از رونمایی سایت «سرود» تا برپایی جشنواره با قالبی نوآورانه در ۱۴۰۲
محمد اله یاری، مدیر دفتر موسیقی در حاشیه برپایی سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر در گفتوگو با خبرنگار موسیقی آنا درباره بخش «سرود» جشنواره و تدارکاتی که برای رقابتی شدن این بخش میتواند صورت بگیرد، گفت: امسال در جشنواره موسیقی فجر بهترین گروههای سرود توسط مردم انتخاب خواهند شد، یک جایزه مردمی به گروه برگزیده تقدیم و در اختتامیه تجلیل میشوند.
وی در ادامه افزود: آنچه که مطلوب ماست، اینکه سرود به لحاظ موسیقایی تقویت شود، بنابراین برنامه دفتر موسیقی و دفتر سرود که ذیل دفتر موسیقی قرار دارد، توانمندسازی گروهها است، بنابراین برای تحقق چنین هدفی تلاش داریم از اساتید موسیقی بهره برده، دورههای آموزشی حضوری و مجازی برای گروههای سرود برگزار کنیم.
اله یاری اظهار داشت: در روزهای انتهایی اسفند ماه سایت دفتر سرود رونمایی خواهد شد. بنا دارم که با کمک برخی دستگاههای مرتبط جشنوارهای ویژه برای سرود در سال ۱۴۰۲ برگزار کنیم که در یک قالب بزرگ با نوآوریهایی همراه باشد.
** موزه امام علی(ع) برای پژوهشگران بدور از هیاهو
وی درباره بخش موزه امام علی (ع) نیز توضیح داد: امسال موزه امام علی (ع) بخش ویژه جشنواره موسیقی است که به صورت نمایشگاهی از پوسترها و جدولهای سی و هفت دوره فجر به همراه فیلمهایی از ادوار قبل به راه افتاده است. افراد علاقهمند فارغ از هیاهوی سالنهای شلوغ اجراهای فجر اگر تمایل به کار پژوهشی دارند، توصیهام این است که به موزه امام علی (ع) سری بزنند.
** علاقه هنرمندان خارجی به هنر ایران
اله یاری در جمع خبرنگاران درباره اهمیت موسیقی در ارتباطات ملیتها گفت: موسیقی زبانی بدون مرز دارد و مردم سرزمینهای مختلف را به هم متصل میکند. جشنواره موسیقی فجر هم همینطوراست علی رغم تحریمهای ظالمانه علیه کشور ما و مضیقههایی که ایجاد کرده اند باز هم جشنوارههای فرهنگ و هنری میتوانند هنرمندان کشورهای مختلف را در کنار هم قرار دهد. در همین روزها یک هنرمند ایتالیایی که سال گذشته میهمان جشنواره بود، متنی در صفحه اش منتشر کرد مبنی بر اینکه سال گذشته همین موقع در تهران و جشنواره بوده و تکهای از قلبش را اینجا جا گذاشته است. بهرحال همه اینها عشق و علاقه به فرهنگ ایرانی را نشان میدهد. هنرمندان بین المللی وقتی با فرهنگ، تاریخ و جغرافیای ما آشنا میشوند، بهترین مبلغان فرهنگی میشوند و موسیقی کمک میکند که مرزها وجود نداشته باشد و ملتها پیوند بی واسطهای با هم پیدا کنند.
وی در ادامه گفت: در همین ۴۴ سال انقلاب اسلامی همواره هنرمندان ما در برهههای زمانی و در عرصههای مختلف همراه مردم شدند و با آنها هم آوایی کردند چه در قالب سرود، چه موسیقی و کارهای دیگر، بنابراین طبیعی است که موسیقی عامل انسجام و وحدت مردم میشود.
اله یاری درباره آمار موجود این دوره جشنواره نیز گفت: این جشنواره با حضور ۲۱۲۶ هنرمند ایرانی بالغ ۶۰ درصد هنرمندان آقا و ۴۰ درصد بانو برپا میشود. همزمان جشنواره در ۱۴ استان ایران با حضور ۱۵۵ گروه است که در تهران سالنهای مختلفی را در بر دارد و ۸۳ گروه موسیقی به اجرای هنری میپردازند. موسیقی ردیف دستگاهی، اقوام، کلاسیک و نواحی و مردمی (پاپ) از بخشهای مختلف آن است.
وی در پایان گفت: امسال از کشورهای پرتغال، مجارستان، صربستان، روسیه، هند، تاجیکستان و افغانستان بیش از سی هنرمند در کنار هنرمندان ایرانی در جشنواره هستند. همچنین جشنواره بخشهای مختلفی مثل سرود، جایزه ترانه، موسیقی و رسانه، نشستهای بخش پژوهشی و ... دارد و بهترین آیتمهای یک سال اخیر موسیقی ایران نیز در بخش جایزه باربد معرفی میشوند.
انتهای پیام/