شاهرخی: افراد خبره در اداره فوتبال نداریم/ مدیر کاربلد شکل هزینه کردن را میداند
همایون شاهرخی در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در خصوص اینکه طبق برآوردهای به دست آمده هزینه برگزاری لیگ برتر فوتبال ایران در این فصل بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان میشود، اظهار داشت: باید نسبت به اتفاقات واقعبین باشیم. اینکه هزینه بسیار زیادی برای برگزاری لیگ برتر میشود و شمارش صفرهای ۵ هزار میلیارد تومان بسیار سخت است چون در باور ما نمیگنجد ولی باید دید این مبلغ گزاف که در تمامی حوزههای فوتبال خرج میشود به چه شکلی مورد استفاده قرار میگیرد و تا چه اندازه اصولی است. بعد توقع داشته باشیم که نمایندگان کشورمان در عرصه باشگاه و تیمهای ملی ما به خصوص بزرگسالان موفق باشند. مدیریت، امکانات، بازیهای تدارکاتی و ... نقش مهمی در تیمداری و امور اداره باشگاه دارد. در رده ملی هم که سرمربی تیم ملی معلوم نیست و در بسیاری موارد ایرادهایی به اداره این تیم وجود دارد و با این شرایط هرگز نباید نزد علاقهمندان توقع رسیدن به قهرمانی ایجاد کرد.
**مدیر کاربلد شکل هزینه کردن را میداند
وی افزود: ضربالمثلی داریم که میگوید «خرج که از کیسه مهمان بود حاتم طائی شدن آسان بود.» مدیران فوتبال ما میخواهند یک شبه خود را ببندند و مطرح شوند. قراردادهای عجیب و غریب میبندند و بازیکنان هم که هر چه قدر مبلغ قرارداد آنها بیشتر شود از این موضوع استقبال میکنند. بازیکن هر چه بیشتر پول بگیرد بدش نمیآید اما میتوان سطح مبالغ قرارداد را مدیریت کرد. مدیر اگر کارش را بلد باشد شکل صحیح هزینه کردن پول را میداند. آن قدر که این مدیران دوست دارند خودشان مطرح شوند برای موفقیت باشگاه از خود علاقه نشان نمیدهند. خانه از پایبست ویران است. تا زمانی که آدمهای اصولی که مسائل را اصولی مدیریت میکنند وارد فوتبال ایران نشوند و از آنها استفاده نشود مشکلات به قوت خود باقی است.
**طبیعی است که باشگاههای ایرانی پول کم میآورند
مربی سابق تیم ملی یادآور شد: در این مسیر مردم دلسوخته و عاشق فوتبال آسیب میبینند و بیتالمال هم به هدر میرود. مگر ۲۰ یا ۳۰ میلیارد تومان مبلغ کمی است که برای یک فصل باشگاهی به بازیکنانی پرداخت میشود. طبیعی است که باشگاه پول کم میآورد چون کاملاً غلط هزینه میکند. بازیکنی که درآمد چندین میلیاردی میگیرد به هزار راه نادرست کشیده میشود. این موضوع را از نزدیک دیدهام. پول زیاد که به بازیکن جوان داده شود اتفاقاتی رخ میدهد که آن سرش ناپیداست. توقع مردم را به پایینترین سطح برسانیم تا بیدلیلی امید واهی در عرصه ملی و باشگاهی نداشته باشند.
**مربی داخلی و خارجی هم فرقی نمیکند
وی در مورد اینکه لیگهای برزیل، آرژانتین، اروگوئه و کرواسی از لیگ ایران ارزانتر هستند، تصریح کرد: من دو مرتبه به کرواسی سفر کردم و میدانم مردمانی خوب که بسیار ورزشی و علاقهمند به فوتبال هستند در این کشور زندگی میکنند. روسای فدراسیون فوتبال این کشور واقعاً رئیس فوتبالی فدراسیون هستند نه اینکه رئیس انتخابی باشند که در واقع انتصابی هستند. افراد خبره در زمینه فوتبال این کشور صاحب شغل میشوند. در ایران افرادی که رئیس میشوند اشخاصی را به عنوان سرمربی تیمهای ملی بر میگزینند که به آنها وابستگی دارند. مربی داخلی و خارجی هم فرقی نمیکند و دست آخر که تیم به نتیجه نرسید انتخاب را گردن نمیگیرند. مثلاً مارک ویلموتس که مشخص نشد با چه متر و معیاری سرمربی تیم ملی شد و چه نهاد، ارگان یا سازمانی بدهی او را پرداخت کرد؟ اگر از محل درآمدهای تیم ملی در جام جهانی بوده که نباید فدراسیون بدهد بلکه کسانی که عامل عقد قرارداد شدند باید جوابگو باشند که نیستند. نوشتن قرارداد و امضای آن کار آسانی است ولی اجرای تعهدات اهمیت دارد و کسانی که از هل حلیم به دیگ بیفتند حساب این را نمیکنند که اروپاییها خوب بلد هستند حق و حقوق خود را طبق قرارداد دریافت کنند.
**نحوه خرج کردن پول مهم است
شاهرخی خاطرنشان کرد: برزیل، آرژانتین، پرتغال، کرواسی و ... کشورهایی هستند که فقیر به حساب میآیند و برخلاف سوئیس، آلمان، انگلیس، فرانسه و ... وضعیت اقتصادی جالبی ندارند. تا وقتی که چرخه فوتبال ایران به این منوال بچرخد نباید انتظار داشته باشیم فاصله فوتبال ما با این کشورها کاهش یابد. در بحث لژیونر اهمیت زیادی دارد تا بازیکن بتواند در باشگاهی که بازی میکند مثمرثمر باشد. از لژیونرهای ایران به ندرت بازیکنانی را داشتیم که مهرههای موثری در رده ملی باشند و در عرصه باشگاهی هم در تیمهای مطرح بازی کنند. برای کشورهایی که قدرت مالی بالایی ندارند بازیکنان زیادی لژیونر میشوند و بسیاری از آنها هم مهره مهمی در تیم خود هستند. کسب درآمد اهمیت دارد ولی نحوه خرج کردن آن مهم است که در ایران متأسفانه در هزینه کردن دقت کافی دیده نمیشود و هنر هزینه کردن به ندرت وجود دارد . باید ساختارهای فوتبال ایران را ساخت اما بخش زیادی از درآمدها یا بودجههایی که تزریق میشود به اشتباه خرج میشود.
انتهای پیام/