وقتی نوای موسیقی اقوام ایرانی بلند میشود
به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری آنا، دومین شب سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر در سالنهای مختلف تهران برگزار شد.
در تالار وحدت ساعت ۱۸/۳۰ گروه موسیقی اذربایجانی با حضور خوانندگانی، چون بهاءالدین خراسانی و یونس بومند به سرپرستی وحید اسداللهی قطعاتی در دستگاههای مختلف به زبان آذری برای حاضران خواندند و قطعه پایانی را نیز خوانندهها همخوانی کردند که مورد اقبال قرار گرفت.
اعضای گروه موسیقی آذربایجانی شامل: وحید اسداللهی، سرپرست گروه، ماندانا حسین غفاری، پیانو، محمد اسدالله، گارمون، رضا اسداللهی، پرکاشن، یونس برومند و بهاالدین خراسانی، خواننده ها، پیام بنایی، تار، فرامز گلزار فرد، بالابان، غلامرضا فرساد، باس کیبورد بودند.
** موسیقی اصیل ایرانی در اعصار خواهد ماند
«وحید اسداللهی»، سرپرست گروه آذربایجانی در حاشیه اجرای این کنسرت در گفتگو با خبرنگار موسیقی آنا عنوان کرد: «خوشحالم که سطح گروه آذربایجان در ایران بالا رفته، الان ما از اقوام مختلف، چون تبریز، خوی و آذربایجان در جشنواره کار میبینیم که از همین جا به مردم خوی تسلیت عرض میکنم. اینها همه خودجوش رخ داده و البته جشنوارهها هم در دیده شدنشان بی تأثیر نبودند. به نظر من موسیقی اقوام در هنرستانها و دانشگاههای ما مخصوصا در هنرستانهای تهران باید تدریس شود تا جوانها بیشتر آن را بشناسند و به سمتش بروند، در این صورت موسیقی که در آینده خواهیم داشت، ایرانیتر خواهد بود».
وی در ادامه گفت: «من خودم از جشنوارهها دیده شدم، زیرا از سال ۵۵ کار کردم و اجرا داشتم، نزد اساتید بزرگی، چون علی سلیمی و صفرعلی جاوید تلمذ کردم، اگر این جشنوارهها نبود اقوام اصلا دیده نمیشدند، چون این روزها تهیه کنندهها همه به سمت موسیقی پاپ سوق دارند در حالیکه موسیقی ایران یعنی موسیقی اقوام، مخصوصا اقوام دورتر از مرکز که کمتر دیده و شنیده میشوند.»
اسداللهی با ابزار امیدواری از اینکه شرایط در آینده طوری شود که اقوام بیشتر دیده شوند، گفت: «همین شرایط باعث میشود که موسیقی ایرانی را در دنیا بهتر ببینند. من شصت و اندی سال دارم، اما جوانهایی که ساز پدری و مادری شان را در اقوام مختلف کار میکنند، نیاز به حمایت دارند. من از جشنواره امسال راضی هستم و اجرای گروه موسیقی مان نیز خوب بود. به نظر من مخاطب موسیقی اقوام کم نشده، اگر اینطور بود مردم امروز به تالار وحدت نمیآمدند، اما به رحال طبیعی است که وقتی موسیقی پاپ بیشتر دیده میشود، ناخودآگاه چشمها به سمت آن گرایش پیدا میکند، اما به رحال موسیقی اصیل ما خواهد ماند و مردم ما ثابت کردند که آن را میخواهند، چرا که میدانند که وحید اسداللهی پنجاه و دو سال روی سازش زحمت کشیده و تلاش کرده است.»
وی در پایان گفت: «یک عده تلاش میکنند موسیقی پاپ را تنها به جامعه تزریق کنند، درحالی که همه موسیقی اصیل ایرانی قابل اهمیت است».
** طنین موسیقی فیلم محمد رسول الله در تالار وحدت
در ادامه برنامههای جشنواره در تالار وحدت کنسرت ارکستر ویژه پیامبر مهربانی (ص) به مناسبت مبعث پیامبر در تالار وحدت اجرا شد. این ارکستر برای علاقهمندان موسیقی کلاسیک و براساس قطعات موسیقی متن فیلم محمد رسول الله با حضور میهمانانی از معاونت هنری وزارت فرهنگ و حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
علاقهمندان موسیقی کلاسیک با تماشای این ارکستر که اجرای قطعاتی از موسیقی متن فیلم محمد رسول الله اثر موریس ژار بود، بااجرای ارکستر به وجد آمدند. موسیقی متن فیلم محمد رسول الله یکی از آثار ماندگاری است که به خوبی در حافظه شنیداری مسلمانان ثبت شده است. برهمین اساس دو تم اصلی دراین اثر انتخاب شده که مورد بسط قرار گرفته و برای ارکستر زهی تنظیم شده است.
گروههای دیگر نواحی جشنواره نیز در تالار کوشک هنر از بوشهر و قطعاتی از خطههای سیستان و مازندران در فرهنگسرای ارسباران اجرا کردند.
سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر تا سوم اسفند ماه در تهران ادامه دارد.
** اجرای ۲ خواننده پاپ در روز مبعث
علاوه بر این اجراها دو خواننده پاپ کشورمان «مسعود صادقلو» و «مصطفی راغب» نیز به اجرای کنسرت در «سالن میلاد» نمایشگاه رفتند. «راغب» در اجرایش آهنگهایی چون مرغ سحر، همینه عشق، چشمهای تو و صدای باران را برای حاضران خواند و مردم نیز در برخی قطعات با او همراهی کردند.
انتهای پیام/