فاز دوم پالایشگاه آبادان جلوه رشد فعالیتهای دانش بنیان در کشور است
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر امروز دوشنبه در مراسم افتتاح فاز دوم پالایشگاه آبادان اظهار داشت: امروز در حالی، فاز دوم پالایشگاه آبادان را افتتاح کردیم که این پروژه جلوه رشد تولید، توجه به فعالیتهای دانش بنیان و جلوگیری از خام فروشی است.
وی افزود: در فاز دوم پالایشگاه آبادان از خام فروشی ۲۱۰ هزار بشکه نفت خام جلوگیری صورت میگیرد. در این پروژه روزانه چهار میلیون لیتر بنزین و پنج میلیون لیتر گازوئیل در کشور تولید میشود و علاوه بر آن خوراک مورد نیاز پتروشیمیهای منطقه در فاز دوم پالایشگاه تأمین میشود.
رئیسی با اشاره به ۲۹ اسفند ماه روز ملی شدن صنعت نفت اظهار کرد: ملی شدن صنعت نفت روزی بود که دست بیگانگان از صنعت نفت ما کوتاه و انگلیسیها از صنعت نفت ما اخراج شدند و کار به دست نیروهای توانمند ایرانی افتاد.
رئیس جمهور ادامه داد: یک زمانی یک کارشناس خبره انگلیسی گزارش می داد که با رفتن ما از صنعت نفت ایران، ایرانی ها نمی توانند نفت را استخراج و پالایش کنند ولی ایرانی ها ثابت کردند که می توانند صنعت نفت را اداره کنند و آمریکایی ها و انگلیسی ها که ۴۰ تا ۵۰ سال است که با تصور غلط می کنند فکر می کنند توانایی دانش متعلق به آنهاست، اشتباه می کنند.
پالایشگاه آبادان دیگری ساخته شد
رئیسی تصریح کرد: امروز در پالایشگاه آبادان جلو ارزشمند «ما می توانیم»، ما «می خواهیم» و «ما می دانیم» است. امروز جلوه خواستن، دانستن و توانستن را در آبادان دیدیم. در پالایشگاه آبادان که وارد شدم به من گفتند که آن طرف یک پالایشگاه ۱۰۰ ساله است و این طرف طرح پالایشگاهی که امروز افتتاح شد و ۱۰۰ درصد ایرانی است، قرار دارد. امروز من باید بگویم گه پالایشگاه دیگری همچون پالایشگاه نامدار آبادان به دست جوانان توانمند ایرانی ساخته شده است.
وی ادامه داد: ۳۴ درصد باقی مانده از فاز دوم پالایشگاه آبادان در این دولت تکمیل شد که یک کار جهادی و یک رکورد به شمار می رود. باید این قبیل کارهای جهادی ادامه پیدا کند و جوانان برومند ایرانی توانایی این کارها را دارند. امروز باید از خام فروشی در کشور جلوگیری کنیم و این از افتخارات این دولت است.
به گزارش آنا، بخش نخست فاز ۲ طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان که یکی از بزرگترین پروژههای پالایشی منطقه غرب آسیا محسوب میشود، صبح امروز (دوشنبه ۲۹ اسفند) مصادف با روز «ملی شدن صنعت نفت»، با حضور حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، به شکل رسمی افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
با افتتاح این طرح ظرفیت تولید پالایشگاه آبادان با افزایش ۲۱۰ هزار بشکهای به روزانه ۶۳۰ هزار بشکه خواهد رسید. بر این اساس میزان تولید بنزین در این پالایشگاه از ۱۰ میلیون لیتر به ۱۴ و تولید گازوئیل از ۱۶ به ۲۰ میلیون لیتر در روز خواهد رسید.
اجرای این طرح در شرایط سخت تحریمی و با تکیه بر توان داخلی در آذرماه به اتمام رسیده و این بخش از آذرماه در مدار تولید قرار گرفته و پس از طی مراحل آزمایشی امروز رسما افتتاح میشود.
طراحی، ساخت و نصب بزرگترین واحد تقطیر در اتمسفر به ظرفیت ۲۱۰ هزار بشکه در روز و واحد تقطیر در خلاء به ظرفیت ۱۰۰ هزار بشکه در روز در منطقه غرب آسیا، طراحی، ساخت و نصب بزرگترین هیدورکراکر (شکست کاتالیستی هیدروژنی) در منطقه غرب آسیا با ظرفیت بیش از ۴۲ هزار بشکه در روز، طراحی، ساخت، حمل و نصب یکپارچه بزرگترین کوره هیدروژن در منطقه غرب آسیا به وزن ۱۵۰۰ تن، طراحی، ساخت و نصب بلندترین مشعلهای پالایشگاهی کشور به ارتفاع ۱۲۰ و ۱۲۵ متر و طراحی، ساخت و نصب بزرگترین واحد تصفیه هیدروژنی نفتا به ظرفیت ۶۵ هزار بشکه در روز از جمله ویژگیهای این طرح هستند.
همچنین ۳۴ میلیون ساعت کار بدون حادثه (ناتوان کننده) در ابرپروژههای پالایشی در کشور، پیشرفت ۳۲ درصدی در بخش اجرایی در ابرپروژههای پالایشی در سال پایانی پروژه و در دولت سیزدهم و اشتغالآفرینی مستقیم برای ۷ هزار و ۳۰۰ نفر و ۱۵ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم برای سازندگان تجهیزات صنعت نفت در داخل کشور رکوردهایی هستند که در جریان اجرای این پروژه ثبت شدهاند.
واحدهای تصفیه تعریف شده در فاز دوم پالایشگاه منجر به ارتقای کیفیت محصولات تولیدی این پالایشگاه به یورو ۵ خواهند شد که با بهرهبرداری از آنها این پالایشگاه جوانتر و توان تولید آن نیز افزایش خواهد یافت. همچنین فعالیت این فاز باعث کاهش آلایندههای زیست محیطی، کاهش درصد تولید مازوت، افزایش تولید ۵۳ درصدی گاز مایع، ۲۳ درصدی گازوئیل و ۶ درصدی بنزین خواهد شد.
از دیگر ثمرات بهرهبرداری از این واحد، تکمیل زنجیره ارزش، کاهش آسیبپذیری کشور در برابر تحریمها از طریق تبدیل نفت خام و میعانات گازی به فرآوردههای نفتی و با توجه به روند مصارف داخلی فرآوردههای نفتی، توسعه ظرفیت پالایشی کشور و نیز ارتقای کیفیت فرآوردههای نفتی خواهد بود.
در بخش مهندسی، بیش از ۹۵ درصد مهندسی پروژه توسط ظرفیتهای داخلی کشور اجرا شده و در بخش کالا نیز بیش از ۷۰ درصد کالا و تجهیزات مورد استفاده در پروژه اعم از رآکتورها، پمپها و کمپرسورها و سایر اقلام، توسط سازندگان و تامینکنندگان داخلی تهیه شده و در صورت ایجاد تسهیلات مناسب، این رقم به بیش از ۸۵ درصد خواهد رسید. حدود ۱۵ درصد از تجهیزات باقیمانده نیز غالباً شامل تجهیزات هایتک و ابزار دقیق است که تولید آنها چندان صرفه اقتصادی ندارد.
در نهایت، در این پروژه بیش از ۱۰۲ شرکت داخلی مشارکت داشته و تجهیزات لازم را تولید کردهاند. بیش از ۹۰ تن شامل بیش از ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار قلم کالا در این پروژه استفاده شده است.
پالایشگاه نفت آبادان با ۱۱۰ سال قدمت یکی از بزرگترین پالایشگاههای ایران است که فرآوردههایی همچون گاز مایع، بنزین موتور، نفت سفید، نفت گاز، سوخت جت، نفت کوره، انواع روغن موتور پایه، انواع قیر، انواع حلالهای نفتی، گوگرد و نفتای (خوراک آروماتیک پتروشیمی بندرامام) تولید میکند. این پالایشگاه به عنوان قدیمیترین مجتمع پالایشگاهی کشور ۲۵ درصد سوخت ایران را تامین میکند.
انتهای پیام/