دومین جلسه کمیته دستمزد شورای عالی کار بدون نتیجه برگزار شد
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، همه ساله در یکی دو ماه پایانی سال بحث جلسات کمیته دستمزد شورای عالی کار داغ است تا رقم نهایی در این شورای عالی به تصویب برسد.
امروز دومین جلسه کمیته مزد شورای عالی کار برای تعیین رقم دستمزد کارگران در سال آینده برگزار شد؛ هفته گذشته نخستین جلسه این کمیته برگزار شده بود.
سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد نیز در نیمه سال جاری یکی از علل تورم امسال را تعیین افزایش ۵۶ درصدی دستمزد در شورای عالی کار اسفند سال گذشته برای کارگران طی سال جاری عنوان کرده بود.
به نظر میرسد جلسات شورای عالی کار امسال برای تعیین دستمزد کارگران در سال آینده با توجه به گزارشهای برخی نهادهای مرجع اعلام تورم از جمله مرکز آمار و بانک مرکزی که تورم سال جاری را متأثر از رشد دستمزد امسال دانسته بودند، با سخت گیریهای بیشتری از سوی نمایندگان دولت و کارفرمایی مواجه شود.
براساس گزارش مرکز آمار، تورم بخش خوراکیها و آشامیدنیها در سبد معیشت که مهمترین مؤلفه این سبد را تشکیل میدهند، در سال جاری ۶۲ درصد بوده است. همچنین این مرکز سهم هزینه مسکن در سبد معیشت یک خانوار را ۳۶ درصد اعلام کرده است، ولی برخی آمارهای رسمی با توجه به رشد هزینه اجاره و قیمت مسکن، سهم این بخش از سبد هزینههای خانوار کارگری را بالای ۵۰ درصد میدانند.
گفتنی است حدود ۱۴ میلیون کارگر بیمهشده اصلی در کشور و چندین میلیون کارگر غیربیمهای همه ساله منتشر تعیین میزان افزایش دستمزد کارگران در جلسات شورای عالی کار هستند؛ میزان حقوق و دستمزد کارکنان دولت در لوایح بودجه سنواتی تعیین میشود که به گفته میثم لطیفی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور این رقم در لایحه بودجه سال آینده رشد میانگین ۲۰ درصدی خواهد داشت که باید دید آیا پیشنهاد دولت در صحن علنی مجلس با موافقت نمایندگان روبه رو میشود یا خیر.
**نماینده کارگران در شورای عالی کار: باید اطلاعات اولیه خانوارهای کارگری که مبنای محاسبه است، تغییر کند
در همین ارتباط محمد رضا تاجیک نماینده کارگران در شورای عالی کار در گفتگو با خبرنگار آنا درباره جلسه امروز کمیته دستمزد شورای عالی کار اظهار کرد: در این جلسه که دومین جلسه کمیته دستمزد بود، سبد معیشت کارگران بررسی شد و با توجه به اطلاعات نمایندههای دولت که به اعضا کمیته دستمزد ارائه شد، چارچوب محاسبه تغییر کرد؛ مثلا اقلام خوراکی با توجه به اطلاعات جدیدی به دست آمده، یا مقدار مصرف یا قیمت آنها نیازمند بررسی بیشتری است.
وی افزود: فعلا نمیشود اطلاعات را رسانهای کرد و ممکن است بازخورد منفی از آن بگیریم؛ نیازمند هستیم تا دو جلسه دیگر در این باره گفتگو کنیم تا اعدادی که برای سبد معیشت کارگران از سوی نمایندگان دولت یا کارفرمایی ارائه میشود، تعیین شود.
نماینده کارگران در شورای عالی کار یادآور شد: ما فعلا بر روسی سرانه مصرف و مبنای محاسبه بحث داریم؛ همچنین به آخرین اطلاعات میانگین بُعد خانوارهای کارگری هم باید دسترسی داشته باشیم. یکی از مبناهای محاسبه که امروز بُعد نفرات خانوار است باید به میانگین جمعیت خانوارهای کارگری تغییر کند، چون تا سالهای قبل میانگین بُعد خانوارهای کشور را ملاک محاسبه قرار میدادیم که ۳.۳ بود، اما بُعد خانوارهای کارگری بین ۳.۶ تا ۳.۷ نفر است، ولی این عدد نهایی نیست و ممکن است تغییر کند.
وی یادآور شد: صحبتهای مطرح شده در جلسه امروز کارشناسی بود و نهایی نشده است و نیاز داریم تا در نشستهای بعدی به توافق برسیم.
تاجیک تأکید کرد: باید میانگین جمعیت خانوار کارگران باید توسط مرکز آمار به صورت دقیق تعیین و در جلسات کمیته دستمزد مطرح شود. معاونت رفاه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و مرکز آمار هم باید رقم دقیق قیمت هر قلم کالای سبد معیشت را به ما ارائه دهد تا در سبد خانوار جاگذاری کنیم. امروز بر سر تغییر مصرف اختلاف نظر داشتیم.
وی خاطرنشان کرد: ما در بحث آموزش و فرهنگ هم در جلسه امروز تأکید داشتیم که باید در سبد معیشت خانوارهای کارگری دیده شود.
تاجیک در خصوص رقم حق مسکن هم گفت: نماینده معاونت رفاه وزارت کار در خصوص نوع محاسبه و اطلاعات کشوری را ارائه داد؛ نماینده انستیتو اغذیه هم اطلاعات اقلام خوراکی را مطرح کردند که باید در جلسات بعدی بررسی کارشناسی شده و نهایتا رقم دقیق جمع بندی و تعیین شود.
انتهای پیام/