رانت اطلاعاتی بورس را کامل حذف کردیم/ جزییات ابهامات نماد بانک آینده
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنامجید عشقی در نشست خبری سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه امسال بازار سرمایه افت و خیز قیمت داشت گفت: ولی با کمک صندوقهای بازارگردانی و صندوقهای سرمایه گذاری تا حدودی ریزش ها کنترل شد.
وی به شکست انحصار صدور مجوز نهادهای مالی از سال گذشته و ادامه آن در سال جاری اشاره و تصریح کرد: تعداد شرکت های کارگزاری سبدگردان صندوقهای سرمایهگذاری و دیگر صندوقها امسال رشد داشت و شرکتهای خدمات دهنده بازار سرمایه را گسترش دادیم.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره بحث دامنه نوسان گفت: با افزایش دامنه نوسان اتفاق خوبی امسال رخ داد و نقدشوندگی سهم ها افزایش یافت. باید به جایی برسیم که دامنه نوسان منطقی داشته باشیم و بازار نقدشوندگی لازم را داشته باشد.
عشقی درباره سود سهام عدالت گفت: از ۳۶ شرکت بزرگ که در سهام عدالت هستند، چند شرکت شامل گل گهر، چادرملو، پتروشیمی خلیج فارس، پتروشیمی مارون، مپنا و فجر هنوز سود سهام عدالت را واریز نکرده اند که پیگیر هستیم تا همین یکی دو روزه آنها نیز به حساب سپرده گذاری مرکزی واریز کنند و سپس برای سهامداران عدالت، این سودها واریز میشود.
وی ادامه داد: برای تغییر دامنه نوسان هنوز زمان تعیین شده و ۵ فروردین صحت ندارد عجله ای هم نداریم اما سال آینده این سیاست را ادامه می دهیم و به سمت ۱۰ درصد دامنه نوسان خواهیم رفت.
وی با بیان اینکه دسترسی یکسان به اطلاعات در سال جاری ایجاد شد یادآور شد: دیگر کسی دسترسی خاص به اطلاعات ندارد.
به گفته عشقی نمادهایی که ماه ها و بعضاً سالها بسته بودند بازگشایی شدند و در حال حاضر به ندرت نماد هایی داریم که مدت زمان زیادی بسته اند که علت آن نیز داشتن ابهامات گسترده این نماد هاست.
وی درباره بورس کالا گفت: ارزش معاملات کالایی امسال به ۲۵ میلیارد دلار رسید بیش از هزار هزار میلیارد تومان ارزش معاملات بود و ۱۱۰ میلیون تن کالا در بورس کالا امسال معامله شد که ارقام بیسابقه ای هستند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این که امسال تمام سود های نقدی شرکت های بورسی به سهامداران از طریق سامانه سجام واریز شد تصریح کرد اجرای این طرح تجربه خوبی بود که سهامداران به سود نقدی خود دست یافتند همچنین سود های رسوبی هم داشتیم به تدریج در حال واریز این سود به سهامداران از طریق سامانه مذکور هستیم. امسال ۳۰ میلیون نفر به سود نقدی خود دست یافتند.
وی درباره صندوق پس بیت بازار سرمایه اظهار داشت: این صندوق دستورالعمل معاملات دارد که در خصوص آن هیئت مدیره صندوق تصمیم گیری کرده و هیات عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه بر آن نظارت دارد اینکه این صندوق نمی تواند جزئیات معاملات را اعلام کند چون نوسانگیران کاری میکنند که اقدامات آن خنثی شود لذا جزئیات خرید سهم هایی که قرار است انجام شود اعلام نمی شود.
دبیر شورای عالی بوس درباره نماد بانک آینده گفت: این نماد ابهامات جدی دارد و موضوع قرارداد ایران مال یکی از مباحث آن است، هنوز به جمعبندی نرسیده ایم که آیا نماد این بانک در بازار سرمایه باز شود یا خیر.
ماجرای عرصه خودرو در بورس
وی در ادامه درمورد عرضه خودرو در بورس گفت: مساله اصلی خودرو این بود که طی دو سال گذشته قیمت کارخانه خودروسازها اصلاح نشده بود. جای خودرو در بورس نیست اما نتیجه شرایطی که پیش امده بود و نحوه قرعه کشی چیزی جز از بین رفتن صنعت خودروسازی و متضررشدن مصرف کنندهها نبود. به همین دلیل پیشنهاد دادیم خودروها در بورس پذیرفته شود تا از وضعیت زیاندهی خارج شوند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: وزارت صمت و شورای رقابت پیشنهاد دادند قیمت اصلاح شود و خودروها سود منطقی از محل فروش داشته باشند. اگر این اتفاق رخ دهد و خودروسازها بدون زیان خودروی خود را بفروشند ما هم مخالفتی نداریم.
عشقی ادامه داد: ما مسئولیت کامل رعایت صلاح سهامداران در شرکتهای خودروسازی را متوجه هیات مدیره شرکتها میدانیم. اگر بدون زیان بفروشند تا صلاح سهامدار را رعایت کنند ما مخالفت نداریم، از طرف دیگر هم آمادگی داریم که در بورس کالا عرضه کنند. نمیتوان عرضه کنندهای را مجبور کرد کالای خود را در بورس کالا عرضه کنند. اما اگر تعهد دارند باید به تعهد خود عمل کنند. هدف ما این است که خودروساز زیان نکند تا حقوق سهام داران حفظ شود.
با ایران خودرو برخورد میکنیم
وی درمورد اینکه ایران خودرو طبق تعهدات خود محصولات را در بورس عرضه نکرد، گفت: با ایران خودرو برخورد میکنیم. مدیران این شرکت هم به سازمان دعوت شدند هم از آن ها توضیح مکتوب خواستیم اما هنوز نه رایی صادر شده نه تصمیمی گرفته شده است.
انتهای پیام/