نخستین خون آزمایشگاهی برای انتقال خون در کره جنوبی تولید شد
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از IE، شرکت «آرت بلاد» «Artblood» که در توسعه تولید خون مصنوعی مبتنی بر سلول تخصص دارد، موفق شده است برای نخستین بار در جهان در شرایط آزمایشگاهی خون سگ را تولید کند.
دانشمندان آرت بلاد، با همکاری پژوهشگران دانشگاه هانیانگ و دانشگاه ملی گیونگسانگ به این پیشرفت مهم دست یافتند.
خلق موفقیت آمیز خون سگ رشد یافته در آزمایشگاه، راه حل امیدوارکنندهای برای دامپزشکی است و یک منبع خون قابل اعتماد و اخلاقی برای انتقال خون ارائه میکند.
نتایج این تحقیقات در کنفرانس بین المللی CELL BIO ۲۰۲۴ در سن دیگو منتشر شده که تلاش مشترکی بین انجمن آمریکایی زیست شناسی سلولی و سازمان زیست شناسی مولکولی اروپاست.
تولید آزمایشگاهی خون سگ
تولید خون آزمایشگاهی یک زمینه پیشرفته در تحقیقات زیست پزشکی است که شامل کشت سلولهای خونی خارج از یک موجود زنده میشود. این رویکرد نوآورانه که در وهله نخست برای کاربردهای پزشکی انسانی مورد بررسی قرار گرفت، اکنون در حال گسترش دامنه سلامت حیوانات است.
مطالعه پژوهشگران کرهای شامل کشت موفقیت آمیز گلبولهای قرمز خون سگ در یک محیط آزمایشگاهی بود.
آنها سلولهای قرمز خون را با استفاده از سلولهای تک هستهای خون محیطی سگ (PB MNCs) ایجاد کردند. اینها نوعی گلبول سفید هستند که در خون سگ یافت میشوند و به عنوان ماده اولیه برای فرآیند کشت مورد استفاده قرار گرفتند. محققان همچنین از سیتوکینها و نشانگرهای سلولی به عنوان مواد مورد نیاز استفاده کردند.
سیتوکینهای مشتق از انسان و سگ برای ایجاد محیط بهینه به منظور رشد سلولهای خونی استفاده شد. علاوه بر این، نشانگرهای سلولی - که در سطح سلولها یافت میشوند - باعث تمایز PB MNCها به گلبولهای قرمز خون میشوند.
روند کشت ۲۰ روزه این دانشمندان منجر به تولید موفق گلبولهای قرمز خون شد.
«پارک سئونگ آه» «Park Seong-ah» مجری این تحقیقات گفت: «در یک محیط مناسب، گلبولهای قرمز نابالغ سگها تکثیر شدند، در روز هفدهم به حداکثر گسترش رسیدند و فرایند تولید گلبولهای قرمز تکمیل شد».
گلبولهای قرمز خونی که در آزمایشگاه رشد میکنند کوچکتر از گلبولهای انسانی هستند، اما شکل مشابهی دارند و به همان اندازه خون طبیعی سگ، اکسیژن را حمل میکنند.
حل مشکل کمبود خون اهدایی
در حال حاضر خون مورد نیاز سگها باید از روش اهدای خون سگهای دیگر تامین شود. این رویکرد دارای چندین محدودیت است. به عنوان مثال، تعداد محدودی سگ اهداکننده مناسب وجود دارد که میتواند منجر به کمبود خون شود.
همچنین، نگرانیهای اخلاقی خاصی در مورد استفاده از حیوانات بهعنوان اهداکننده خون، با توجه به احتمال آسیب و ناراحتی آنها وجود دارد.
پارک معتقد است این پیشرفت میتواند دامپزشکی را با پرداختن به کمبود خون و ارائه راه حلی اخلاقیتر برای انتقال خون پیش ببرد. علاوه بر این، میتواند به عنوان یک ابزار تحقیقاتی ارزشمند در کسب بینش برای انواع مختلف بیماریهای خونی عمل کند.
متخصصان اکنون میتوانند با استفاده از این فناوری جدید، خون را در یک محیط آزمایشگاهی تولید و از یک منبع ثابت و قابل اعتماد، اطمینان حاصل کنند.
بر اساس گزارش ها، شرکت دانش بنیان آرت بلاد در اوایل سال جاری ۴.۵ میلیون دلار سرمایه جذب کرد. این شرکت از زمان آغاز به کار در سال ۲۰۲۲، تقریبا ۹.۱ میلیون دلار بودجه دریافت کرده است که شامل سرمایه گذاریهای خصوصی و حمایت عمومی میشود.
انتهای پیام/