تشخیص بیش مصرفی استامینوفن با یک قطره از بزاق
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از سای تک دیلی ، این آزمایش پژوهشگران دانشگاه لیورپول که «طیف سنجی جرمی پیکان کاغذی» (PA-MS) نام دارد نیاز فوری به تشخیص و درمان سریع بیش مصرفی (اوردوز) را برطرف میکند و نویدبخش بهبود مراقبت از بیمار و کارایی مراقبتهای بهداشتی است.
این دانشمندان اعتبار بالینی یک روش جدید مبتنی بر طیف سنجی جرمی را نشان میدهند که میتواند سطح استامینوفن را از یک قطره کوچک بزاق اعمال شده روی یک تکه کاغذ نشان دهد.
روش طیف سنجی جرمی پیکان کاغذی (PA-MS) به زمان، منابع و مشارکت بالینی کمتری نسبت به آزمایشهای فعلی نیاز دارد و عملکرد تحلیلی پیشرفته تری را ارائه میدهد.
استامینوفن پرمصرفترین دارو در سطح جهان است و همین دسترسی راحت به آن، به مصرف مکرر و بیش از حد کمک میکند. سالانه تقریبا ۱۰۰ هزار مورد مصرف بیش از حد استامینوفن در انگلیس گزارش میشود که منجر به بستری شدن ۵۰ هزار نفر در بیمارستان به دلیل مسمومیت کبدی میشود. مصرف بیش از حد استامینوفن اگر به سرعت درمان نشود، میتواند منجر به پیامدهای شدیدی از جمله نارسایی کبد، پیوند یا حتی مرگ شود.
«استیل سیستئین- ان» (NAC) دارویی است که برای درمان بیش مصرفی استامینوفن استفاده میشود و در پیشگیری از آسیب حاد کبدی (ALI) موثر است، اما حساس به زمان است و اگر در عرض ۸ ساعت تجویز شود بیشترین تاثیر را دارد.
محققان این روش را با استفاده از نمونههای بزاق و پلاسما از داوطلبانی که استامینوفن مصرف کرده بودند، آزمایش کردند و دریافتند بزاق، روش نمونه گیری ایده آلی است.
دکتر «سیمون ماهر» «Simon Maher» متخصص در فناوریهای طیف سنجی جرمی در گروه مهندسی برق و الکترونیک دانشگاه لیورپول و مجری این تحقیقات گفت: این مطالعه آزمایش موفقیت آمیز تست جدید PA-MS را در یک محیط بالینی نشان میدهد و اساسی را برای پیشبرد آزمایشهای بر بالین بیمار در محیطهای درمانی معمولی و اورژانسی فراهم میآورد.
این نوآوری نشان دهنده یک گام رو به جلو در روشهای طیف سنجی جرمی یونیزاسیون محیطی با پتانسیل کاربرد گسترده در تشخیص بالینی است.
مجریان این طرح میگویند این پژوهش نشان دهنده یک پیشرفت مهم در کمی سازی سریع و دقیق استامینوفن است. با توجه به شیوع بالای مصرف بیش از حد این دارو و عواقب شدید آن، این فناوری نوآورانه راه حلی سریع، غیرتهاجمی و مقرون به صرفه را ارائه میدهد که میتواند مراقبت از بیمار و نتایج را تا حد زیادی افزایش دهد.
نتایج این تحقیقات در نشریه BMC Medicine منتشر شده است.
انتهای پیام/