دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با ثبت نام ۱۳۰۰ فیلم؛

بزرگترین جشنواره فیلم آفریقا امید را در بورکینافاسو زنده می‌کند

بزرگترین جشنواره فیلم آفریقا امید را در بورکینافاسو زنده می‌کند
بزرگترین جشنواره فیلم آفریقا امید را در بورکینافاسو زنده می‌کند، گفته شده تقریباً نیمی از فیلم‌های حاضر در بخش داستانی امسال توسط کارگردان‌های زن ساخته شده‌اند.
کد خبر : 834476

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری آنا، جشنواره یک هفته‌ای فِسپاکو که روز یکشنبه در پایتخت کشور جنگزده و پر ازخشونت بورکینافاسو، آواگادوگو،  شروع شد، تلاش می‌کند تا علاوه بر سرگرمی، امید را، هم به عنوان نماد تحمل و بردباری، در این کشور زنده نگه دارد.

در طول تمام سال‌های کش و قوس سیاسی و حملات تندرو‌های سلفی که منجر به کشته شدن هزاران نفر و آواره شدن حدود دو ملیون نفر در این کشور غرب آفریقای شد، این جشنواره هرگز تعطیل نشد.

مایمونا ندیایی، یک هنرپیشه بورکینافاسویی که چهار فیلم در جشنواره امسال دارد، گفت: «برای این که به این فکر نکنیم فردا چه می‌شود فقط فسپاکو برایمان باقی مانده است. این جشنواره نباید به هیچ قیمتی تعطیل شود.»

از آخرین دوره برگزاری این جشنواره دوسالانه در آواگادوگو، مشکلات این کشور بیشتر شده است. ناکامی‌های پیاپی دولت برای جلوگیری از خشونت افراطی در سال گذشته منجر به دو کودتا شد و رهبران موقت هر دو کودتا قول ایجاد امنیت دادند، اما به نتایج چندانی دست نیافتند.

دست کم هفتاد سرباز طی دو حمله فقط در همین ماه گذشته در منطقه ساحل بوکینافاسو جان خود را از دست دادند. این جنگ‌ها و مبارزات همچنین باعث بروز اختلاف در میان مردم بومی این کشور شده است و نژاد‌ها و قومیت‌های مختلف امروز به جان هم افتاده اند.

با این حال، بیش از پانزده هزار نفر از جمله ستاره‌های سینما از نیجریه، سنگال و ساحل عاج قرار است که برای شرکت در فسپاکو، بزرگترین جشنواره فیلم آفریقا که در ۱۹۶۹ افتتاح شد،   به آواگادوگو بیایند.

حدود ۱۳۰۰ فیلم برای شرکت در این رقابت نام نویسی کردند و از میان آن‌ها ۱۰۰ فیلم از ۳۵ کشور افریقایی و مهاجران افریقایی ساکن کشور‌های دیگر برای رقابت انتخاب شدند از جمله فیلم‌هایی از جمهوری دومینیکن و هایتی. تقریباً نیمی از فیلم‌های حاضر در بخش داستانی امسال توسط کارگردان‌های زن ساخته شده‌اند.

از جمله آن‌ها می‌توان به کارگردان و تهیه کننده بورکینایی آپولین ترائوره اشاره کرد که فیلمش «سیرا» جزء شانس‌های اول این دوره محسوب می‌شود. این فیلم آینه تمام نمای درد و رنج بسیاری از بورکینایی‌ها است. این فیلم قصه زنی است که بعد از ربوده شدن توسط سلفی‌ها در ساحل تلاش می‌کند زنده بماند و همزمان نامزدش سعی می‌کند او را پیدا کند.

مقامات دولتی می‌گویند که از تمام ظرفیت خود برای تامین امنیت این جشنواره استفاده می‌کنند و امنیت و سلامتی تمام شرکت کننده‌های این جشنواره را تضمین می‌کنند.

بسیاری امیدوارند که فسپاکو به تقویت وحدت ملی و ارتباط با کشور‌های دیگر-در دوره‌ای که احساسات ضدفرانسوی در بورکینافاسو به اوج خود رسیده است- کمک کند.

ولفرام وتر، نماینده اتحادیه اروپا در بورکینافاسو این جشنواره فیلم را فرصت مهمی برای ایجاد صلح و آشتی در بورکینافاسو و خارج از آن خواند.

بعد از دولت بورکینافاسو، اتحادیه اروپا بزرگترین حامل مالی این جشنواره است. گفته می‌شود این اتحادیه حدود ۲۵۰ هزار یورو به این جشنواره کمک کرده است.
 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب