دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرعامل شرکت فناور دانشگاه آزاد یاسوج عنوان کرد؛

تولید سموم دفع آفات نباتی با استفاده از ترکیبات طبیعی

تولید سموم دفع آفات نباتی با استفاده از ترکیبات طبیعی
مدیرعامل یک شرکت فناور از تولید سموم دفع آفات نباتی با استفاده از ترکیبات طبیعی و بی‌خطر برای انسان و محیطزیست خبر داد.
کد خبر : 833928

محسن رادی مدیرعامل شرکت فناور مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با تشریح فعالیت‌ها، کارکردها و محصولات تولیدی این شرکت اظهار کرد: فعالیت اصلی شرکت مبتنی بر تولید محصولات ارگانیک یا سبز بوده و یکی از مهم‌ترین محصولات، تولید سموم دفع آفات نباتی با استفاده از ترکیبات طبیعی و بی‌خطر برای انسان و محیطزیست است تا بتواند با کارایی مطلوب و قیمت رقابتی جایگزین سموم دفع آفات شیمیایی باشد.

وی با بیان اینکه فعالیت‌های شرکت در راستای امنیت و سلامت مواد غذایی بوده و نتیجه چند سال پژوهش هدفمند در این زمینه است، افزود: محصول سموم دفع آفات نباتی با استفاده از ترکیبات طبیعی، اهمیت بالایی از جنبه سلامت عمومی، صدمات اقتصادی مستقیم و غیرمستقیم و تأثیرات محیطزیستی دارد. ازجمله محصولات دیگر شرکت، محلول دهان‌شویه بر پایه ترکیبات طبیعی و تولید هورمون رشد گل رز را می‌توان نام برد.

فعال حوزه فناوری گفت: محصولات تولیدی شرکت مواد طبیعی گیاهی یا ترکیبات مجاز خوراکی تولیدشده با هدف جایگزین کردن با ترکیبات شیمیایی مورد استفاده در کشاورزی و مواد غذایی است. به عبارتی، تمرکز شرکت بر تولید فراورده‌هایی با رویکرد سبز یا ارگانیک بودده که با توجه به آگاهی جامعه و رویکرد نهاد‌های نظارتی نسبت به مضرات ترکیبات شیمیایی، دارای افق روشنی برای توسعه و استفاده است.

تولید سموم دفع آفات نباتی با استفاده از ترکیبات طبیعی
رادی عنوان کرد: شرکت سال ۱۳۹۷ ثبت شده و از همان سال فعالیت خود را آغاز کرد و تا سال گذشته هدف مبتنی بر تحقیق و توسعه محصولات جدید بود. با توجه به تکمیل بعد تحقیقاتی برخی از محصولات از ابتدای سال جاری، هدف گام نهادن در مسیر تولید بوده است. در طول این مدت موفق به ورود به پارک علم و فناوری استان کهگیلویه و بویراحمد و مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج با عنوان واحد فناور شده‌ایم. موافقت اصولی تولید چند محصول نیز اخذ شده و با توجه به اینکه محصولات شرکت مبتنی بر فناوری نانو هستند در مسیر اخذ گواهی نانومقیاس و دانش‌بنیان کردن محصولات شرکت قرار داریم.

عضو هیئت علمی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج ادامه داد: اکنون با توجه به اینکه محصولات شرکت در مرحله تحقیق و توسعه یا مراحل اخذ مجوز‌های تولید بوده است، هنوز تولید تجاری نداشته‌ایم؛ اما امیدواریم در آینده نزدیک و با آغاز تولید بتوانیم جبران همکاری‌های سازنده دانشگاه را کرده و سهمی در کسب درآمد‌های غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد هم داشته باشیم.

مدیر عامل شرکت «نارون نقر‌ه‌ای» مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج مطرح کرد: محصولات این شرکت در راستای افزایش امنیت غذایی و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی یا مواد غذایی بوده و یکی از نگرانی‌های جامعه نسبت به مصرف بی‌رویه سموم دفع آفات یا سایر ترکیبات شیمیایی که مستقیم با غذا در تماس هستند و سلامت جامعه را تهدید می‌کند را مرتفع خواهد کرد. هورمون رشد گل رز نیز با توجه به تأثیر فوق‌العاد‌ه‌ای که بر کیفیت و عمر ماندگاری گل پس از برداشت دارد از محصولات دیگر این شرکت است.

آماده/تولید سموم دفع آفات نباتی با ترکیبات بی‌خطر برای انسان

 رادی با بیان نواقص و کمبود‌ها در راه تجاری‌سازی محصولات فناور توضیح داد: حمایت معنوی دانشگاه و پارک تاکنون امیدوارکننده بوده است؛ اما درباره تجاری‌سازی محصولات شرکت فناور دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج با توجه به اینکه برخی از مواد اولیه باید از خارج از کشور تأمین شوند، قسمتی از محدودیت‌ها مربوط به در دسترس بودن و تأمین این مواد است.

وی مطرح کرد: امروزه بسیاری از جوانان تحصیلکرده دارای ایده‌های فوق‌العاده هستند که در کنار انگیزه و انرژی جوانی، ظرفیت بالایی را در موفقیت فعالیت‌های فناورانه و دانش‌بنیان ایفا می‌کنند. استقبال از ایده‌های کاربردی و با ظرفیت بالا، سرمایه‌گذاری مناسب و تأمین نیاز‌های مادی و معنوی واحد‌ها یا هسته‌های فناور که می‌تواند تضمین‌کننده رشد آنها باشد مهم‌ترین عوامل شکوفایی مراکز رشد است.

به گزارش آنا، محسن رادی دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج. تحصیلات خود تا مقطع کارشناسی ارشد را در شهر شیراز و در دانشگاه شیراز انجام داده و مدرک دکتری خود را سال ۱۳۹۲ از دانشگاه تربیت مدرس تهران دریافت کرده است.

وی پس از آن با عنوان عضو هیئت علمی گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج مشغول بوده  و سه بار عنوان پژوهشگر برتر استانی را کسب کرده و در طول مدت پژوهش در دانشگاه همواره رویکرد پژوهش کاربردی و مسئله محور را در نظر داشته و اغلب راهنمای پایاننامه‌ها و رساله‌های دانشجویی بوده است.

گفتگو از حمیدرضا محمدحسینی

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب