دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 اسفند 1401 - 11:18
با اذعان به اهمیت راه حل دیپلماتیک؛

مقام ارشد پنتاگون ادعا‌هایی را درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح کرد

مقام ارشد پنتاگون ادعا‌هایی را درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح کرد
یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا در جلسه توجیهی با اعضای کنگره، ادعا‌هایی را درباره پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران مطرح کرد.
کد خبر : 834995

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، «کالین کال» معاون وزارت دفاع آمریکا در جلسه‌ای خطاب به نمایندگان کنگره، مدعی شد که ایران با ساخت مواد هسته‌ای لازم جهت تولید سلاح هسته‌ای، فقط ۱۲ روز فاصله دارد.

وی این ادعا را در پاسخ به سوال قانونگذار جمهوریخواهی مطرح کرد که او را برای توضیح درباره دلیل حمایت دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا از برجام تحت فشار قرار داد.

کالین در توضیح این ادعا افزود: پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران از زمان خروج آمریکا از برجام، چشمگیر بوده است. سال ۲۰۱۸ که دولت قبلی واشنگتن از برجام خارج شد، ایران تا تولید مواد لازم برای ساخت بمب ۱۲ ماه فاصله داشت، اما اکنون این زمان به ۱۲ روز کاهش یافته است.

این مقام پنتاگون گفت: بنابراین، من فکر می‌کنم هنوز این دیدگاه مطرح است که اگر بتوان این مساله را به صورت دیپلماتیک حل کرد و محدودیت‌های برنامه هسته‌ای ایران را برگرداند، بهتر از گزینه‌های دیگر است. با این حال، برجام اکنون در وقفه و حالت تعلیق است.

این ادعا در شرایطی مطرح می‌شود که آمریکا به این واقعیت که ایران قصدی برای تولید سلاح اتمی ندارد، اذعان می‌کند. در همین رابطه، «ویلیام برنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، در مصاحبه اخیر خود با شبکه «سی بی اس» در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «آیا سران جمهوری اسلامی ایران تصمیمی برای ساخت سلاح هسته‌ای دارند»، گفت: تا جایی که می‌دانیم، اعتقادی نداریم که سران ایران تصمیمی برای از سرگیری برنامه تسلیحاتی که در پایان سال ۲۰۰۳ تعلیق کرده بودند، گرفته باشند.

نکته قابل تأمل دیگر در اظهارات مقام ارشد پنتاگون، اذعان وی به اهمیت راه حل دیپلماتیک برای برون رفت از وقفه ایجاد شده در مذاکرات احیای برجام آن هم در شرایطی است که کاخ سفید در اظهاراتی متناقض، می‌گوید که «احیای برجام دیگر در تمرکز ما نیست».

آخرین دور مذاکرات رفع تحریم‌ها و احیای برجام، مردادماه سال جاری در وین برگزار شد، اما بعد از آن دچار وقفه شده است. تحلیلگران می‌گویند که برخی عوامل مانند فشار‌های رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب