دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 اسفند 1401 - 16:23
رئیس همايش ملی يافته‌های نوين در علوم كشاورزی:

كاهش گرایش به رشته‌‌های كشاورزی ضربات جبران‌ناپذیری به کشور می‌زند

كاهش گرایش به رشته‌‌های كشاورزی ضربات جبران‌ناپذیری به کشور می‌زند
سید محمدمهدی صافی با اشاره به كاهش گرایش به رشته‌‌های كشاورزی در دانشگاه‌ها گفت: این موضوع لطمه جبران‌ناپذیری به كشور خواهد زد.
کد خبر : 833573

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از دزفول، نخستین همايش ملی يافته‌های نوين در علوم كشاورزی با مشاركت حضوری و مجازی پژوهشگران و با هدف هم‌انديشی و افزايش همگرايی متخصصان اين حوزه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول برگزار شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول در این همایش با بیان اینكه مبحث كشاورزی در كشور جزء مسائل محوری و اساسی در اقتصاد كشور و سلامت مردم است، اظهار کرد: این پیشه از ابتدای خلقت بشر امری حیاتی برای مردم به حساب می‌آمده و تا امروز نیز به همان صورت اهمیت دارد.

سید محمدمهدی صافی افزود: با پیشرفت علم و افزایش فناوری‌های مختلف، كشاورزی نیز روز به روز متأثر از این فناوری‌ها ارتقا پیدا می‌كند كه نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

كاهش گرایش به رشته‌‌های كشاورزی ضربات جبران‌ناپذیری به کشور می‌زند

وی با اشاره به كاهش گرایش به رشته‌‌های كشاورزی در دانشگاه‌ها گفت: واقعیت آن است كه این موضوع لطمه جبران‌ناپذیری به كشور ما خواهد زد و باید ورود دانشجویان به این رشته‌ها و روند تحصیلات در آن جدی گرفته شود. با این وجود استادان و دانشجویان زیادی همچنان با وجود مشكلات متعدد در این زمینه پژوهش انجام می‌دهند.

رئیس همايش ملی يافته‌های نوين در علوم كشاورزی افزود: پیشنهاد این است كه مركز تحقیقات كشاورزی به‌عنوان مركزی كه باید آغازگر موضوع پژوهش‌ها در دانشگاه‌ها باشد، ارتباط خود را با مراكز تحقیقات دیگر مانند كشت صنعت‌ها و حتی كشاورزان باید قوی‌تر و بررسی كند که نیازهای واقعی این صنعت چیست؟ لازم است نگاه‌ها به رشته و تخصص كشاورزی نباشد. گاهی اوقات رشته‌ شیمی، كامپیوتر و سایر رشته‌ها باید بیایند در كنار كشاورزی و آن را كامل كنند.

پژوهش‌ها باید كاربردی و منجر به حل مسائل جامعه شوند

دبیر همايش ملی يافته‌های نوين در علوم كشاورزی هم با اعلام اینكه سال گذشته كارگروه گام دوم را كه یكی از مهم‌ترین رویدادهای آن سال دانشگاه بود تشكیل دادیم و توانستیم محصولاتی را ارائه دهیم، ادامه داد: به طور كلی سیاست دانشگاه تغییر كرده و پژوهش‌ها موجب تولید دانش فنی و تولید محصول شده است.

سعید طاهری قناد افزود: تلاش داریم در مركز تحقیقات، پژوهش‌‌ها را كیفی‌سازی كنیم و تأكید رئیس و كلیت دانشگاه نیز این بوده كه به سمت مسئله‌محوری حركت كنیم تا منجر به حل مشكلی شود، نه اینكه صرفا مقاله‌ای نوشته شود.

كاهش گرایش به رشته‌‌های كشاورزی ضربات جبران‌ناپذیری به کشور می‌زند

وی با تأكید بر اینكه یكی از مسائل مطرح شده موضوع بهره‌وری در كشاورزی است، اظهار کرد: ارتقای بهره‌وری كشاورزی در سند ۲۰ ساله توسعه كشور گنجانده شده و به‌عنوان یكی از شاخص‌های كلیدی توسعه پایدار كشاورزی مورد تأكید قرار گرفته است.

دبیر همایش ملی یافته‌های نوین در علوم کشاورزی خاطرنشان کرد: بهره‌وری کشاورزی مرتبط با افزایش عملکرد محصول و درآمد کشاورزی است. این شاخص در سال ۱۳۸۴ به میزان ۰.۸ کیلوگرم بر مترمکعب برآورد شده و تا سال ۱۴۰۴ به میزان ۱.۸ هدف‌گذاری شده است.

طاهری قناد گفت: امید است با پژوهش‌های كاربردی و تبادل‌نظر اندیشمندان و پژوهشگران در همایش‌هایی از این دست به توان راه‌حل های كلیدی برای حل مسائل كشاورزی، گام‌های مؤثری برای تأمین امنیت غذایی كشور برداشته شود.

به گزارش آنا، روز گذشته (۲ اسفند) همایش ملی آب و سازه‌های هیدرولیكی با موضوع افزایش بهره‌وری مصرف آب در كشاوری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول برگزار شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب