دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در سیاسی‌ترین جشنواره‌های هنری دنیا چه خبر است؟

همه چیز درباره جشنواره فیلم برلین ۲۰۲۳

همه چیز درباره جشنواره فیلم برلین ۲۰۲۳
بعد از پایان دو سال محدودیت کرونایی، جشنواره بین المللی فیلم برلین سرانجام به روال سابق خود باز می‌گردد و امسال مثل سال‌های قبل از شیوع بیماری کرونا فعالیت خواهد کرد.
کد خبر : 832639

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری آنا، در این مجال نگاهی به جشنواره برلین از ستاره‌ها تا فرش قرمز تا رقابت بر سر به دست آوردن خرس طلایی و نقره‌ای خواهیم داشت.

بعد از پایان دو سال محدودیت کرونایی، جشنواره بین المللی فیلم برلین سرانجام به روال سابق خود باز می‌گردد و امسال مثل سال‌های قبل از شیوع بیماری کرونا فعالیت خواهد کرد.

در طول ۱۶ تا ۲۶ فوریه امسال، حدود ۳۰۰ فیلم در بخش‌های مختلف این جشنواره به نمایش گذاشته خواهند شد.

با توجه به این که جشنواره فیلم برلین یکی از سیاسی‌ترین جشنواره‌های هنری دنیا محسوب می‌شود، امسال فیلم‌ها و آثار زیادی به جنگ بین روسیه و اکراین پرداخته‌اند که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به مستند «ابرقدرت» ساخته بازیگر و کارگردان معروف آمریکایی، شون پن، اشاره کرد.

از دیگر آثار ساخته شده درباره این جنگ می‌توان به «جبهه شرقی»، مستندی ساخته ویتالی مانسکی و یوهن تیتارنکو، اشاره کرد که در طول سال گذشته در مناطق جنگی فیلمبرداری شده است. «پروانه‌های آهنی» یک فیلم شاعرانه ساخته رومن لیوبی درباره غرق شدن هواپیمای پروازه mh۱۷ در شرق اکراین در سال ۲۰۱۴ و همچنین فیلم «در اکراین» ساخته پیوتر پاولوس و توماز ولسکی از دیگر آثار ساخته شده از این دست هستند.

** ستاره‌هایِ روی فرش قرمز

یکی از چیز‌هایی که باعث دیده شدن یک جشنواره فیلم می‌شود ستاره‌هایی است که روی فرش قرمزش قدم می‌زنند.

ان هَتَوِی، پیتر دینکلاج، ماریسا تومی، بازیگران فیلم افتتاحیه جشنواره، به نام «او پیش من آمد»، ساخته ربکا میلر در ۱۶ فوریه روی فرش قرمز این جشنواره حاضر شدند.

هلن میرن، بازیگر کارکشته انگلیسی، نیز به مناسبت نمایش فیلم «گُلدا» ساخته گای ناتیو، فیلمی درباره نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی، گلدا مئیر، که در طول جنگ اعراب و رژیم صهیونیستی سال ۱۹۷۳ جنایت‌های زیادی را مرتکب شد، به برلین سفر خواهد کرد.

کیت بلانشت و برخی از اعضای تیم ساخت «تار» به کارگردانی تاد فیلد در طول اکران این فیلم در جشنواره در برلین خواهند بود. آن‌ها همچنین در یک کنفرانسی مطبوعاتی درباره فیلم موزیکال-درامای تحسین شده شان که در برلین فیلمبرداری شده و درباره یک رهبر ارکستر زن خیالی در برلین است شرکت خواهند کرد.

جرالدین چاپلین و جان مالکووچ، بازیگران فیلم «سرنا-درباره پیدایش زمین لرزه ها» ساخته کارگردان آلمانی، رابرات شونتکه، نیز در حواشی بخش «استعداد‌های جشنواره برلین» -برنامه توسعه و شبکه سازی جشنواره برای فیلم ساز‌های نوظهور-گفتگو خواهند کرد.

ویلم دافو، به عنوان ستاره فیلم «داخل»، یک تریلر روانشناسانه به کارگردانی واسیلی کاتسوپیس، نیز روی فرش قرمز امسال ظاهر خواهد شد.

بخش مستند هم اسم‌های بزرگی را امسال به خود جلب کرده است. شون پن، کارگردان و بازیگر، برای نمایش «ابرقدرت» در برلین است، در حالی که بونو، خواننده گروه U۲، قرار است که به عنوان مهمان ویژه جشنواره برای فیلم «آینده را ببوس»، که فیلمی است درباره کمپین این گروه در طول حصر سارایوو در دهه ۱۹۹۰ میلادی، حاضر شود.

«بوم! بوم! دنیا در مقابل بوریس بکر» ساخته الکس گیبنی، درباره ستاره تنیس آلمانی است که در سال ۲۰۲۲ در انگلستان به خاطر پنهان کردن اموالش برای اجتناب از پرداخت بدهی هایش زندانی شد.

بکر که نیز بعد از پایان دوران محکومیتش اخیراً از زندان آزاد شده و به برلین برگشته انتظار می‌رود که در جشنواره حاضر شود.

استیون اسپیلبرگ برای دریافت جایزه شیر طلایی افتخاری به خاطر یک عمر فعالیت هنری در ۲۱ فوریه به برلین می‌آید. منتخبی از فیلم‌های او در این جشنواره نمایش داده خواهند شد.

** رقابت بین ژانر‌های مختلف

پنج فیلم از کارگردان‌های آلمانی در رقابت اصلی حضور دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به مارگارت فون تروتا با فیلم «اینگبورگ باخمن-سفر به بیابان»، فیلمی درباره شاعر و نویسنده اتریشی، و کریستین پتزولد با فیلم «آفایر»، بخش دوم مجموعه فیلمهایش با الهام از عناصر کلاسیک آب، خاک، آتش و باد که در سال ۲۰۲۰ با فیلم «آنداین» شروع شد.

فیلیپ گارل، کارگردان فرانسوی جنبش موج نو با فیلمی به نام «شخم» بر گشته است.

«درباره تزلزل ناپذیر» ساخته نیکلاس فیلیبرت تنها فیلم مستند حاضر در این رقابت است.

در رقابت اصلی کمتر از ستاره‌های سینما اثری می‌بینیم، به طوریکه اغلب فیلم‌های حاضر در این بخش توسط استودیو‌های امریکایی ساخته نشده‌اند.

با این حال جس آیزنبرگ و آدرین برادی ستاره‌های فیلم «منودروم»، تریلری به کارگردانی جان ترگاو هستند. این فیلم داستان مردی جوانی است که با یک فرهنگی رو به رو می‌شود و این امر زنگی اش را زیر و رو می‌کند.

«زندگی‌های گذشته»، اولین فیلم کارگردان کره ای، سلین سونگ، پیشتر در جشنواره فیلم ساندنس در ژانویه خوش درخشیده بود.

دو فیلم انیمیشنی از آسیا نیز در رقابت شرکت کرده‌اند.

انیمه ژاپنی، «سوزومی» ساخته ماکوتو شینکای، در ژاپن به فروش زیادی دست یافته است، در حالی که کالج هنر ۱۹۹۴، ساخته کارگردان چینی، لیو جیان، در دقیقه نود به بخش مسابقه اضافه شد.

بازیگر امریکایی، کریستن استیوارت، به عنوان رئیس هیئت داوران بین المللی به همراه شش داور دیگر فیلم‌های امسال را داوری می‌کنند.

این جشنواره آمار‌های دقیقی در رابطه با تنوع جنسیتی منتشر می‌کند. تنها شش فیلم در بخش مسابقه توسط زن‌ها کارگردانی شده‌اند؛ اما رویهم رفته ۷/۳۸ درصد از فیلم‌های امسال توسط زن‌ها ساخته شده اند.

در حالی که هیچ فیلم آفریقایی در بخش رقابت اصلی وجود ندارد، اما در بخش‌هایی مانند پاناروما و فوروم چندین فیلم از این قاره وجود دارند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب