کمدیساز سوئدی رئیس هیئت داوران جشنواره کن شد
به گزارش خبرنگار سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، روبن استلوند (Ruben Östlund) کارگردان سوئدی، که تاکنون دو بار برنده نخل طلای جشنواره کن شده است، به عنوان رئیس هیئت داوران هفتادوششمین دوره جشنواره فیلم کن معرفی شد. جشنواره کن امسال از ۱۶ تا ۲۷ می، مقارن با ۲۶ اردیبهشت تا ۶ خرداد ۱۴۰۲ شمسی برگزار میشود.
این کارگردان که به ساخت طنزهای اجتماعی با مضمون کمدی سیاه معروف است، بعد از به دست آوردن دومین نخل طلای خود در سال گذشته برای فیلم «مثلث اندوه» به این عنوان دست یافته است. او پیشتر در سال ۲۰۱۷ نیز نخل طلای کن را به خاطر فیلم «مربع» به خانه برده بود.
اوستلوند سالهاست که یکی از پایههای ثابت جوایز جشنواره کن است. او دو بار برنده جایزه بخش «نوعی نگاه» این جشنواره شده است، بار اول برای فیلم «غیرداوطلبانه» در سال ۲۰۰۸ و بعد در سال ۲۰۱۴ برای فیلم «فورس ماژور»، که برای این فیلم موفق به دریافت جایزه هیئت داوران نیز شد.
فیلم «بازی» اش در بخش «دو هفته کارگردانها» در سال ۲۰۱۱ اکران شد. «مثلث اندوه» امسال همچنین نامزد دریافت جایزه اسکار بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه غیراقتباسی شده است.
اوستلوند سومین کارگردانی است که بعد از دو بار به دست آوردن نخل طلای جشنواره به عنوان رئیس هیئت داوران برگزیده میشد. پیش از او فرانسیس فورد کاپولا و امیر کاستاریکا به این مهم دست یافته بودند. او همچنین اولین کارگردانی است که تنها یک سال بعد از بردن بهترین جایزه جشنواره کن به این سمت برگزیده میشود.
ریاست او بر هیئت داوران این جشنواره دقیقاً ۵۰ سال بعد از ریاست هموطنش، اینگمار برگمن سوئدی، در جشنواره سال ۱۹۷۳ اتفاق میافتد.
اوستلوند گفت: «از این که به این افتخار مفتخر شده ام خیلی خوشحال و مفتخر هستم. در هیچ کجای دنیای سینما، پیش بینی کردن، زمانی که پردهها برای اکران فیلمهای بخش رقابت این جشنواره بالا میروند، سخت نیست. بودن در این قسمت از جشنواره امتیاز بزرگی است. وقتی میگویم فرهنگ سینما در مهمترین دوران خود قرار دارد، این را از صمیم قلبم میگویم.»
دبیرخانه جشنواره کن در بیانیهای اعلام کرد که دلیل انتخاب اوستلند «ادای دین به فیلمهای صریح و بی پرده است و فیلم هیی که مدام از بیننده میخواهند خودش را به چالش بکشد و این که هنر مدام خودش را از نوع ابداع میکند.»
اوستلوند افزود: «به عنوان رئیس، به همکارانم در هیئت داوران وظیفه اجتماعی سینما را یادآوری خواهم کرد. یک فیلم خوب، یک تجربه جمعی است و ما را وادار میکند تا فکر کنیم و باعث میشود بخواهیم درباره چیزی که دیدیم حرف بزنیم-پس بیایید با هم تماشا کنیم!»
انتهای پیام/