توسعه واحدهای نوآور و کسب و کارهای دانشبنیان در سال ۱۴۰۲
مرتضی کهراریان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، همکاری و مشارکت بیشتر با صنایع و سازمانهای مختلف با تمرکز بر نیازهای آمایشی به منظور کیفیتبخشی و کاربردی کردن نتایج پژوهشهای صورت گرفته توسط اعضای هیئت علمی، کیفیتبخشی و کارآمدسازی پژوهشی در ارتباط با پایاننامهها و رسالههای مطرح شده در تحصیلات تکمیلی، توسعه کمی و کیفی واحدهای نوآور و کسب و کارهای دانشبنیان نوپا و بالغ و توسعه کمی و کیفی فعالیتها و دستاوردهای پژوهشی به منظور درآمدزایی را از اولویتها و برنامههای اصلی واحدهای دانشگاهی استان کرمانشاه در سال ۱۴۰۲ برشمرد.
** حضور ۲ محصول فناورانه در رویداد عصر امید
وی فعالیتهای سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه بهویژه حضور در رویداد ملی عصر امید(مصلای تهران) با دو محصول فناورانه را یادآور شد و ادامه داد: دستگاه «دتکتور گاز و زلزله منازل مسکونی با عملکرد ثابت و در شرایط محیطی متفاوت با قابلیت ارتباط با موبایل و اعلام خطر به افراد ناشنوا» یکی از دو محصول حاضر در رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی در نمایشگاه عصر امید بود.
کهراریان توضیح داد: محصول مورد نظر یک دتکتور نشت گاز و سنجش زلزله در منازل مسکونی است که با استفاده از شبکه عصبی پیادهشده عملکرد سنسور گاز در شرایط متفاوت دما و رطوبت جبران سازی شده است؛ بنابراین در همه شرایط دمایی ۲۰- الی ۵۰ درجه و رطوبت زیر ۹۵درصد دارای عملکرد پایدار است. دستگاه ساخته شده با استفاده از یک اپلیکیشن ساخته شده توسط شرکت فناور به موبایل متصل شده و با استفاده از پروتکل TCP اطلاعات بین موبایل و دستگاه تبادل میشود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه تشریح کرد که در این محصول در صورت بروز هشدار با استفاده از ویبره موبایل به افراد ناشنوا اطلاع داده میشود. عملکرد دستگاه ساخته شده بر اساس استاندارد EN۵۰۲۹۱-۱ بوده و عملکرد سنجش زلزله به گونهای است که لرزشها عمومی موجود با لرزش زلزله که بر اساس استاندارد ملی ایران با شماره ۱۰۹۴۲ دارای یکی از شرایط شتاب ۰.۷g با تناوب ۰.۱۳ ثانیه، شتاب ۰.۴g با تناوب ۰.۲ ثانیه، شتاب ۰.۳g با تناوب ۰.۴ ثانیه، شتاب ۰.۲۵g با تناوب ۱ ثانیه است، قابل تفکیک باشد. دستگاه ساخته شده دارای یک قسمت متصل به شیر گاز است که در صورت بروز زلزله شیر اصلی گاز بسته میشود.
این مسئول محصول دوم واحد کرمانشاه حاضر در رویداد عصر امید را «پایههای کشتبافتی گیاهان دارویی و مثمر/ پودر خشک گیاهان دارویی و ادویهای» ذکر کرد و گفت: از مزایای کشتبافت در راستای ازدیاد گل محمدی میتوان دستیابی به تعداد زیادی گیاه -که از نظر ژنتیکی با یکدیگر همسان هستند-، تولید گیاهان فاقد بیماری، نرخ تکثیر بسیار بالا و سرعت رشد و استقرار گیاه نام برد.
** چالشهای تولید پایههای کشتبافتی گل محمدی
وی چالشهای تولید پایههای کشتبافتی گل محمدی را نرخ تکثیر و میزان تلفات، یکنواختی ژنتیکی و آسیب پذیری ژنتیکی در برابر اپیدمی بیماریهای قارچی، پایداری ژنتیکی نمونهها در محیط کشتبافت و جلوگیری از وقوع تغییرات ناخواسته ژنتیکی و کنترل فرایند گلدهی دانست.
معاون دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه در پاسخ به این پرسش که سال گذشته چه اندازه در بسترسازی اشتغال دانشبنیان و توسعه فعالیتهای دانشبنیان موفق بودید به آنا گفت: در حال تشکیل چند هسته فناور و اقدامات اولیه برای عقد قرارداد توسط شرکت دانشبنیان حاضر در دانشگاه با خارج از دانشگاه هستیم.
کهراریان درباره تحقق برنامههای سند تحول و تعالی دانشگاه با توجه به مفاد ابلاغی سند در سال ۱۴۰۱ در دانشگاه آزاد کرمانشاه اظهار کرد: با توجه به آنکه سند تحول و تعالی سندی جامع و کامل بوده و نیاز به زمان مناسب برای پیاده کردن خواستههای لازم است، اکنون مثدمات اولیه در این راستا صورت گرفته و امید است که با گذشت زمان بتوان در تحقق برنامههای پیشبینی شده موفق بود.
** موفقیتهای سال ۱۴۰۱
وی دستیابی به شاخص ۲۵ مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی و قرارگیری بین مراکز رتبه مطلوب و برتر تحقیقاتی کشور، دستبابی به مجوز برگزاری دوره مسئولان فنی در حوزه صنایع غذایی از معاونت غذا و داروی معاونت علوم پزشکی توسط مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، ارتقای رتبه شرکت دانشبنیان برگاب از رتبه نوپا نوع یک به دانشبنیان نوع ۲ از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری، عضویت در کنسرسیوم گیاهان دارویی کشور و برگزیده از طرف ستاد زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری برای دریافت ارائه طرحهای تحقیقاتی با بودجه مصوب از سوی معاونت علمی را از فعالیت برجسته و بارز دانشگاه آزاد کرمانشاه در سال ۱۴۰۱ عنوان کرد.
انتهای پیام/