دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 فروردين 1402 - 12:52
مجلس در برنامه هفتم مطالبه جدید خلق نکند

ابوترابی‌فرد: «مهار تورم» نیازمند استقلال بانک مرکزی است

ابوترابی‌فرد: «مهار تورم» نیازمند استقلال بانک مرکزی است
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه استقلال اداری، سیاسی و اقتصادی بانک مرکزی از موضوعات مهم است، گفت: یکی از اقدام های اصلی اجرای «مهار تورم» استقلال درجه بالای این بانک است.
کد خبر : 839613

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد خطیب جمعه تهران در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران (۱۱ فروردین) با اشاره به فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر، گفت: امیر المومنین علی (ع) در منشور حکمرانی به مدیر ارشد  و مدبر خود مالک اشتر می‌فرمایند: مالک اگر دغدغه تو عمل صالح بود به بالاترین سطح قدرت دست خواهی یافت.

وی افزود: جامعه بشری اگر می‌خواهد حقیقت سعادت را در این جهان تجربه کند باید در مدرسه عقل، علم و وحی حضور پیدا کند.

خطیب نماز جمعه با بیان اینکه ماه رمضان، ماه حضور عقلانیت و قرآن در عرصه حیات بشر است،تاکید کرد: آحاد جامعه و مسئولان نظام اسلامی باید از همه ظرفیت خود برای آراستگی به علم، اتخاذ تصمیمات صحیح و اجرای درست آن تصمیمات بهره ببرند که این روش راه رسیدن به کمال است.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد با اشاره به موضوع حجاب اظهار داشت: خواهرانی که به گوهر عفاف و حجاب توجه کافی ندارند باید آنها را مورد توجه قرار دهند و بدانند که زنان و مردان روزه دار از آنها دست بر نداشته و دغدغه آنها را دارند. همه مؤمنین دغدغه شأن این است که باید در مسیر حق قدم برداریم.

وی با بیان اینکه حجاب و عفاف رکن و ستون اقتدار و عزت خانواده است،تاکید کرد: از این رو باید دغدغه یکدیگر را داشته باشیم و با هم پیروزی و عزت را تجربه کنیم.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد در بخش دیگری از خطبه های این هفته نماز جمعه تهران ضمن تبریک ۱۲ فروردین روز «جمهوری اسلامی»،گفت اگر ملت در صحنه حضور داشتند، فقیه عادل در محور قدرت قرار می گیرد، اگر مردم مدیریت صحنه های سیاسی را در دست داشته باشند راه برای «اقتدار ملی» هموار می‌شود.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی و به تعبیر رهبری مردم سالاری دینی بر دو رکن امت و ملت استوار است،اظهار کرد: این بازو و رکن اسلامیت، جمهوریت نماد حضور مردم و مردم سالاری است و رکن رکین ولایت و رهبری انسان عالم، عادل و فقیه و به عبارت دیگر ولایت علم و فقه ثمره حضور فقیه و اسلام شناس صالح و عادل در راس هرم قدرت است.

خطیب نماز جمعه تهران اضافه کرد: باید این دو گوهر گرانبها را پاس داشت و از تمام توان خود برای ارتقای جمهوری اسلامی استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با اشاره به اینکه حضور مردم در راهپیمایی های عظیم ودر کنار صندوق های رای نماد «جمهوریت» است،گفت: بنابراین باید این روز را گرامی داشت و این سرمایه عظیم اجتماعی یعنی مردم سالاری دینی را با تقویت پیوند دولت و ملت، نظام سیاسی و بدنه و آحاد جامعه استحکام بخشید.

وی به «شعار سال» جدید اشاره و تصریح کرد:رهبر انقلاب با شعار «مهار تورم، رشد اقتصادی» بر رشد مستمر و سریع اقتصاد در راستای تحول در اقتصاد ملی و افزایش سطح رفاه ملی تاکید کردند.

خطیب نماز جمعه تهران خاطرنشان کرد: از شعارهای اقتصادی در طول ۱۶ سال اخیر واقعیت های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور به خوبی استفاده می شود، اولویت اصلی و دغدغه اساسی حکمرانی در کشور بهبود و اصلاح وضعیت اقتصادی است.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد با بیان اینکه  ما باید در مرحله نخست احترام و اقتدار مردم را مورد توجه قرار دهیم،تاکید کرد: پاسخ به نیازهای مردم وظیفه سنگینی را بر عهده آحاد مسئولین، فعالان اقتصادی و صاحبان اندیشه نهاده است، از سوی دیگر در یک جبهه سنگین رویارویی با قدرت های مسلط جهان قرار داریم و نمی توان در این میدان راه را برای فرصت دشمن هموار کرد و باید ایستاد و در مسیر افزایش اقتدار گام برداشت.

وی «مهار تورم» را اولویت نخست برای حرکت به سمت اصلاح شاخص های کلان اقتصادی و بهبود معیشت  مردم است دانست و تاکید کرد: هیچ صاحب اندیشه ای در این حقیقت تردید ندارد؛ مهار تورم باید به مساله اصلی مسئولان، مدیران و فعالان اقتصادی تبدیل شود.

خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه بانک مرکزی باید «رشد اقتصادی» را گزارش کند،اظهار کرد: اما رشد تورم را بازار فراروی ما قرار داده است،همچنین نوسانات نرخ تورم موجب کاهش قدرت پیش بینی توسط فعالان اقتصادی می‌شود و نمی‌توانند افق پیش رو را پیش‌بینی کنند، از این رو حرکت فعال اقتصادی آن‌ها کند می‌شود و نا اطمینانی نسبت به آینده به وجود می‌آید.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد گفت: با کنترل تورم و نوسانات اقتصادی باید زمینه پیش بینی پذیر شدن اقتصاد را فراهم کنیم تا بستر سرمایه گذاری و رشد اقتصادی در بلندمدت ایجاد شود.

وی با اشاره به علل اساسی تورم مستمر در کشور، شاخص درآمد‌های نفتی را یکی از این عوامل دانست  و با بیان اینکه نفت باید موتور اقتصاد کشور و پیشران اقتصادی ملی باشد،افزود: اما متاسفانه در کشور ما نفت به مصیبت اقتصاد تبدیل شده است و اگر نفت را از اقتصاد ایران قطع کنند، همه کلید‌ها خاموش می‌شود. اگر از این سرمایه ملی درست استفاده می‌کردیم با سیل ثروت روبرو بودیم.

خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه کلیدی‌ترین پیش شرط برای «مهار تورم» استقلال بانک مرکزی است،تاکید کرد: از بعد نهادی و نحوه تعیین رئیس کل بانک مرکزی و نیز اعمال نفوذ دولت در این حوزه و نقش وزرای اقتصادی در تصمیم گیری ها، در شورای پول و اعتبار و از بعد ساختاری وابستگی بودجه‌های دولت به نفت و ارز‌های حاصل از آن و نقش بانک مرکزی در تامین ریال برای دولت و در نتیجه افزایش خالص دارایی‌های بانک مرکزی و جبران کسری بودجه توسط نظام بودجه و بانک مرکزی کشور از اساسی‌ترین مشکلات در ساختار اقتصادی ایران محسوب می شود.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد تاکید کرد: بانک مرکزی باید در سه حوزه حفظ ارزش پول ملی، مهار تورم و انضباط شبکه بانکی کشور دارای هدف بلندمدت و تعریف شده باشد. این بانک باید اهداف خود را تعریف کند و نقشه راه خود را برای تحقق این وظایف که بر شانه‌های او نهاده شده، در معرض نگاه مردم و صاحبان فکر قرار دهد.

وی با اشاره به اینکه دغدغه رئیس کل بانک مرکزی نباید تامین کسری بودجه دولت باشد،تاکید کرد: رئیس کل بانک مرکزی باید از اختیارات قانونی و ابزار‌های سیاستی مناسب برای مدیریت نقدینگی برخوردار باشد، چراکه بدون اختیارات نمی‌شود از او انتظار داشت؛ باید شفاف در زمینه اطلاعات اقتصادی و گزارش عملکرد خود عمل کند.

خطیب نماز جمعه تهران تاکید کرد: استقلال اداری، سیاسی و اقتصادی بانک مرکزی از موضوعات مهم است، یکی از اقدام‌های اصلی اجرای «مهار تورم» استقلال درجه بالای بانک مرکزی است که متاسفانه در ایران وجود ندارد.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد اضافه کرد: کنترل حجم پول و انضباط پولی نیازمند برخورداری بانک مرکزی از درجه قابل قبول استقلال است. استقلال بانک مرکزی رکن کلیدی است و اصلاح ساختار نظام بودجه ریزی و سیاست‌های مالی دولت با استقلال بانک مرکزی گره خورده است.

وی با بیان اینکه مجلس نیز باید از همه ظرفیت خود برای اصلاح ساختار نظام بودجه ریزی و توسعه نظام مالیاتی استفاده کند،گفت:  امروز سیاست‌های مالی سلطه کامل بر سیاست‌های پولی دارد و این به آن معنی است که بانک مرکزی نمی‌تواند در سیاست‌های پولی مستقل عمل کند.

امام جمعه موقت تهران افزود: دولت در «برنامه هفتم» باید بر دو اصل مهار تورم و تولید تاکید کند و سیاست ابلاغی رهبر انقلاب که فرمودند در برنامه هفتم توسعه باید شاهد رشد مستمر پایدار اقتصادی ۸ درصد باشیم، تحقق یابد.

ابوترابی‌فرد گفت: نمایندگان در برنامه هفتم توسعه مطالبات جدید خلق نکنند و راه را برای افزایش هزینه‌های جاری و غیر جاری کشور هموار نکنند و راه را برای خلق ثروت هموار کنید. خلق ثروت محصول رشد اقتصادی مستمر و پایدار است نه وعده‌ها و افزایش مطالبات.

وی با بیان اینکه برنامه هفتم باید به موتور حرکت اقتصاد ملی تبدیل شود،تاکید کرد: با نگاه به سیاست‌های ابلاغی از خلق پیشنهاداتی که در این شرایط اجرای آن ممکن نیست پرهیز شود که امیدواریم در این مسیر درست قدم برداریم.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب