجود دارد که هنرستان جای دانش‌آموزان تنبل و مشروطی است و دانش‌آموزان درس خوان باید در رشته‌های نظری تحصیلات خود را ادامه دهند.

وی با بیان اینکه به دلیل گسترش فرهنگ پشت میز نشینی افراد تمام تلاش خود را می‌کنند که در یک ارگانی استخدام شوند، خاطر نشان کرد: زمانی که از افراد تحصیل کرده درخواست می‌کنیم که در یک کارخانه مرتبط با رشته خود مشغول به کار شوند، درخواست ما را به این دلیل که کار در شان آنها نیست رد می‌کنند این تفکر اشتباه است و لازم است که در جامعه اصلاح شود.

این جامعه شناس با بیان اینکه بیگانگی جامعه با کار و تولید سبب عقب ماندگی کشور می‌شود، تصریح کرد: تا زمانی که افراد جامعه با فرهنگ کار و تلاش انس نگیرند شعار سال که رشد تولید است محقق نخواهد شد.

قرائی مقدم با بیان اینکه برخی از افراد کار در کارخانه و سرزمینشان را بیگاری می‌دانند، عنوان کرد: این در حالی است که در اسلام کارگر از محبوب ترین افراد نزد خداست این محبوبیت به ارزش کار و تلاش در زندگی اشاره دارد.

وی با بیان اینکه یکی از راهکارهای کاهش آمار بیکاری در جامعه تغییر فرهنگ پشت میز نشینی و شغل‌های اداری به شغل‌های مهارتی و تولیدی است، عنوان کرد: دریافت آموزش مهارتی و فنی حرفه ای یکی از مهم ترین راههای رسیدن به اشتغال پایدار در جامعه امروز است.

این جامعه شناس با بیان اینکه برای بهبود اوضاع خانواده‌ها باید دست از تربیت ناز پرورانه بردارند، خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش باید در ساختار آموزشی خود تغییراتی دهد و مهارت‌های مختلف را به دانش‌آموزان یاد دهد.

قرائی مقدم در خاتمه گفت: ترویج این فرهنگ می‌تواند شتاب بیشتری به ارتقای شاخص‌های اشتغال در کشور بدهد و باید نهاد‌های مرتبط باهمراهی خانواده‌ها در این خصوص اهتمام لازم را داشته باشند.

حال باتوجه به آنچه که گفته شد تفکر پشت میز نشینی باعث شده است که هنگامی برگزاری آزمون‌های استخدامی سیلی از جمعیت به دلیل بیکاری در آن ثبت نام کنند، تفکری که می‌تواند آسیب جدی به کشور بزند در واقع با توجه تورم موجود در جامعه افزایش تولید می‌تواند اقتصاد کشور را نجات دهد و این امر بدون وجود نیروی یدی در کارخانه‌ها و مزارع امکان پذیر نیست از طرفی دیگر برخی از افراد به این دلیل در آمد ثابت اصرار دارند که در یک کار دولتی استخدام شوند این در حالی است که در مشاغل آزاد و کارآفرینی فرد می‌تواند چندین برابر درآمد دولتی را به دست آورد و علاوه بر آن با تولید و خدمات خود زمینه صادرات و اشتغال آفرینی را برای خود ودیگران فراهم کند.

از طرف دیگر لازم است این تفکر که حتما فرد نباید در رشته مورد تحصیل خود استخدام شود اصلاح بشود چراکه در حال حاضر کشورهای توسعه به این اعتقاد رسیدند که افراد باید رشته مورد علاقه خود را بخوانند وبا کار در حرفه دیگری بتوانند بعد از سال‌ها در رشته درس تحصیل خود کارآفرین شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب