دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پیشنهاد استاد دانشگاه آزاد برای بازار ارز

بانک مرکزی ارز را به بازارهای مرتبط خارجی تزریق کند

بانک مرکزی ارز را به بازارهای مرتبط خارجی تزریق کند
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران گفت: تنها بانک مرکزی درباره راهکار‌های تخصیص ارز به مقاصد مصرفی آن، تصمیم گیر نیست.باید از تجربه دولت نهم و دهم استفاده کرد که دولت ارز خود را در بازار هرات یا دبی عرضه می کرد و از آن طریق بازار داخل را در کنترل داشت.
کد خبر : 833190

رضا پدیداراستاد دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی آنا با بیان اینکه نظام بانکی هر کشوری، به ویژه بانک مرکزی آن، برای ارتباط با صادرکنندگان، واردکنندگان، تامین ارز مسافرتی، دانشجویی و … راهبرد‌ها و سازو کار‌هایی دارد، گفت: متاسفانه در این دولت، به عنوان فعال بخش خصوصی، هنوز این ساز و کار‌ها برای ما شفاف نیست. از سویی دیگر نهاد‌ها و بخش‌های تصمیم ساز درباره بازار ارز و البته شیوه ارتباط ارزی، متنوع است؛ به عبارتی تنها بانک مرکزی در این زمینه تصمیم گیر نیست.


وی ادامه: اگر قرار است، بانک مرکزی با تنظیم روابط، درباره این مسائل تصمیم گیری کند، باید سایر بخش‌های تصمیم گیری، فضا را برای اجرایی شدن تصمیمات بانک مرکزی باز بگذارند.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اظهارات اخیر رئیس کل بانک مرکزی درباره انتقال ارز به سامانه ناخدا، ادامه داد: این سامانه، یا هر سامانه‌ای که تشکیل شود، زیر مجموعه‌هایی دارد، یعنی بخش‌هایی را شامل می‌شود که با آن بخش‌ها ارتباط دارد که می‌توان از آن‌ها به عنوان مقاصد مصرفی ارزی یاد کرد. لازم است شیوه نامه‌های شفاف و با ثباتی برای ارتباط متقابل با این مقاصد مصرفی طراحی و ابلاغ شود.

به گفته این فعال بخش خصوصی، در صورتی که ساز و کار‌های مناسب و با ثباتی برای تزریق ارز به مقاصد مصرفی طراحی و اعلام شود، می‌توان به بازگشت ثبات به این بازار و کاهش التهابات آن، امیدوار بود. البته باید تاکید کرد که بی شک راهکار مدیریت چنین شرایطی، تزریق ارز به بازار تهران نیست چرا که بخش عمده‌ای از این تحولات پشتوانه روانی دارد و دولت باید تلاش کند، این جو روانی مثبت در جهت کاهش التهابات را از بخش خارجی کشور یعنی بازارهای دبی، سلیمانیه یا هرات و... به داخل تزریق کند. به این ترتیب محل تزریق ارز، قطعا بازار تهران نیست. تجربه چنین اقدامی در دولت نهم و دهم وجود داشت که موفق نیز بود. 

پدیدار با تاکید بر اینکه تقاضای کنونی برای ارز که تبدیل به التهاب شده حقیقی نیست، تصریح کرد: به دلیل ضعف ارزش پولی که طی سال‌های متمادی ایجاد شده است، ناامنی روانی برای مردم ایجاد می‌شود. به این ترتیب مردم ترجیح می‌دهند، ارز باثبات تری نسبت به ریال ایران در اختیار داشته باشند. این ضعف ارزش پولی، تابع مجموعی از رخداد‌ها است که تحریم ها، سهم پررنگ تری در این میان دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب