دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری مطرح شد؛

از راه‌اندازی نگارخانه‌ها و برپایی نمایشگاه‌ها تا جایزه ویژه رسانه‌ برتر عرصه تجسمی در سال آتی

از راه‌اندازی نگارخانه‌ها و برپایی نمایشگاه‌ها تا جایزه ویژه رسانه‌ برتر عرصه تجسمی در سال آتی
مدیرکل هنر‌های تجسمی گفت: در سال جاری تلاش کردیم در عرصه‌های راه اندازی نگارخانه‌های جدید تا مجوز نمایشگاه‌ها، عضویت هنرمندان در صندوق هنر و ارسال اثر به خارج از کشور پیشرفت داشته باشیم.
کد خبر : 837099

به گزارش خبرنگار هنر‌های تجسمی آنا، نشست صمیمانه عبدالرضا سهرابی، مدیرکل هنر‌های تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اصحاب رسانه، ۲۱ اسفند ماه در دفتر موسیقی معاونت هنری ارشاد برگزار شد. در این برنامه سیدمصطفی زروندیان، معاون هنر‌های تجسمی، عضدی، معاون طرح و برنامه و واحدی رییس موسسه هنر‌های توسعه معاصر حضور داشتند.

سهرابی در این نشست با تشکر از حضور همیشگی اصحاب رسانه در عرصه تجسمی گفت: هر حرکت موفقیت آمیزی در رسانه معنا پیدا می‌کند و بحمدالله این همافزایی قابل قبول است، از همه تشکر می‌کنم حتی آن‌ها که ما را نقد کردند ما برای نگاه شما اهمیت قائلیم. نقد با انصاف و تخصص، سازنده است و کمک به مدیران می‌کند.

*385 مجوز نمایشگاهی در یک سال

وی با ارائه آماری از فعالیت‌های یک ساله مرکز تجسمی وزارت فرهنگ گفت: براساس مستندات موجود، تعداد مجوز‌های نمایشگاهی در شش ماه نخست ۳۱۲ عنوان، ۹ ماه دوم ۳۵۱ و برای یک سال ۳۸۵ مورد است.

*راه اندازی هشت نگارخانه جدید

سهرابی افزود: هشت نگارخانه امسال به نگارخانه‌های موجود اضافه شده و تعداد تمدید فعالیت‌ها از عدد ۱۴ به ۵۸ مورد رسیده است. همچنین صدور گواهی هنری از ۲۷ مورد در شش ماه نخست به ۴۵ مورد در ۹ ماه دوم و ۴۶ مورد تا انتهای سال رسیده است. تعداد صدور مجوز برای ارسال آثار به خارج از کشور از ۱۰۷۸ مورد در شش ماه نخست به ۱۷۴۰ مورد در ۹ ماه دوم و ۲۳۸۴ مورد تا انتهای سال رسیده است که این آثار قطعا ارزآوری برای کشورمان داشته و ما سعی کردیم در کوتاهترین زمان ممکن یعنی کمتر از ۴۸ ساعت مجوز‌ها را به گمرک ارائه دهیم.

از راه‌اندازی نگارخانه‌ها ، مجوز نمایشگاه‌ها تا جایزه ویژه رسانه‌ برتر تجسمی در سال آتی

*میزان عضویت هنرمندان تجسمی در صندوق هنر

وی در ادامه یادآور شد: در سامانه جشنواره‌ها تعداد درخواست‌ها شش ماه اول، پانزده مورد و سپس بیست و چهار مورد در ۹ ماه دوم و سی و یک مورد تا انتهای سال و تعداد مجوز‌ها از دو به پنج و سپس ده مورد تا انتهای سال رسیده است. در بحث صندوق اعتباری هنر مدتی لغو تمدید داشتیم، اما پس از آن بدنه آماده و به سرعت تمدید‌ها صورت گرفت و تعداد عضویت هنرمندان تجسمی در صندوق هنر از ۱۸۲ به ۲۵۹ و سپس ۳۲۹ عضو رسید. تمدید عضویت‌ها نیز از ۷۲۳ مورد در شش ماه نخست سال، به ۱۲۱۰ مورد و سپس ۱۴۱۰ نفر در انتهای سال دست یافتیم.

سهرابی در بخش دیگری از صحبت‌هایش از راه اندازی یک جایزه ویژه برای رسانه‌ها خبر داد و گفت: جزئیاتش را سال آتی اعلام خواهیم کرد، فعلا مطرح کنیم که اردیبهشت سال آینده ارزیابی از یک سال فعالیت تجسمی خبرنگاران رسانه‌های مختلف خواهیم داشت و جوایزی به بهترین خبرنگار رسانه برتر با تندیس ارائه خواهد شد.

وی در بخش پرسش و پاسخ نیز عنوان کرد: ما برای هر سال دو سالانه در نظر گرفتیم، که البته یکی از آن‌ها امسال به دلیل حواشی برگزار شد. برای سال آتی دو دوسالانه از ما مطالبه کنید که، چون چهار مورد را مدنظر داریم، اسم آن‌ها هنوز مشخص نشده است.

وی درباره حراج تهران و عدم صدور مجوزش گفت: امسال هم درخواست درستی نداشتیم و هم اثری نرسیده بود، حراج انجام نشد.

سهرابی درباره موزه هنر‌های معاصر نیز توضیح داد: برای سال آتی موزه برنامه‌های مفصلی خواهد داشت، همچنین برنامه‌های نوروز و ماه مبارک رمضان نیز به زودی اعلام می‌شود.

وی درباره اهمیت چرخه اقتصاد هنر توضیح داد: چنین رویکردی در دستور کار مرکز قرار دارد و ما هم همه برنامه‌هایمان را در همین راستا پی می‌گیریم، یکی از همین بستر‌ها حراج‌ها است که تاکنون دو حراج به حراج‌های سال آتی اضافه شده، حراج ملی نامش حراج ایرانیان شده و حراج جدید دیگری نیز سال آتی برپا می‌شود. همچنین شورای خرید آثار تجسمی نیز ایجاد شده تا به هنرمندان خدمات برساند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب