هشدار امام خمینی (ره) نسبت به چپهای آمریکایی
به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری آنا، ۱۵ فروردین ۱۳۵۸ رهبر انقلاب با اقشار مختلف مردم دیدار کرد و نسبت به فتنه انگیزی برخی جریانهای به ظاهر چپ هشدار داد؛ و مهندس بازرگان نخستوزیر دولت موقت نیز خودمختاری که باعث از بین رفتن وحدت کشور شو را غیرقابل قبول دانست.
** به چپهای آمریکایی اعتنا نکنید
رهبر انقلاب امروز در دیدار با اقشار مختلف مردم با اشاره به فتنه انگیزی برخی جریانهای به ظاهر چپ آنها را در واقع آمریکایی خوانده وفرمودند: «اینهایی که الآن در ایران مشغول فتنه هستند اینها از اسلام هیچ اطلاع ندارند، و به حسب آن طوری که من میفهمم، اینها مرتبط با امریکا هستند ولو اینکه اسمشان برخلاف است! و ملت ما باید اینها را رد بکنند و اعتنایی به آنها نکنند، و خودشان در همین سیل جمعیت ایران منحل خواهند شد.»
** بازرگان: برای خودمختاری دنبال یافتن فرمول واحدی هستیم
نخستوزیر دولت موقت گفت: اگر خودمختاری یعنی در اختیار داشتن و مسئول بودن و مدیریت امور محلی را داشتن، دولت از آن استقبال میکند.
بازرگان در پاسخ به این سوال که «چرا در مورد خودمختاری کردستان و گنبد سیاست دولت را مشخص نمیکنید؟ آیا فکر نمیکنید با روشن شدن وضع از زد و خورد و جنگ داخلی جلوگیری میکنید؟»، گفت: «ما به طریق دیگری به این قضایا نگاه میکنیم، حرفها و صحبتها در گنبد و کردستان از خودمختاری، اگر منظور تجزیهطلبی و از بین رفتن وحدت کشور است به هیچ وجه قابل قبول نیست، ولی اگر خودمختاری داشتن اختیار و مسوول بودن در امور محلی است حتی پیش از قانون اساسی قدیم ایالتی و ولایتی که منظور گردیده مورد قبول و پذیرش است، البته این خودمختاری اختصاص به یک محل نخواهد داشت و برای همه نقاط کشور مورد نظر است. حال چه کارها باید با حکومت مرکزی باشد و چه امور با مسئولان محلی، ما خواستهایم که مردم نقاط مختلف نظرشان را بدهند، همان طور که مردم کردستان نظریاتشان را به مردم دادهاند. با رسیدن این پیشنهادات فرمول مزبور تهیه و قبل از انتخابات مجلس موسسان منتشر خواهد شد تا مردم نظرات خود را در این مورد اظهار دارند و یا به نمایندگان خود بگویند که آنها اعلام کنند.»
** دیدار هیئت نمایندگی کردها با بازرگان / رادیو و تلویزیون در مورد خودمختاری آگاهی دهند
هیات نمایندگی حزب دموکرات کردستان ایران به دنبال ملاقات با امام خمینی، با مهندس بازرگان نیز ملاقات کرد و در مورد مسایل جاری مملکت به ویژه مساله کردستان اطلاعیهای منتشر کرد.
در این ملاقات ریاست هیات نمایندگی کردها را دکتر عبدالرحمن قاسملو به عهده داشت و در آن غنی بلوریان و محمد امین سراجی و امیر قاضی اعضای دفتر سیاسی حزب عضویت داشتند.
بازرگان در این دیدار اظهار داشت آنچه از طرف دولت او انجام گرفته و اظهارات حضرت آیتالله خمینی، آیتالله شریعتمداری، آیتالله طالقانی که درباره تساوی حقوق اهل تشیع و تسنن و کرد و فارس و ترکمن و دیگران صورت گرفته، نشانه حسن نیت و علاقه دولت و روحانیت نسبت به مساله بوده است.
نخستوزیر دولت موقت در مورد خواستهای مردم کردستان و مساله خودمختاری اظهار داشت که طرح پیشنهادی را مورد مطالعه قرار خواهد داد و اطلاع داد که کمیسیونی از وزیران دفاع، کشور و کار تشکیل شده تا با نمایندگان واقعی مردم کردستان مسایل را بررسی کند.
وی اصل خودمختاری را تا حدی که مربوط به امور داخلی باشد چیز مطلوب و قابل قبولی خواند و اضافه کرد که این تغییرات اساسی باید در قانون اساسی گنجانده شود و به مرحله اجرا درآید. در ضمن اشاره نمود که دولت او موقت است و فقط میتواند مقدمه تغییرات اساسی را فراهم کند.
نخستوزیر در مورد استفاده از رادیو و تلویزیون به منظور روشن ساختن افکار عمومی درباره مفهوم خودمختاری که هیات نمایندگی کردها از وی درخواست کرده بود، گفت خودتان مراجعه کنید، مانعی در بین نیست.
** توطئه ایجاد اغتشاش در مناطق کردنشین
برادران و اعضای خانواده سالارجاف نماینده معدوم مجلس منحله شورای ملی از طریق مهاباد به مرز عراق رفتند، برای ایجاد اغتشاش در غرب کشور برادران سالارجاف چریک استخدام میکنند.
در مرز عراق زنان و دختران خانواده جاف با ۲ فروند هلی کوپتر عراقی به منطقه «کلار» زادگاه اصلی خانواده جاف واقع در شهرستان حلبچه انتقال داده شدند.
گفته میشود چند تن از افراد ساواک و عدهای از ارتشیان تحت تعقیب نیز برای ایجاد آشوب در غرب کشور به برادران جاف پیوسته اند.
** آمار نهایی رفراندوم اعلام شد
آمار نهایی رفراندوم تغییر رژیم ایران به جمهوری اسلامی اعلام شد. بر اساس این آمار ۲۰ میلیون و ۲۸۸ هزار و ۲۱ نفر در این انتخابات شرکت کردهاند.
از این عده ۲۰ میلیون و ۱۴۷ هزار و ۵۵ نفر به جمهوری اسلامی رای آری و ۱۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر رای نه دادهاند. در تهران نیز یک میلیون و ۱۷۵ هزار و ۲۲ نفر به جمهوری اسلامی رای آری و ۵۷ هزار و ۹۷۹ نفر رای نه دادهاند.
** ذوالفقار علی بوتو اعدام شد
ذوالفقار علی بوتونخست وزیر پیشین پاکستان سپیده دم امروز در زندان راولپندی به دار آویخته شد. ژنرال ضیاء الحق حاضر به عفو بوتو نشد. بوتو نخست وزیر پیشین پاکستان و بنیانگذار حزب مردم این کشور بود که با کودتای ضیاء الحق دستگیر و امروز اعدام شد.
** سیل پیامهای تبریک به مناسبت برپایی جمهوری اسلامی
سیل پیامهای تبریک و تهنیت به مناسبت اعلام جمهوری اسلامی در ایران از طرف سران کشورهای جهان بسوی ایران و خطاب به رهبر انقلاب اسلامی سرازیر است.
برژنف رهبر شوروی و الکسی کاسبگین نخست وزیر این کشور، حافظ اسدرئیس جمهور سوریه، شیخ خلیفه بن حمد آل ثانی امیر قطر و شیخ زاید بن سلطان آل نهیان حاکم امارات متحده عربی و شیخ قابوس بن سعید سلطان عمان و مسقط از جمله رهبرانی بودند که این پیروزی را به رهبر انقلاب تبریک گفتند.
** مصر جمهوری اسلامی را به رسمیت شناخت
دولت مصر که شناسائی رسمی انقلاب اسلامی ایران را تا زمان برگزاری رفراندوم جمهوری اسلامی به تعویق انداخته بود، حکومت جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت شناخت.
مصر ضمن اعلام شناسایی رسمی جمهوری اسلامی ایران خواهان مناسبات بهتری با کشورمان شد.
** اعتراض یک جنبش اسلامی به حضور شاه سابق در باهاما
خبرگزاری فرانسه گزارش داد یک جنبش اسلامی در باهاما به حضور "محمدرضا پهلوی" در این کشور اعتراض کرده و خواستار اخراج وی شد. شاه ۱۰ فروردین با هواپیمای اختصاصی ملک حسن مراکشی به باهاما رفت.
انتهای پیام/