دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی کشاورزی ماهیان سردابی کشور:

فروش امسال به اندازه نصف سال گذشته نیست

فروش امسال به اندازه نصف سال گذشته نیست
آرش نبی زاده گفت: قیمت ماهی در آینده نه چندان دور روند افزایشی دارد، چرا که ماهی های موجود در بازار، مربوط به سرمایه گذاری های یک سال پیش است.فروش امسال ما به اندازه نصف سال گذشته نیست و تنها ماهی که تا حدودی فروش می‌رود قزل آلا پرورشی است
کد خبر : 837182

آرش نبی زاده عضو هیئت عملی دانشگاه آزاد اسلامی و مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی کشاورزی ماهیان سردابی کشور در گفتگو با آنا از وضعیت نابسامان بازار مصرفی ماهی خبر داد و اضافه کرد: بازار شب عید امسال بر خلاف سال پیش اصلا پر رونق نیست و تقاضای مردم به دلیل کاهش توان خرید به شدت کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: ماهیان آب‌های گرمسیری جنوب نیز وضعیت بدتری نسبت به ماهیان پرورشی و ماهی‌های شمال دارند و مردم به دلیل قیمت بالای این نوع از ماهی‌ها اصلا تمایلی برای خرید این نوع از آبزیان ندارند. تنها ماهی‌ای که قیمت متعادلی دارد و تا حدودی خرید و فروش می‌شود ماهی قزل آلا است. این ماهی سر مزرعه به قیمت ۱۰۸ فروخته شده و در میادین ۱۱۵ تا ۱۱۷ هزار تومان فروخته می‌شود.

نبی زاده ماهی را از کالا‌های پروتئینی دانست که دولت هیچ نوع حمایتی از آن‌ها ندارد و اظهار داشت: دولت باید در راستای ارتقای سبد تغذیه خانوار به محصولات دریایی یارانه دهد، پرداخت یارانه به تولید کننده اتفاق مبارکی است، اما می‌توان به جای تولیدکننده به مصرف کننده نیز یارانه داد تا توانایی خرید محصولات دریایی به عنوان یک غذای سالم فراهم شود. قرار بود در کارت‌های یارانه مصرف آبزیان نیز دیده شود.

این مقام صنفی عنوان کرد: در برهه‌ای حجم تولید ماهیان سردابی کشور تا ۱۸۰ هزار تن رسید و ایران به بزرگترین تولیدکننده ماهیان پرورشی جهان تبدیل شد، اما به دلیل عدم حمایت از تولیدکنندگان میزان تولید ماهی ۸۰ هزار تن کاهش پیدا کرد و تقریبا نصف شد. دولت در حمایت از تولیدکنندگان محصولات پروتئینی تبعیض قائل می‌شود. مثلا از کالای جانشین ماهی، مرغ حمایت می‌کند، اما هیچ سوبسیدی برای تولیدکنندگان ماهی در نظر نگرفته است.

عضو هیئت عملی دانشگاه آزاد اسلامی طول دوره‌ی رشد ماهی را یک سال عنوان کرد و اظهار داشت: قیمت ماهی در آینده نه چندان دور روند افزایشی دارد، چرا که ماهی‌های موجود در بازار، مربوط به سرمایه گذاری‌های یک سال پیش است. امروز تولید ماهی با احتساب همه‌ی هزینه‌های تولید برای هر کیلوگرم ۱۰۵ هزار تومان تمام می‌شود که اگر میزان سود را هم اضافه کنیم قیمت ماهی رشد زیادی می‌یابد.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی کشاورزی ماهیان سردابی تاکید کرد: قیمت پودر ماهی به عنوان اصلی‌ترین نهاده تولید ماهی ۴۰ درصد افزایش قیمت داشته و در حال حاضر هر کیلوگرم به قیمت ۶۶ هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد. این نهاده در حال حاضر به علت عدم حمایت‌های دولتی به قیمت جهانی خرید و فروش می‌شود. ما بار‌ها با نهاد‌های دولتی نامه نگاری کردیم که در این نهاده خاص ورود کنند و به آن یارانه پرداخت کنند، اما هیچ اتفاقی تاکنون رخ نداده است. زمانی تولیدکننده‌های ما در هر کیلوگرم ۴۰ درصد سود می‌کردند، اما این میزان امروز به ۵ درصد رسیده است. قیمت آرد مصرفی مزرعه‌های تولید ماهی تا پیش از این به قیمت دولتی بود، اما امروز تولیدکننده مجبور است که آرد را به قیمت آزاد بخرد. قیمت مکمل‌های ماهی نیز از سال قبل تا به امروز ۵۰ درصد افزایش داشته است.

این مقام صنفی خبر از صادرات ۴ هزار تنی قزل آلا به اکثر کشوره‌های جهان به جز اروپا داد و تصریح کرد: هر کیلوگرم قزل آلای شکم خالی به قیمت ۶ دلار در هر کیلوگرم صادر می‌شود. اگر تولیدکنندگان ماهی صادرات نداشتند بسیاری از آن‌ها ورشکست می‌شدند، اما همه‌ی فعالان این حوزه امکان رعایت استاندارد‌های جهانی را ندارند و به همین دلیل به شدت متضرر شده اند.

نبی زاده اظهار داشت: الگوی مصرف آب ماهی کمتر از سایر گونه‌های جانوری است. مثلا هر کیلو گوشت گاو حدود ۱۶ هزار لیتر آب مجازی، هر کیلو گوشت مرغ ۴۵۰۰ لیتر آب مجازی و برای ماهی قزل آلا ۳۵۰۰ لیتر آب مصرف می‌شود.

در حضور میدانی خبرنگار آنا در کف بازار قیمت ماهی قزل آلا و سایر ماهی‌های مصرفی از این قرار است:

قیمت یک کیلوگرم قزل آلا ۱۴۸ هزار تومان

قیمت یک کیلو قزل آلا مهیا پروتئین ۱۲۵ هزار تومان

قیمت قزل آلا پاک شده یک عدد ۱۶۰ هزار تومان

قیمت یک کیلوگرم قزل آلا منجمد تحفه ۲۰۲ هزار و ۸۰۰ تومان

قیمت یک کیلوگرم قزل آلا کتکوت ۲۷۹ هزار و ۹۰۰ تومان

قیمت یک کیلوگرم قزل آلا کبابی ۲۶۰ هزار تومان

قیمت یک کیلوگرم قزل آلا سالمونی ۱۸۰ هزار تومانی

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب