صنایع خلّاق در هنر سینما و بازیهای رایانهای بستری برای تجاریسازی شدهاند
مسعود اکبریزاده در حاشیه بازدید از نمایشگاه صنایع خلّاق در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در زاهدان اظهار کرد: ایران به دلیل قدمت، تمدن، پهناور بودن، تنوع قومیتها و سنتهای مختلف دارای صنایع فرهنگی منحصر به فردی است و در حقیقت صنایع خلّاق بیانکننده دانش و اطلاعات فرهنگی یک منطقه است.
وی اضافه کرد: امروز بهدلیل وجود نرمافزارهای مختلف روی موبایل و رایانه، تعریف صنایع خلّاق حتی تغییر کرده و در هنر سینما، بازیهای رایانهای و پویانمایی با توجه به پیشرفت تکنولوژی بعضاً خلّاقیتهایی را مشاهده میکنیم که بستر مناسبی برای تجاریسازی شدهاند، یعنی مقوله صنایع خلّاق میتواند بستر مناسبی برای تولید و درآمدزایی دانشجویان باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان افزود: دستاوردهای فرهنگی مردم هر مرز و بومی بیتردید متمرکز بر سرمایه فکری، چرخه خلّاق، دانشمحوری و بومیسازی است، بنابراین باید این چرخه طوری مدیریت شود که تولید و توزیع آن مداوم باشد.
اکبریزاده یادآور شد: داشتههای فرهنگی هر قومیتی میتواند صنایع مردمبنیاد را تقویت کند و از درونزایی به سمت برونزایی ببرد، یعنی درباره خلّاقیت در صنایع پس از محیط استانی باید به نوآوری در سطح کشوری و پس از آن خارج از کشور فکر کرد.
وی توضیح داد: بهرهمندی از این نگاه میتواند کارخانجات صنعتی مادر را راهاندازی کند و با گسترش روزافزون آن ضرورت نیاز کشور را در حوزههای مختلف جبران کند، بهعنوان مثال طراحی، نقشآفرینی برای تولید فرش مرغوب با اشکال جاذبههای طبیعی و تاریخی ایران و جاذبههای کشورمان و رنگرزی آن تنها یک فرصت از تولید و خلّاقیت است که البته از دیرباز در زندگی ایرانیان جریان داشته است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان افزود: بسیاری از صنایع خلّاق مانند حصیربافی، پردهدوزی و... میتواند دوباره احیاء شود و جزء صنایع خلّاق باشد که از ارزش خاصی برخوردار است، بنابراین لزوماً باید صنایع خلّاق بهروزرسانی شود تا زمینه ایجاد فرصتهای شغلی و کارآفرینی بهتر را مهیا کند.
انتهای پیام/