دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
روزشمار انقلاب اسلامی؛

انتشار اسرار یک کودتا

انتشار اسرار یک کودتا
استقبال مردم از حزب جمهوری اسلامی که پیرو امام امت بودند، مثال زدنی بود به طوری که در مدت هشت ساعت ۱۰ هزار نفر در حزب ثبت نام کردند.
کد خبر : 833226

به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری آنا، استقبال مردم از حزب جمهوری اسلامی که پیرو امام امت بودند، مثال زدنی بود به طوری که در مدت هشت ساعت ۱۰ هزار نفر در حزب ثبت نام کردند.

انتشار بخش اول مصاحبه مطبوعات با آیت‌الله سید علی خامنه‌ای از اعضای شورای عضو موسس حزب جمهوری اسلامی در روزنامه کیهان

«ما وارث ویرانه‌ای هستیم به نام ایران نظام شاهنشاهی، در واقع از همه نهاد‌های اساسی، اثری باقی نگذاشته است. سازندگی ملت و جامعه ما، براساس آرمان‌های و مقاصد پذیرفته شده، ضرورت فعالیت تشکیلاتی را ایجاب می‌کند. این محتوای حزب ما است. می‌توانیم نتیجه گیری کنیم که حزب جمهوری اسلامی، در نظر دارد به معنای واقعی کلمه، ایران این جامعه نابود شده را، با محتوای سیاسی، اجتماعی، انسانی و به طور کلی معنوی که در اسلام وجود دارد و در آن پیش بینی شده است، سامان دهی کند …. هجوم و استقبال مردم نشان می‌دهد که تأسیس این حزب، ضرورت و نیازی اصل بود.

همین دو روز پیش، ظرف هشت ساعت، در حدود ۱۰ هزار داوطلب تقاضای عضویت کرده‌اند. «اگر روزنامه‌ای بلندگوی تفکرات مارکسیست باشد یا بلندگوی حزب توده وابسته به روس‌ها، نتیجه و معنایش این نیست که ما به آن لشکرکشی کنیم و مدعی باشیم که چرا بلندگوی آن‌ها شده‌اید. کمونیست‌ها حق دارند و بیشتر هم حق خواهند داشت که تفکراتشان را بیان کنند. روزی هم که ما سازندگی‌ها را پیش ببریم، آزادی آن‌ها را از این هم بیشتر خواهد شد. منتهی در برابر ارایه یک فکر، یک فکر دیگر هم وجود خواهد داشت. ما از موضع ضعیف ایدئولوژی حرف نمی‌زنیم که از ایدئولوژی دیگری هراس داشته باشیم. آن‌ها عقایدشان را بیان می‌کنند. ما هم در محیط آزاد و شرایط برابر عقیده‌مان را بیان می‌کنیم. بنا بر تفکر اسلام و تلقی‌ای که اسلام از انسان دارد. اصولاً انسان جز در یک محیط آزاد نمی‌تواند رشد کند. در هیچگونه اختناقی از هر نوع که باشد آن رشد و تکامل واقعی که اسلام برای انسان سراغ دارد، مقدور نخواهد بود. تاریخ نشان می‌دهد که در صدر اسلام، داشتن تفکر غیراسلامی و حتی ضد اسلامی، به هیچ وجه ممنوع نبود. حتی در خانه خدا از مادی‌گری بحث می‌کردند، بی‌آنکه با زور با آن‌ها برخورد شود. امروزه، اگر اختناقی در زمینه‌های فکری سراغ داشته باشید، فقط در نقطه بلوک بندیست. منظور اینست که چنین اختناقی، در کشور‌های کمونیستی وجود دارد.»

** تاسیس سپاه توسط دولت موقت

امیرانتظام اعلام کرد که به تصمیم هیئت دولت سپاه پاسداران انقلاب تشکیل می‌شود. آئین نامه سپاه مزبور در دست تهیه است که بزودی اعلام خواهد شد. با تشکیل این سپاه برادرانی که در انقلاب شرکت داشته‌اند در گارد ملی تحت انضباط و با لباس مخصوصی به پاسداری از انقلاب ادامه خواهند داد.

امیر انتظام به مسئله پرداخت بدهی‌های مردم به بانک‌ها، آب، برق و تلفن اشاره کرد و متذکر شد اکنون که انقلاب به ثمر رسیده است دولت تقاضا دارد مردم کلیه بدهی‌های خود را در این موارد بپردازد.

امیر انتظام با اشاره به مذاکراتی که سفیر دولت آلمان در مورد هزینه رآکتور‌های اتمی که در بندر بوشهر در دست ساخت است با دولت انجام داده است گفت که هزینه ایجاد رآکتور‌ها ۵ میلیارد مارک است که ما در خواست کردیم گزارش جامعی در این زمینه تهیه شده است تا دولت با توجه به امکانات مالی خود تصمیمات لازم را اتخاذ کند.

وی در مورد مسائل کردستان نیز گفت: بر اساس گزارش فروهر مردم کردستان جز وفاداری به انقلاب حرف دیگری ندارند و مشکل خاصی نیست که ما را به وحشت بیندازد.

امیر انتظام در پاسخ به این سوال که چرا دولت فقط از اعضای جبهه ملی و نهضت آزادی تشکیل شده است گفت: انشاء الله جا‌های خالی را با احزاب دیگر پر می‌کنیم.

** انتشار اسرار یک کودتا

رئیس ستاد پلیس تهران برنامه کودتایی را که قرار بود شب یک شنبه ۲۲ بهمن ماه در تهران انجام شود فاش کرد.

سرهنگ کیخسرو نصرتی رئیس ستاد پلیس تهران که پس از فتح این شهر بوسیله نیرو‌های انقلابی مردم خود را به کمیته امام معرفی کرده و پس از تحقیقات آزاد شده است گفت: بعد از ظهر روز شنبه ۲۱ بهمن ماه سپهبد رحیمی فرماندار نظامی و رئیس شهربانی به پلیس تهران دستور داد که در کلیه ساختمان‌های مشرف به میدان‌ها و مراکز عمومی شهر سنگر گیری نمایند و آماده باشند تا نیرو‌های ارتشی به آن‌ها ملحق گردند.

وی ادامه داد: دستور رحیمی آن بود که پس از اعلام حکومت نظامی در ساعت ۵/۴ بعد از ظهر روز شنبه نیرو‌های پلیس اقدام به سنگر گیری کنند، از دستورات و قرائن مشخص بود که کودتائی در شرف تکوین است و این کودتا قرار بود در نیمه‌های شب یک شنبه صورت گیرد.

نصرتی گفت: دستور رحیمی به پلیس تهران آن بود که نیرو‌های پلیس و ارتش هر جنبنده‌ای را که در روز ۲۲ بهمن در خیابان‌ها مشاهده کردند بگلوله ببندند.

وی ادامه داد: قرار بر این بود که افراد پلیس در شب ۲۱ بهمن ماه در ساختمان‌های مرتفع سنگر گیری نمایند و با اعلام بعدی و رسیدن  نیرو‌های نظامی وارد عملیات شوند و با این کار این مواضع را از سنگر گیری احتمالی چریک‌ها حفظ کنیم و از همانجا مردم را در خیابان‌ها به گلوله ببندیم.

سرهنگ نصرتی در ادامه با بیان این که او و دوستانش از این فرمان تمرد کردند گفت: به تمام روسای کلانتری‌ها که تماس گرفته و کسب تکلیف می‌کردند گفتیم کلانتری‌ها را تخلیه کنید و این گونه شد که مردم توانستند این اماکن را تصرف کرده و به سلاح‌ها دست یابند.

** بنی صدر: اگر قاطعیت او(امام) نبود کودتا می‌شد

ابوالحسن بنی صدر درباره این کودتا گفت: یک روز پیش از آن که قضیه تسلیم ارتش پیش بیاید یعنی عصر روز جمعه در یک جایی البته نه در حضور آقا بحث بود و عده‌ای به ما اطلاع دادند که روز شنبه قرار است نظامی‌ها کودتا بکنند و یک لیست سیاه ده هزار نفری هم از سران انقلاب و افراد فعال آماده کرده اند و نام عملیات را هم گذاشته اند عملیات کورتاژکه طی آن یک ضربه ناگهانی وارد کنند و با قتل عام تمام رهبران انقلاب دنیا را در مقابل یک عمل انجام شده قرار بدهند.

بنی صدر ادامه داد: اساس تحلیل من به اطرافیانم این بود که شما، چون نمی‌دانید ارتش چه وظایفی در روابط موجود بین ایران و قدرت مسلط آمریکا دارد و در درون خودش چه پیوند‌هایی وجود داشته که متلاشی شده و از بین رفته، نمی‌توانید ارزیابی صحیحی از کار قشون بکنید.

وی گفت: مگر این که این عملیات کار یک دسته از ارتش باشد، مجموع قشون نمی‌تواند اینکار را بکند، چون امکان آن را در خودش ندارد، آن دسته هم توانایی آن را ندارد که هم بر ارتش مسلط شود و هم بر مردم، ناچار با دست زدن به این اقدام در واقع تلاش کل قشون را تسریع می‌کند.

بنی صدر ادامه داد: من بقدری به این تحلیل خودم مطمئن بودم که آنشب را با وجود اعلام تهدید در منزل خودم بسر بردم.

وی گفت: روز شنبه با اعلام ساعت منع آمد و شد دیگر سخن اینجا نبود که ارتش چه کار خواهد کرد سوال این بود که آقا چه می‌کنند و ایشان با تصمیم قاطعانه به مردم دستور دادند به خیابان‌ها بریزند و مردم رفتند و دهن آن دسته از قشون زدند که تصور می‌کردند هم می‌توانند بر خود مسلط شوند و هم بر مردم. مرتکب شده محاکمه شود.

** ترک ۱۸ هزار یهودی از ایران

از ژانویه سال گذشته که شعله‌های انقلاب در ایران زبانه کشید و سرانجام به سرنگونی رژیم منجر شد تاکنون حدود ۱۸ هزار نفر از یهودیان ایران را ترک کرده‌اند.

آژانس یهود که مسئول امور مهاجرت‌های یهودیان از کشور‌های دیگر به اسرائیل است طی گزارشی گفته است که هنوز ۵۰ هزار یهودی در ایران به سر می‌برند.

همچنین امروز اعلام شد آمریکا ۳۳ اسرائیلی را از ایران فراری داده است. مناهیم بگین نخست وزیر اسرائیل از دولت آمریکا به مناسبت کمکی که به ۳۳ اسرائیلی برای فرار از ایران کرده است سپاسگزاری کرد؛ یکی از این ۳۳ تن مردخای بن پور نماینده پیشین پارلمان اسرائیل و عضو حزب کارگر این کشور است که او را به ایران فرستاده بودند تا یهودیان ایران را به مهاجرت به اسرائیل ترغیب کند.

** رفراندوم ۱۵ روز دیگر انجام خواهد شد

کار بررسی و گزینش مواد ضروری برای تدوین قانون اساسی جدید در شرف پایان است. یک حقوقدان برجسته عضو شورای تدوین قانون اساسی که نخواست نامش فاش شود اظهار داشت کمیسیون تدوین قانون اساسی از یک هفته پیش از پیروزی کامل انقلاب تشکیل شد.

در این کمیسیون گروهی از برجسته‌ترین  حقوقدانان، روحانیون و کارشناسان حقوق بین الملل خصوصی و عمومی شرکت دارند. گزینش این افراد بر اساس سابقه آن‌ها زیر نظر کمیته‌ای که از سوی امام خمینی مامور این کار بوده صورت گرفته است.

وی ادامه داد: در حال حاضر قانون اساسی فعلی ایران، قانون اساسی ۱۹۰۶، قوانین اساسی فرانسه، انگلستان و آمریکا، چند کشور اسلامی و از همه مهمتر کتب فقهی اسلامی  مورد بررسی قرار گرفته است. قانون اساسی جدید آمیزه‌ای خواهد بود از همه این منابع بر اساس احکام قرآن که در آن برای همیشه دموکراسی را در جامعه ما تضمین خواهد کرد.

وی در پایان گفت: قانون اساسی جدید پس از تدوین بلافاصله پس از آنکه شورای انقلاب و امام بر آن صحه گذاشتند به مجلس موسسان احاله خواهد شد.

** قاسملو: ما پشت سر امام خمینی قرار داریم

عبدالرحمن قاسملو رهبر حزب دموکراتیک کردستان امروز هرگونه اتهام جدایی طلبی را رد کرد و پشتیبانی کامل خود را از آیت الله خمینی و دولت بازرگان اعلام داشت. قاسملو گفت: حزب او و مردم کرد جملگی پشت سر [امام]خمینی قرار دارند و اخیرا هم همبستگی خود را با دولت اعلام کرده اند.

قاسملو ادامه داد: شایعات حمله جلال طالبانی به پایگاه‌های مرزی بی اساس است، ولی در صورتی که وی بخواهد وحدت ملی ما را به مخاطره اندازد با او و پشتیبانانش به مخالفت برخواهیم خواست. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب