بودجه ۱۴۰۲ نسبت به لایحه ارسالی دولت ۲.۶ درصد کاهش یافت
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، شمسالدین حسینی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در نشست خبری با بیان اینکه بودجه کل کشور نسبت به آن لایحهای که دولت ارسال کرده بود، ۲.۶ درصد کاهش یافت که این بیسابقه است و بودجه شرکتهای دولتی هم ۷ درصد کاهش یافت،گفت: ما در مجلس تلاش کردیم شاکله بودجه تغییر نکند. در چند سال اخیر اعداد کلانی چون ۵۰ درصد را درباره تورم داشتیم و ما را بر آن داشت که به معیشت و حقوق و دستمزد اهتمام بیشتری داشته باشیم.
وی افزود: یک تغییر محسوس که در رسیدگی به لایحه بودجه در صحن اتفاق افتاد، آن بود که معافیت مالیاتی حقوق بگیران دولت از ۷ میلیون تومان به ۱۰ میلیون تومان افزایش یافت.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ اظهار کرد: در تبصره یک بودجه عیناً همان چیزی که دولت در لایحه آورده بود، تصویب شد.
حسینی بیان کرد: متأسفانه امسال ما با رشد بیرویه مصرف فرآوردههای نفتی به طور مشخص بنزین مواجه شدیم و امسال بنزین و گازوئیل مقداری وارد شده است و بر این اساس باید میزان تولیدات فرآوردههای نفتی را افزایش دهیم که اعتباراتی در بودجه برای این موضوع در نظر گرفته شد.
وی افزود: ما در بخش انرژی با ناترازی تولید و مصرف و پایین بودن سرمایهگذاری مواجه هستیم و پیشبینی شده است حسابی نزد خزانه کل کشور باز شود و در راستای افزایش تولید نفت و گاز هزینه شود.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ گفت: احکام مربوط به انضباط بخشی به شرکتهای دولتی را تقویت کردیم. طبق مصوبه مجلس، بانکهای دولتی باید اموال مازاد خود را بفروشند تا بخشی از ناترازی بانکها مرتفع شود.
حسینی با بیان اینکه در تبصره ۶ بودجه اتفاق مهم این بود که معافیت مالیاتی فعالیتهای مطبوعاتی، رسانهای و قرآنی که در لایحه بودجه حذف شده بود، مجدداً گذاشتیم و این فعالیتها در سال آینده معاف از مالیات شد،گفت: : تبصره ۱۲ بودجه درباره حقوق و دستمزد بود که رشد ۲۰ درصدی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان تصویب شد.
وی اضافه کرد: مستمری مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی هم در لایحه دولت ۲۰ درصد آمده بود که با مصوبه مجلس به ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ تاکید کرد: پاداش پایان خدمت کارکنان هم ۵۲۰ میلیون تومان تصویب شد. ۶۹ همت برای یارانه دارو و ۵۶ همت هم برای یارانه نان تصویب شد.
حسینی با اشاره به اینکه در تبصره ۱۶ بودجه سقف ۲۰۰ همت برای تسهیلات ازدواج و فرزندآوری و تهیه جهیزیه در نظر گرفته شد و تصویب شد،افزود: ۴۵ همت برای نظام ارجاع یا پزشک خانواده پیشبینی شده است که عمده آن از محل مالیات بر ارزش افزوده بخش سلامت است.
از ایجاد صندوق و نهاد جدید جلوگیری کردیم
وی افزود: یکی از مواردی که در راستای اصلاح ساختار بودجه و برای پیشگیری از افزایش هزینههای کشور در مجلس به آن توجه کردیم، جلوگیری از ایجاد صندوق و نهاد جدید بود. رویهای باب شده است که صندوق دولتی مدام تشکیل میشود که ما برای جلوگیری از افزایش تصدیگری دولت این موضوع یعنی توسعه تشکیلاتی بانکها را برداشتیم.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ درباره ارز صادراتی، گفت: نظام ارزی کشور، نظام ارزی شناور مدیریت شده است و نمیتواند فاصله بین آنچه در بازار مبادله میشود و آنچه بانک مرکزی عرضه میکند، بیش از دو درصد باشد.
حسینی خاطرنشان کرد: در سال گذشته این موضوع ETS یا نرخ ارز دولتی بود و امسال پیشنهاد شد که در راستای نظام ارزی شناور مدیریت شده واژهای تحت عنوان میانگین نرخ ارز صادراتی روز مطرح شد که معنایش آن است امروز در سامانههای رسمی نرخ ارز اعلام میشود که میانگین آنها، نرخ ارز صادراتی میشود و بانک مرکزی باید آن را اعلام کند.
وی تصریح کرد: ما نباید ذخایر ارزی کشور را به حراج بگذاریم و باید از ذخایر ارزی کشور صیانت کنیم.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ درباره تعیین تکلیف شرکتهای دولتی زیان ده، افزود: ما بندی را در این زمینه گذاشتیم و گفتیم باید ریشههای این زیان ده بودن مشخص شود و مجامع شرکتهای دولتی موظف به تعیین تکلیف شرکتهای زیان ده شدند.
حسینی با بیان اینکه ما اجزای مختلف منابع دولت را بررسی کردیم،اظهار کرد: دولت ۱۸۵ همت اوراق پیشینی کرده است که بفروشد که به ۱۸۷ همت در صحن مجلس افزایش یافت و البته دولت باید ۱۷۵ همت اوراق مالی قبلی را تسویه کند و ۵۰ همت هم باید سود دهد.
بودجه شرکتهای دولتی ۶.۹ درصد کاهش یافته است
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مجلس در مجموع چقدر شاکله بودجه را تغییر داده است، گفت: در خصوص تبصرهها یعنی ۲۰ تبصره ابقاء شده و بیش از ۹۵ درصد احکامی که دولت خواسته بود، همان موارد با تغییرات جزئی تصویب شد.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ افزود: من دیروز مجمع تشخیص مصلحت نظام بودم و عموم ایرادات مجمع به بودجه را قابل رفع شدن میدانم و برخی از موارد رفع آن بسیار سهل است.
حسینی همچنین درپاسخ به این سوال که با توجه به لایحه بودجهای که در مجلس تصویب شد و بر اساس میزان کسری بودجه که از الان پیشبینی میشود، تورم سال آینده چند درصد خواهد بود؟ گفت: در این مورد باید بگویم که ما نباید در انتهای یک سال، برای سال آینده منفعل باشیم و باید فعال باشیم.
وی با اشاره به اینکه کنترل تورم به این مسئله بازمیگردد که سیاستگذار و مجری چقدر فعال باشد،اظهار کرد: باید هدف کاهش تورم باشد،تاکید کرد: با توجه به تورمهای نقطه به نقطه که در ماههای گذشته داشتیم، پیشبینی میشود که سال آینده تورم بالا خواهیم داشت.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ با اشاره به اینکه البته مطالبه ما از دولت این است که جلوی تکانههای قیمتی و افزایش ماهانه قیمتها را بگیرد، گفت: من قبول دارم و اگر میتوانستیم باید قدرت خرید مردم را در بودجه بیشتر میکردیم اما ما هم باید توان مالی دولت را در نظر میگرفتیم.
حسینی اضافه کرد: ما در برخی از اقلام مانند نان و کالاهای اساسی پیشبینی کردیم که افزایش نیابد و اگر افزایش یافت، یارانهها باید افزایش یابد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا حقوقها بیشتر از ۲۰ درصد افزایش نیافت؟ گفت: من قبول دارم و اگر میتوانستیم باید قدرت خرید مردم را در بودجه بیشتر میکردیم اما ما هم باید توان مالی دولت را در نظر میگرفتیم.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۲ تصریح کرد: ما جلوی ایجاد یکسری از صندوقها را در بخشهای اقتصادی گرفتیم. در تبصره ۱۸ بودجه قرار بود که ۳۲ صندوق ملی و استانی تشکیل شود که ما جلوی این کار را گرفتیم.
حسینی با بیان اینکه ایرادی ندارد که تعداد صندوقهای بازنشستگی زیاد باشد، اما باید نهادی ناظر بر این صندوقها باشد،افزود: ما در سال جاری تا حدودی سعی کردیم برای بودجه سال آینده ناترازی صندوقهای بازنشستگی کمتر شود.
وی تاکید کرد: ما باید به آینده صندوقهای بازنشستگی توجه کنیم و یکی از موضوعات کلیدی در برنامه هفتم توسعه تعادل بخشی به صندوقهای بازنشستگی است.
انتهای پیام/