مهمترین تأثیر وجود امام حسین (ع) در عالم هستی/ سیدالشهدا (ع) عرصه و قلمرو حضور مردم در جامعه را نشان داد
حجتالاسلام محمدباقر علمالهدی موسس مرکز آموزش عالی قاسم ابن الحسن (ع)، استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار دین و آیین خبرگزاری آنا با اشاره به فلسفه وجودی خلقت امام حسین در نظام هستی بیان داشت: وجود مقدس ائمه اطهار (ع) عموماً و وجود نازنین حضرت اباعبدالله الحسین (ع) خصوصاً، به عنوان الگوی برتر زندگانی انسانها در ابعاد مختلف حیات بشری معرفی شدند. البته زندگانی انسانها همواره مشمول با یکسری مشکلات، معضلات و نابسامانیهایی است که این طبیعت خلقت نظام هستی حکم میکند زندگی بر مدار الهی اداره شود.
ارمغانی برای زندگی بشر
وی افزود: بر همین اساس انسانها نیازمند یک رهبرانی هستند که این رهبران، به بهترین شکل آموزش برونرفت از معضلات و مشکلات زندگی را در پیش چشمان مردم به ارمغان بیاورند و مردم را برای برونرفت از معضلاتشان یاری و کمک دهند.
مهمترین تأثیر وجود امام حسین (ع) در عالم هستی
حجتالاسلام علمالهدی با تأکید بر اینکه انسان باید به گونهای زندگی کند که زندگیاش آموزهواری از ارزشهای فضیلتمدار باشد، افزود: این مهم خودش را در دفاع از آرمانها، ایدهها و عقاید در سخت ترین شرایط نشان میدهد. یکی از مهمترین تأثیرات حضور وجود مقدس امام حسین (ع) در جامعه، آشنا کردن مردم با مشکلات، شکل مبارزه با طاغوت و معرفی قلمرو و عرصه دفاع از آرمانها و اعتقادات دینی مردم بود.
امام حسین (ع) عرصه و قلمرو حضور مردم در جامعه را نشان داد
وی ادامه داد: امام حسین (ع) به مردم آموزش داد که تا چه مرزی باید خدا را دوست داشت و کجا باید از احکام خدا دفاع کرد. اینکه برای رضای خدا در صحنه حضور داشت. بنابراین وجود مبارک امام حسین (ع) عرصه و قلمرو حضور مردم در صحنه جامعه را نشان و آموزش دادند.
آموزههای عاشورایی راه مستقیم را به آزادیخواهان نشان میدهد
یکی از مهمترین دلایل تأثیرگذاری امام حسین (ع)
وی گفت: آزادیخواهان نوع مقاومت و صلابت در مقابل دشمن را از زندگانی امام حسین (ع) آموزش دیدهاند. با این وجود یکی از مهمترین دلایل تأثیرگذاری امام حسین و حضور حضرت (ع) در نظام هستی، آشنا کردن مردم با این مبانی ماندگار زندگی است.
چون باطل با پوشاندن لباس حق خودش را حق نشان میدهد
حجتالاسلام علمالهدی درباره نوع ارتباط قلبی پیامبر خاتم (ص) با دردانههای فاطمه زهرا (س) خاطرنشان کرد: امام حسین (ع) یکی از مهمترین ویژگیهایی که داشتند، این بود که توانستند باطل را آنچنان که هست به همه تاریخ نشان دهند. چون باطل با پوشاندن لباس حق خودش را حق نشان میدهد. 50 سال بعد از رحلت پیغمبر اکرم (ص) ببینید باطل آنقدر در جامعه آن زمان رشد کرده بود که امویان به راحتی هر عمل زشتی را به نام پیامبر (ص) مرتکب می شدند.
غفلت سنگین مردم در برابر یزید فاسق
وی افزود: یزیدی که گرفتار فسق و فجورهای عجیب و غریب بود، در عین حال خودش را جانشین پیغمبر و خلیفه رسول الله معرفی میکرد و مهمتر از آن این است که مردم هم گرفتار یک خواب غفلت سنگینی شدند. چرا که میدیدند یزید ظلمهایی را به نام خلیفه و جانشین پیغمبر مرتکب میشد و حرفی نمیزدند.
استفاده ابزاری امویان از جوانان
موسس مرکز آموزش عالی قاسم ابن الحسن (ع) با بیان اینکه نسل جوان آن زمان، نه پیامبر (ص) و نه امام علی (ع) را ندیده بودند، ابراز داشت: این نسل جوان شود وقتی چشم باز کرد، حکومت معاویه و یزید را دیده بود. خلیفهای که به صورت آشکار شراب میخورد و هر فسق و فجوری را مرتکب میشد! بعد این نسل جوان نتیجه میگرفت که میشود خلیفه پیغمبر بود، اما هر فسق و فجوری را مرتکب شد.
امام حسین (ع) با قیامش مردم را هوشیار کرد
وی با اشاره به اینکه این استحاله مذهبی نسل جوان در آن دوران میرفت که از به غیر از یک اسمی باقی نماند، ادامه داد: در چنین شرایطی امام حسین (ع) به عنوان تنها یادگار پیغمبر (ص) باید به صحنه میآمد و با خونش مردم خوابزده و غفلتزده را از خواب بیدار کند. همین امر باعث شد که اتفاقاً مردم هوشیار و بیدار شوند و بگویند: اگر این خلیفه بر حق است، پس چرا پسر پیغمبر اکرم (ص) با او مبارزه کرد.
چرا خلافت یزید زیر سؤال رفت؟
حجتالاسلام علمالهدی اظهار داشت: مردم این سؤال را پرسیدند که اگر این خلیفه، خلیفه بر حق است، چرا یاران این خلیفه طفل شیرخواره امام حسین(ع) را به عنوان یک مجرم و تیر سه شعبه به شهادت رساند؟ چرا زن و فرزندان امام حسین (ع) که دختران و نوامیس پیغمبر اکرم (ص) بودند را آنگونه به اسارت بردند؟
شور و نشاطی که امام حسین (ع) به جامعه بحرانزده تزریق کرد
وی گفت: این اقدام امام حسین(ع) در جامعه آن روز، یک شور، نشاط و یک آگاهی زاید الوصفی را در میان مردم به وجود آورد که دستگاه بنی امیه از آن تاریخ به بعد رو به افول گذاشت تا جایی که بنی امیه در زمان امام باقر (ع) منقرض شد.
انتهای پیام/