رویداد ملی «ایدههای نوین در محیطزیست و توسعه پایدار» چگونه گذشت؟
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از شهرری، مسابقه و رویداد ملی «ایدههای نوین در محیطزیست و توسعه پایدار» به همت باشگاه پژوهشگران و نخبگان و دانشکده فنی و مهندسی و علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی شهرری در دو بخش دانشآموزی و دانشجویی با حضور حمید زمانی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان ری، علیرضا لادنمقدم رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی شهرری، ضیاءالدین الماسیپور رئیس مرکز آموزش محیطزیست و تربیت محیطبانان محیطزیست، فرید رزازی معاون دانشجویی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، سعید سرکاراتی معاون دانشآموزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، امیر جدیدی معاون پشتیبانی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، علیرضا عموعابدینی مدیرکل مسابقات باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، اعضای هیئت رئیسه، رؤسای دانشکدهها، مدیران اجرایی و جمع کثیری از دانشآموزان و دانشجویان به همراه والدینشان در سالن خوارزمی این دانشگاه برگزار شد.
زمانی معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه شهرستان ری با اشاره به زیرساختها و ظرفیتهای شهرستان ری مانند شهرک صنعتی شمسآباد، شهرک انرژی کشور، مرکز مطالعات زیست محیطی و ... اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی شهرری از افتخارات شهرستان ری است، امیدواریم با استفاده از قابلیتها و استعدادهای دانشآموزان و دانشجویان که از سرمایههای گرانبهای ایران اسلامی هستند در راستای تولید علم و رفع معضلات و مشکلات کشور نهایت استفاده را داشته باشیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی شهرری هم بیان کرد: هدف از برگزاری این مسابقه شناسایی چالشهای محیط زیستی و امنیت انسانی در ایران شامل معضلات آب، آلودگی هوا، انرژی، نابودی تنوع زیستی و تخریب و فرسایش خاک و اصلاح الگوی صحیح مصرف و بررسی اثرات و کنشهای انسانی در محیط ارائه ایده و راهکارهای حفظ محیط زیست بوده است.
**شناخت صحیح محیطی منجر به تصمیمگیری درست در محیطزیست میشود
محسن رنجبر تأکید کرد: موضوع محیطزیست از جو زمین تا عمق زمین را شامل و شناخت صحیح محیطی منجر به تصمیمگیری درست در مسائل محیط زیست زندگی میشود.
وی توضیح داد: در نتیجه ما زندگی سالمتری خواهیم داشت؛ باید استفاده بهینه از منابع طبیعی در توسعه پایدار پیشبینی شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی شهرری افزود: در سه ماه گذشته تعداد هفت کارگاه در راستای ایدهپردازی برای علاقهمندان رویداد توسط استادان مجرب در رشتههای مختلفی (مهندسی عمران، مهندسی کشاورزی، مهندسی صنایع غذایی، زیست شناسی و...) و همچنین یک پیش رویداد به صورت سخنرانی با عنوان مدیریت مشارکتی حفاظت محیطزیست و منابع طبیعی در تاریخ ۲۰ آذر ۱۴۰۱ برگزار شد.
رنجبر خاطرنشان کرد: این رویداد ملی بیش از ۷۰۰ شرکتکننده دانشجویی و دانشآموزی دارد که ۱۰۵ ایده دانشجویی و ۱۹۲ ایده دانشآموزی به صورت تیمی و انفرادی به دبیرخانه مسابقه ارسال شد و پس از برگزاری دو مرحله داوری ایدههای منتخب برای ارائه به صورت سخنرانی به مرحله نهایی راه یافتند.
مریم قلیزاده رئیس دانشکده فنی مهندسی و علوم پایه و عضو شورای سیاستگذاری رویداد ملی«ایدههای نوین در محیط زیست و توسعه پایدار» تشریح کرد: مسابقه ملی ایدههای نوین در محیطزیست و توسعه پایدار که در دو بخش دانشآموزی و دانشجویی و در محورهای مختلفی چون محیطزیست طبیعی و انسانی، نوآوری در حل معضلات محیطزیست، تولید محصولات سبز و سازگار با محیطزیست، نوآوری در حل معضلات انرژی، مصرف بهینه انرژی، انرژی پاک و ... است، با عنایت به مأموریت واحد مبنی بر دانشگاه مهارتی و کارآفرین و براساس ایدهپردازی، مهارتمحوری و کارآفرینی برگزار خواهد شد و میتواند نقطه آغازی برای خلق یک کسب و کار نوین باشد.
الماسیپور رئیس مرکز آموزش محیطزیست و تربیت محیطبانان محیطزیست هم عنوان کرد: کشور به همت دانشآموزان و دانشجویان برای رفع چالشهای محیطزیستی نیازمند است، چراکه دنیا وارد عصر فناورانه شده و در نتیجه مسائل و مشکلاتی که با آن مواجه هستیم راهحلهای سادهای ندارد و نیازمند ایدههای نوین هستند و در زمان بررسی یک ایده باید تمامی ابعاد آن مورد توجه قرار گیرد و به مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... توجه شود.
به گزارش آنا، نفرات برتر بخش دانشجویی و دانشآموزی با ایدههای نوین ارائه شده توسط گروهها به شرح زیر است:
بخش دانشجویی
برتر اول: مجمدجواد عمروانی و شادمهر معتمدی سده (ایده برتر: نپل خورشیدی پرینت شده سه بُعدی)
برتر دوم: هانیه باقریکیا و بهزاد حافظنیا (ایده برتر: تولید رنگدانههای طبیعی پایدار توسط سویههای قارچی به روش تخمیر حالت جامد بر روی سبوس ذرت)
برتر سوم: مهدی نیکرو و فاطمه مقیمی (ایده برتر: عرضه مخازن بزرگ مایع دستشویی و پاککنندهها به فروشگاهها به منظور کاهش استفاده از پلاستیک)
بخش دانشآموزی
برتر اول: کیمیا محمدزاده، هلنا عبدی، دیبا بابایی، نیایش رفیعیان و سیده آوینا محمودی (ایده برتر: بیوپلاستیک جایگزین محصولات نفتی)
برتر دوم: نیایش نیکوکار، آنیسا فخرکننده و تانیا لطفی (ایده برتر: دیزل طبیعتدوست)
برتر سوم: شاینا زمانی، ملینا آرجلو، هانا ایزدپناه، مایسا فرهمند و باران زمانیان (ایده برتر: شوینده ضد ضرر)
انتهای پیام/