توافقی بینالمللی برای نابودی زبالههای فضایی لازم است
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، بر اساس مقاله منتشر شده ساینس در ۹ مارس، دانشمندان خواستار یک معاهده قانونی شدند تا مدار زمین تحت تأثیر آینده صنعت فضایی جهانی قرار نگیرد. پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ تعداد ماهوارههای موجود در مدار از ۹ هزار عدد به بیش از ۶۰ هزار ماهواره افزایش یابد. همچنین در حال حاضر بیش از ۱۰۰ تریلیون قطعه ماهواره قدیمی ردیابی نشده به دور سیاره میچرخند.
به گفته ایموژن ناپر، نویسنده اصلی این مطالعه (این قطعات هر چیزی میتواند باشد؛ تکههای بزرگ قابل تشخیص تا قطعات کوچک که ردیابی آنها دشوارتر است. مدار زمین مشترک است، به این معنی که هر ملتی میتواند از آن استفاده کرده و بهرهبرداری کند، این موضوع برنامه ریزی را سخت میکند. افزایش زبالههای فضایی میتواند منجر به غیرقابل استفاده شدن برخی از مدارها شود.»
به گفته گروهی از متخصصان بینالمللی در فناوری ماهواره و آلودگی پلاستیکی در اقیانوسها، این نشان دهنده نیاز مبرم به توافق بینالمللی در مورد راه بهینهای برای کنترل مدار زمین است. تعداد کمی از کشورها به پایداری ماهوارهها در فضا توجه میکنند. با این حال، آنها لازم میدانند این قانونمندی در هر کشوری که قصد استفاده از مدار زمین را دارد، اجرا شود تا از آلودگی اقیانوسها هم جلوگیری شود.
ضمن اینکه هر توافقی باید شامل اقداماتی برای تولیدکننده و کاربر در قبال ماهوارهها و زبالهها از زمان پرتاب باشد.
کیمبرلی ماینر، دانشمند آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا، گفت: «ایجاد قانون جدید از سوی سازمان ملل، به حداقل رساندن آلودگی مدار پایین زمین، امکان ادامه اکتشاف فضایی، تداوم ماهواره و رشد فناوری فضایی را فراهم خواهد کرد.)
در یک بیانیه مطبوعاتی کارشناسان بر این باورند که اگر برای زبالههای فضایی اقدامی نشود، بخشهای بزرگی از محیط نزدیک به سیاره زمین به سرنوشت دریاهای آزاد دچار میشود. این آبها به دلیل صید بی رویه، تخریب زیستگاه، اکتشاف معدن در اعماق دریا و آلودگی پلاستیکی به معرض خطر افتادند.
انتهای پیام/