دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تهدیدی که می‌تواند فرصت باشد؛

تاثیر منفی افزایش قیمت‌ها بر ماه رمضان در کشور‌های غرب آسیا

تاثیر منفی افزایش قیمت‌ها بر ماه رمضان در کشور‌های غرب آسیا
با وجود گوشت بی‌کیفیت‌تر و غذای ضعیف‌تر، سر سفره افطار و نخریدن لباس نو برای کودکان، جوامع مسلمان می‌توانند باز هم به هم نزدیک‌تر شوند.
کد خبر : 839151

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، با فرارسیدن ماه مبارک رمضان، میلیون‌ها مسلمان در سراسر دنیا نیش تند تورم را احساس می‌کنند. با شروع درگیری‌ها بین روسیه و اکراین، ادامه اثرات بیماری کرونا و اتفاقات ناشی از تغییر آب و هوا قیمت غذا و انرژی افزایش شدیدی یافته و اقتصاد جهانی را دچار مشکل ساخته است.

کشور‌های نیمکره جنوبی کره زمین، به خصوص غرب آسیا، آفریقا، جایی که بیشترین تعداد مسلمین جهان را در خود جای داده اند نیز بدترین نوع تورم و کمبود آذوقه‌های کلیدی را تجربه می‌کنند.

برنامه غذای جهانی (WFP) برآورد کرده ست که در سال ۲۰۲۲ حدود ۳۴۹ میلیون نفر در ۷۹ کشور جهان از ناامنی غذایی رنج برده اند و بیش از ۱۴۰ میلیون نفر نیاز به کمک داشتند و به نظر نمی‌رسد که این آمار در سال ۲۰۲۳ تغییر کند. بیشترین تعداد انسان‌های مبتلا به سوءتغذیه در آسیا و آفریقا زندگی می‌کنند.

افزایش شدید بهای غذا نیز به نوبه خود خانواده‌ها را وادار می‌کند تا هزینه‌های کالا‌ها و خدمات دیگر خود را کاهش دهند.به گفته یک کارشناس WFP یک خانواده فقیر بیش از ۵۰ درصد از درآمد خود را صرف خرید غذا می‌کند.

آیا در طول ماه رمضان، افزایش بهای غذا خانواده‌ها را وادار تا اقلام همیشگی سفره افطارشان مثل خرما، بیسکویت، نوشیدنی‌های قندی راحذف کنند یا آن‌ها را با جایگزین‌های ارزانتر جایگزین کنند؟ بحران هزینه زندگی چه تاثیری روی مسلمانان مناطق مختلف دنیا دارد؟ آیا این امر دارای پیامد‌های اجتماعی دیگری نیز خواهد بود؟ و آیا موسسات خیریه میتوانند کمک کنند؟

پاسخ این است که در کشور‌هایی که با افزایش مهارگسیخته قیمت‌ها دست به گریبان هستند، مردم مجبورند که در هزینه‌های خود از غذایی که مصرف می‌کنند تا هدایایی که برای عزیزانشان می‌خریدند صرفه جویی کنند. گروه‌های مددرسان تلاش می‌کنند تا به این افزایش تقاضا برای کمک پاسخ بدهند.

اما این بحران می‌تواند مردم را در عین حال به هم نزدیکتر کند. علاوه بر عوامل جهانی، اقتصاد‌های خاورمیانه با مشکلات داخلی عدیده‌ای دست به گریبان هستند، از جنگ گرفته تا خشکسالی و بلایای طبیعی دیگر. برای مثال، با گذشت ۱۲ سال از جنگ داخلی خانمان برانداز در سوریه بیش از ۹۰ درصد از سوری‌ها امروز زیر خطر فقر زندگی می‌کنند. بحران هزینه زندگی بعد از زلزله‌ها مرگبار ماه فوریه و کشته شدن بیش از ۵۰ هزار نفر در ترکیه و سوریه سختتر هم شده است. در ترکیه نرخ تورم در ماه گذشته به بیش از ۵۵ درصد رسید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب