معرفی برج کاشانه بسطام
به گزارش خبرگزاری آنا، بسطام یکی از توابع شهری آرام و کوچک به نام شاهرود در استان سمنان است که دارای اماکن گردشگری و تفریحی بسیاری است و در این میان آرامگاه بایزید بسطامی به همراه باغهای مصفا و مسجد جامع آن در این منطقه قرار داد.
اما یکی از جاذبههای گردشگری در این منطقه برج کاشانه است که در جنوب بسطام و جنوب شرقی مسجد جامع بسطام قرار گرفته است.
برجی بلند و با معماری زیبای چند وجهی که با گچ بریهای زیبا و خط نوشتههای عربی تزئین شده و این ترکیب توانسته آن را به یک جاذبه تماشایی تبدیل کند و قرار است در ادامه کمی بیشتر درباره این برج بدانیم.
برج کاشانه بسطام، برجی مربوط به سدهٔ ۸ ه. ق
برج کاشانه بسطام که با نام برج آرامگاهی در نزدیک مسجد جامع به ثبت آثار ملی ایران نیز رسیده است.
برج کاشانه بسطام برجی مربوط به سدهٔ ۸ ه. ق است و در داخل شهر بسطام، قرار گرفته، برجی بلند و زیبا در جنوب شهر بسطام و در شمال شهرستان شاهرود و جنوب خاوری مسجد جامع بسطام که بسیاری از گردشگران را جذب خود میکند.
براساس اسناد موجود منار بسطام یا برج کاشانه بسطام، در سال ۵۱۴ هجری قمری توسط رضیالدین محمد عیسی هشتمین وارث و جانشین بایزید در سمنان ساخته شده است و پلکانهای منار آن به صورت مارپیچی است و به وسیله روزنههایی که در بدنه مناره تعبیه شده نور داخل آن تأمین میشود.
در واقع میتوان گفت که، برج کاشانه بسطام یکی از آثار زیبای بر جای مانده از دوران سلجوقیان است و در طول حیات ۹۰۰ ساله خود شاهد حوداث بسیاری بوده است و تلخیها و شیرینیهای بسیاری را تجربه کرده است، اما با این وجود توانسته همچنان معماری زیبا و دلگیر خود را در طول این دوران حفظ کند.
معماری برج کاشانه بسطام
نمای برج کاشانه بسطام از چندین قسمت آجرکاری با رویههای گوناگون تشکیل شده، بطوری که تناسب میان بخشهای مختلف نشان از هنر بالای مردمان این سرزمین دارد.
هنری که در آن زمان یعنی در ۹۰۰ سال پیش میتوانست، طول، عرض و کنار هم قرار دادن و اصول مهندسی را رعایت کند و از سوی دیگر از اوج هنر و خلاقیت، زمامداران این سرزمین بوده است.
در قسمت بالایی منار نیز چند ردیف آجر چینی مهندسی و هنری تاج منار را بهوجود آورده اند.
به پلکانهای این منار که برسی با یک معماری هوشمندانه مواجه میشویم که به صورت مارپیچی به دور منار، تا بالای آن پیچیده شده است و در آن زمان مهندسان این بنا برای روشنایی مورد نیاز داخل سازه سوراخهایی را در دیوارههای بدنه منار تدارک دیدهاند تا نور لازم را برای بنا به داخل سازه هدایت کند.
بهترین زمان برای سفر به شاهرود
شاهرود بطور معمول دارای آب و هوای معتدل و گرم کویری است و با توجه به این موضوع میتوان نتیجه گرفت که در حالت کلی نیمه اول سال بهترین زمان سفر به شاهرود است، اما با توجه به این موضوع سفر به برخی از اماکن دیدنی شاهرود که در مناطق کویری هستند، در فصلهای گرم سال مانند تابستان و اوخر بهار مناسب نیست و بهتر است در فصلهای خنکتر مانند اواخر زمستان و اوایل بهار به آنجا سفر کنید.
- بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/
انتهای پیام/