دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 بهمن 1401 - 13:35
رئیسی:

بالفعل شدن ظرفیت‌های ایران در رشد کشورهای منطقه و آسیا موثر است

بالفعل شدن ظرفیت‌های ایران در رشد کشورهای منطقه و آسیا موثر است
رئیس جمهور گفت: ایران دارای ظرفیت‌های اقتصادی فرهنگی و جغرافیایی عظیمی است که بالفعل شدن این ظرفیت‌ها می‌تواند در رشد و ارتقا کشورهای منطقه و حتی قاره آسیا بسیار موثر باشد
کد خبر : 832249

 به گزارش گروه سیاست خبرگزای آنا، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر امروز چهارشنبه به وقت محلی، در دیدار با اندیشمندان و فرهیختگان برتر چین، بر اهمیت نقش مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در بررسی وضع موجود جهان و آسیب‌شناسی آن و همچنین ارائه راهکار آینده پژوهانه برای بهبود وضعیت سیاسی اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی جوامع تاکید کرد.

وی تصریح کرد: امروز شرایط در جهان به گونه‌ای در حال رقم خوردن است که با نفی یک جانبه‌گرایی، اقداماتی نظیر آنچه که آمریکا و همپیمانانش در منطقه و جهان برای سلطه بر ملت‌ها اعمال می‌کنند، در افکار عمومی جهان مطرود و محکوم است.

رئیس جمهور سلطه فرهنگی و اقتصادی را از روش‌های نوین نظام سلطه برای تسلط بر ملت‌ها عنوان کرد و افزود: امروز بر محققان پژوهشگران صاحبان اندیشه در کشورهای مستقل فرض است که به مثابه یک دیده‌بان تیزبین از فرهنگ و هویت‌های تمدنی کشورشان در مواجهه با تهاجمات نظام سلطه حراست کنند.

رئیسی در ادامه با اشاره به اینکه آنچه دو کشور ایران و چین را در کنار هم قرار داده سابقه تمدنی، مواضع مشترک در مخالفت با یکجانبه‌گرایی، استقلال‌طلبی و نفی سلطه‌گری و سلطه‌پذیری است، اظهار داشت: ایران دارای ظرفیت‌های اقتصادی فرهنگی و جغرافیایی عظیمی است که بالفعل شدن این ظرفیت‌ها می‌تواند در رشد و ارتقا کشورهای منطقه و حتی قاره آسیا بسیار موثر باشد و آینده را به نام آسیا رقم بزند.

وی با بیان اینکه ارتباط کشورهای مستقل با یکدیگر ۲ دستاورد مهم تبادل ظرفیت و خنثی‌سازی تهدید و تحریم‌ها را به همراه دارد، افزود: ملت ایران از تهدید و تحریم‌های ظالمانه برای خود فرصت‌های زیادی ساخته و در مسیر پیشرفت خود به موفقیت‌های بسیاری دست یافته است.

رئیس جمهور اضافه کرد: بطور مثال امروز بیش از ۹۰ درصد از داروهای مورد نیاز مردم ایران در داخل کشور و به دست محققان و متخصصان ایرانی تولید می‌شود، ایران در تولید علم در جمع ۱۵ قدرت علمی اول جهان قرار گرفته و در صنایع گوناگون نیز به توانمندهایی دست یافته است که بسیاری از کشورها متقاضی آن هستند.

رئیسی تنها راه مقابله با تهدید آمریکا و هم‌پیمانانش را ایستادگی و مقاومت دانست و افزود: مقاومت علاوه بر دفع خطر، تهدید را به فرصتی برای پیشرفت تبدیل خواهد کرد در حالی که عقب‌نشینی در برابر تهدید جز شکست نتیجه‌ای نخواهد داشت.

وی در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوال یکی از حاضران درباره افزایش فشارهای آمریکا علیه ملت ایران در دوره ریاست جمهوری ترامپ تصریح کرد: خوی سلطه‌گری در آمریکا تنها مختص به یک فرد یا یک جریان سیاسی در این کشور نیست بلکه در ذات سیاست‌های آمریکاست همانطور که طی سال‌های گذشته شاهد اعمال آن از سوی حاکمان دمکرات و جمهوری‌خواه آمریکا در نقاط مختلف دنیا بوده‌ایم.

رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوال دیگری درباره برنامه‌های جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط با چین گفت: ما با کشور چین روابط دیرینه‌ای داریم که در حال توسعه است و زمینه‌های زیادی از جمله در بخش صادرات انرژی، تبادل تولیدات، تعامل بیشتر پژوهشگران و تبادل دانشجو در دانشگاه‌های دو کشور و اجرای طرح کمربند-راه برای توسعه بیشتر روابط وجود دارد.

رئیسی گفت: اصل توسعه اقتصادی امر پسندیده‌ای است اما با توجه به پیشینه تاریخی و تمدنی ارزشمند ایران و چین نباید توسعه اقتصادی موجب از بین بردن بنیادهای فرهنگی دو ملت شود.

وی با بیان اینکه نظام سلطه به دلیل ترس از قدرت‌افزایی کشورهای مستقل، به اقداماتی نظیر ایران‌هراسی و چین‌هراسی روی آورده است، تاکید کرد: اما مسلم این است که آینده جهان شاهد یکجانبه‌گرایی نخواهد بود و چند جانبه‌گرایی در جهان گسترش خواهد یافت که مقدمات آن نیز از هم اکنون قابل مشاهده است.

رئیس جمهور از اندیشمندان، فرهیختگان برتر و دانشجویان چینی برای سفر به ایران و مشاهده پیشرفت‌های بزرگ ملت ایران دعوت کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب