برگزیدگان چهارمین جشنواره ملی کتاب سال انقلاب اسلامی معرفی شدند
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، آئین تقدیر از برگزیدگان چهارمین جشنواره ملی کتاب سال انقلاب اسلامی امروز دوشنبه، ۱ اسفند با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، فرزاد جهانبین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
اسامی برگزیدگان چهارمین جشنواره ملی کتاب سال انقلاب اسلامی اعلام شد که در ادامه میخوانید.
محور اول: اندیشههای امامین انقلاب اسلامی
سطح ۱– کتاب و رساله دکتری
رتبه اول: مهدی جمشیدی – کتاب درآمدی بر اندیشه فرهنگی آیت الله خامنهای (دام عزه)
رتبه دوم: دکتر سید سجاد ایزدهی – کتاب فلسفه فقه سیاسی از دیدگاه آیت الله خامنهای (دام عزه)
رتبه سوم: حمیدرضا باقری – کتاب آقا روح الله
سطح ۲– پایان نامه کارشناسی ارشد
رتبه اول: علیرضا دیهوکی – بازنمایی شاخصهای شخصیت تمدن ساز در اندیشه مقام معظم رهبری (دام عزه) – واحد گناباد
رتبه دوم: مریم حسنی – نقش عقلانیت دینی در تمدن نوین اسلامی از نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی – دانشگاه معارف اسلامی
رتبه سوم: یدالله سرآهنگر – فرهنگ دفاع مقدس و تأثیر آن بر تکنولوژی دفاعی جمهوری اسلامی ایران – واحد ایلام
محور دوم: انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران
سطح ۱– کتاب و رساله دکتری
رتبه اول: یحی فوزی – کتاب جمهوری اسلامی ایران و جنبشهای اسلام گرا
رتبه دوم: عبدالشریف ولدبیگی – مبانی نظری دولت شفاف از منظر متفکران دوره جمهوری اسلامی ایران – واحد علوم و تحقیقات
رتبه سوم: مریم حایک – تحلیل گفتمانی هویت زنانه انقلاب اسلامی در نسبت با هویت زنانه نواندیشی دینی – دانشگاه اصفهان
رتبه شایسته تقدیر: محمدعلی قلی زاده – سیاستها و عملکرد جمهوری اسلامی ایران در زمینه مطبوعات و شبکههای اجتماعی، مطالعه موردی: دولتهای اصلاحات و اصولگرا – واحد تبریز
سطح ۲– پایان نامه کارشناسی ارشد
رتبه اول: سعید غلامی – بررسی ترور سپهبد قاسم سلیمانی از منظر حقوق جزای بین المللی – واحد نیشابور
رتبه دوم: علی یزدانی – ترور دانشمندان هستهای به مثابه جنایت علیه بشریت با تأکید بر بایستهها و چالشهای جرم انگاری در ایران – واحد مراغه
رتبه سوم: رضا شفیعی – بررسی حقوقی جایگاه انتقاد در اندیشه انقلاب براساس بیانیه گام دوم – واحد مرودشت
رتبه شایسته تقدیر: مهدی میثاقی – نقش آیین اربعین در حفظ محور مقاومت – واحد شهرضا
** جمهوری اسلامی؛ اولین حکومت بر مبنای قرائت اسلام است
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها در آئین تقدیر از برگزیدگان چهارمین جشنواره ملی کتاب سال انقلاب اسلامی گفت: یکی از افتخارات اسلام دعوت به نوشتن است. پس از سوزاندن احادیث پیامبر امیرالمونین مهمترین کارش را نوشتن میداند و ائمه ترویج نوشتن را مورد توجه قرار داده اند.
حجت الاسلام و المسلمین رستمی تصریح کرد: نوشتن و کتاب و تدوین کتب اتفاق بزرگ است. بحث انقلاب اسلامی و بازگشت به اصول و بنیادگرایی یکی از قواعد هر حرکتی است. پس از حکومت امام حسن مجتبی اولین حکومتی که بر اساس قرائت از اسلام شکل گرفت ایجاد جمهوری اسلامی در پی انقلاب اسلامی است.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها گفت: اولین حکومتی که بر مبنای قرائت اسلام شکل گرفت جمهوری اسلامی است که این حرکت با آرمانهای عمیق و خالص شکل میگیرد. حضرت آقا یکی از مهمترین خطرات انقلاب اسلامی را ارتجاع میدادند.
** حتی دشمنان نظام همانند شعارهای انقلاب اسلامی عمل میکنند
در ادامه عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: انقلاب اسلامی ایران به اذعان متفکران غربی انقلاب کبیر شناخته میشود و مسیر تاریخی جدید را باز میکنند و انقلاب اسلامی ایران چنین نقشی داشته است.
وی افزود: انبوه بدخواهی ها، عناد و کینه توزی از اولین روزهای شکل گیری انقلاب اسلامی در کشور صورت گرفت و مانع از این شد که این نور الله کهدر ایران شکل گرفت در کشورهای جهان نور خود را پخش کنند البته به تعبیر حضرت امام انقلاب اسلامی تاثیر خود را گذاشته است.
کلانتری با بیان اینکه علوم انسانی تاثیر دقیقی را در علوم دقیقه و علوم طبیعی میگذارد، تاکید کرد: اگر مفهوم سازیها برآمده از واقعیت هستند و به نوعی واقعیت را بازنگری میکنند در حوزه علوم انسانی و علوم اجتماعی صورت بندیهای مفهوم سازی مشخص هستند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: اگر نتوانیم انقلاب اسلامی را در آکادمیهای خودمان صورت بندی مفهومی کنیم .
انقلاب اسلامی مصادره میشود. هنوز نتوانستیم نظریاتی را صورت بندی کنیم که بتوانند در مقیاس بزرگتر یعنی تعاملات علمی وارد شوند و بخشی از علت ناتمامی پروژه انقلاب اسلامی این بود که نتوانستیم صورت بندی مفهوم کنیم و صورت بندی در آموزش عالی میتواند به شدت کمک کننده باشد.
کلانتری تاکید کرد: انقلاب اسلامی همانند انقلاب کبیر فضای خود را برجسته کرده و بسیار بر ادراک و تحلیلهای ما تاثیر گذاشته و در فضای انقلاب تنفس میکنیم و با وجود تمام معضلات کشور انقلاب و ارزشهای انقلاب کماکان تکثیر میشود و حتی مخالفان نظام هم همچنان شعارهای انقلاب را همانند عدالت تکرار میکنند و رفتارشان مطابق ارزشهای انقلاب اسلامی است.
** سهم انقلاب اسلامی در سیاستگذاری علم کمرنگ است
در ادامه فرزاد جهانبین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در ایران حضور تشیع در عرصههای عمومی با ظهور صفوی و در غرب آغاز جدایی دین از عرصههای عمومی را در دوران رنسانس داریم. در دوران قاجار که در وضعیت انحطاط قرار میگیریم و منجر به حیرت نامههایی میشود که در ایران آغاز شد و موجب پیشرفت غرب شد تا اینکه با انقلاب فصل جدیدی بحث حیات دین در عرصه عمومی نقطه عطفی در مناسبات جهانی شکل میگیرد.
جهان بین تصریح کرد: از ۵ انقلاب کبیر یاد میشود که نقطه عطف تاریح جهان هستند و برخیها آن را به ۳ انقلاب تعبیر کرده اند. در تعابیر موجود از قرآن ۱۸ به بعد تحولات اجتماعی بحث مدرنیته را رقم زده اند، اما انقلاب تنها تحول اجتماعی است که در مقابل بحث مدرنیته قرار دارد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: انقلاب در سیاست گذاری علم در بحث آموزش عالی آنطور که در بحث مصوبات، تشکلات و رشتههای تحصیلی موجود است نقش پررنگی ندارد در بحث سیاستگذاری بحثهای رهبر انقلاب آن را ابلاغ کرده اند اصلاح و بازنگری متون و برنامههای آموزشی و ارتقای کمی و کیفی درسهای آموزشی است و در آن تاکید شده که مورد توجه قرار بگیرند.
جهان بین گفت: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تعلیم و تربیت و تقویت اعتقاد به ارزشهای انقلاب اسلامی موضوع مطالعات انقلاب علی رغم اهمیت بدیل و نقطه عطف تاریخ و عنوان ۳ انقلاب کبیر نقش موثری دارد، اما در سیاستگذاری آن گونه که باید نقشی ندارد.
جهان بین تاکید کرد: در دانشگاه ۸ کشور به حوزه انقلاب به صورت تخصصی میپردازند که شامل دانشگاه آزاد، تهران، خوارزمی، شاهد، معارف، امام صادق، امام خمینی است و نشان میدهد هنوز آغوش آموزش عالی به روی انقلاب در دانشگاه آزاد باز نشده است.
قاسم شجاع
انتهای پیام/