از هر ۱۱۶ متخصص هوش مصنوعی در فیلمها فقط ۹ نفر زن هستند
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری آنا، یک تحقیق نشان میدهد که فیلمهایی مانند اکس ماشینا کمتر از زنان در عرصههای تکنولوژیکی استفاده میکنند.
یک تحقیق نشان میدهد که فیلمهای بیشماری از «مرد آهنی» گرفته تا «اکس ماشینا» با به تصویر کشیدن مردان به عنوان تنها محققان هوش مصنوعی به تقویت نابرابری جنسیتی سیستمیک در صنعت هوش مصنوعی دامن زدهاند.
محققان میگویند، سیطره بی چون وچرای مردان به عنوان تنها محققان هوش مصنوعی در فیلمها به برداشتهای عمومی از این صنعت شکل داده است، واین به نوبه خود باعث کاهش چشمگیر حضور زنان در مشاغل حوزههای تکنولوژیکی شده است.
علاوه بر تاثیر بر تعادل جنسیتی، این تحقیق درباره اثرات مخرب محصولاتی که به نفع کاربران مذکر هستند، چون این محصولات توسط مردها طراحی و ساخته شدهاند، ابراز نگرانی کرده است.
این تحقیق میگوید، «با توجه به این که مهندسان مرد بارها و بارها در فیلمها در حال ساخت محصولاتی که بیشتر به درد کاربران میخورند نمایش داده شدهاند، بنابراین استخدام زنان بیشتر برای از بین بردن این سوگیری و کلیشههای تعصبی در فناوریهای هوش مصنوعی لازم است.»
محققان دانشگاه کمبریج با مطالعه بیش از ۱۴۰۰ فیلم نمایش داده شده بین سالهای ۱۹۲۰ تا ۲۰۲۰ و رسیدن به ۱۴۲ فیلم بسیار تاثیرگذار که در آن هوش مصنوعی نمایش داده میشود به این نتایج رسیدند.
تحلیل آنها نشان داد که در این فیلمها ۱۱۶ متخصص هوش مصنوعی حضور داشتهاند. ازاین تعداد تنها ۹ نفر زن بودند، که باز از این ۹ نفر ۵ نفر برای یک مرد کار میکردند یا فرزند یا شریک یک مهندس هوش مصنوعی مذکر ارشدتر بودند.
این تحقیق به مجموعه فیلمهای «انتقام جویان» که درآن یک نابغه مذکر تنها (تونی استارک معروف به مرد آهنی) به مهارتهای زیادی دست یافته استف طوری که میتواند مشکل سفر در زمان را یک شبه حل کند، اشاره میکند. در فیلم «اکس ماشینا» (۲۰۱۴) ساخته الکس گارلند، باز با یک نابغه تنها رو به رو هستیم.
اولین فیلم این لیست که دارای یک محقق هوش مصنوعی زن است، فیلم مردم بین المللی مرموز ساخته آستین پاورز در سال ۱۹۹۷ است که در آن یک زن در زمینه هوش مصنوعی فعالیت میکند.
همچنین میتوان کمبود مهندسان هوش مصنوعی مونث را به کم بودن تعداد زنان پشت دوربین نسبت داد. طبق تحقیق مرکز درک عمومی علم، هیچ فیلم برجسته و مهمی درباره هوش مصنوعی در طول قرن گذشته توسط هیچ زنی کارگردانی نشده است.
محققان معتقدند که کلیشههای مردانه در سطوح مختلف مخرب هستند. اول، تاثیر آن بر انتخاب شغلی است، به طوری که زنها فکر میکنند که هوش مصنوعی مختص مردان است و کمتر سراغ آن میروند. دوم، تاثیر بر تیمهای کارگزینی است و آنها بعد از یک مدت فکر میکنند که بهتر است فقط مردان را در این مشاغل استخدام کنند؛ و سوم کلیشههایی است که یک زن بعد از استخدام در یک شغل مردانه مانند مهندسی هوش مصنوعی ممکن است با آنها رو به رو شود.
انتهای پیام/