تحریم بازیگران در جشنواره امسال تاثیری بر سینما نداشت
به گزارش خبرنگار سینما خبرگزاری آنا، سعیده نیک اختر منتقد سینما و مستندساز در رابطه با عدم حضور برخی بازیگران مشهور سینما در چهلویکمین جشنواره فیلم فجر گفت: این اصلا منطقی نیست که بگوییم همه کسانی که روزیشان با تولید آثار سینمایی میگذرد کار نکنند چون عدهای اعتراض دارند.
به غیر از یک فیلم تمام آثار امسال را دیدم. از نظر کیفیت آثار با وجود اینکه تصور میکردیم فیلمها آثار خوبی نباشند، اما اینطور نبود و اکثر کارها قابل قبول بود.
امسال کارگردانهای فیلم اولی زیادی داشتیم که کارهایشان هم خوب بود و نکته قابل توجه حضور دو کارگردان زن در بین فیلم اولیها بود که هم کار آه سرد ناهید صدیق و سرهنگ ثریا از لیلی عاج آثاری بودند که تولید سختی داشتند و در شرایط ویژهای فیلمهایشان را ساخته بودند.
از نظر برگزاری جشنواره اما شاهد افت بودیم هم از نظر انتخاب فضا هم تعداد منتقدان و رسانهها و استودیوها امسال خیلی کمتر بود امکانات موجود در پردیس ملت نیز برای منتقدان و اهالی رسانه بسیار ناچیز بود. من در دوازده سال گذشته جشنوارهای به این بیکیفیتی در زمینه برگزاری ندیده بودم.
این منتقد سینما درباره کیفیت کلی آثار گفت: اگرچه فیلمها امسال بد نبود، اما در طول هشت روز اول جشنواره فیلمی ندیدیم که ما را شگفت زده کند. اما فیلمهای خوب کم نبود. من «شماره ۱۰»، «جنگل پرتقال» «چرا گریه نمیکنی» را بیشتر از همه دوست داشتم.
عدم حضور بازیگران مطرح و تحریمها: نکته مهمی که در مورد این مسائل وجود دارد این است که نمیشود گفت چون بازیگران جشنواره را تحریم کردند کیفیت فیلمهای امسال افت کرده چون این فیلمها چند ماه پیش تولید شده و ربطی به این داستانها ندارد، همانطور که خیلی از بازیگران شناخته شده را دیدیم که امسال در جشنواره فیلم داشتند. به قول یکی از دوستان هنرمندان که از طریق فتوسنتز روزگار نمیگذرانند، آنها هم باید کار کنند و به همین دلیل در فیلمهای مختلف حضور داشتند. به همین خاطر من درک نمیکنم وقتی بازیگری ادعا میکند جشنواره را تحریم میکنم و به این رویداد نمیآیم یعنی چه، چون آنها چند ماه پیش کار کردند، پولشان را کامل گرفتهاند و فیلمها را به انتها هم رساندهاند.
وی ادامه داد: نکته قابل مشاهده در جشنواره امسال کم بودن خوراک مطبوعات و رسانهها است. یعنی چیزی که در سالهای قبل رخ میداد و میدیدیم که قبل و بعد از اکران فیلمها با حضور بازیگران بحثهایی شکل میگرفت یا نشستهای خبری با پرسشهای چالشی پر سروصدا میشد، در این دوره نبود. منتقدان شناخته شده که هر سال بودند و نظر میدادند امسال جایشان خالی است و فکر میکنم این جای خالی تا زمان اکران فیلمها نیز ادامه داشته باشد و نمیدانم این تحریمها در آن زمان به چه صورت خواهد بود.
نیکاختر اضافه کرد: من فکر میکنم اتفاق خاصی با این تحریمها نمیافتد چون مهم این است که چرخ سینما بچرخد که میچرخد. در حال حاضر تهیهکنندهها و کارگردانها کارشان را انجام میدهند و بازیگران نیز برای آنها بازی میکنند، مهم چرخه تولیدی صنعت سینماست که از کار نایستاد. مگر فوتبالیستهایی که اعتراض و تحریم کردند، فوتبال ما تعطیل شد؟ جشنواره هم همین است. فیلمها تولید شده و هر اثر نزدیک به ۵۰۰ نفر عوامل دارد، شما نمیتوانید این افراد را بیکار کنید چون ظلم در حق آنهاست. این اصلا منطقی نیست که بگوییم همه کسانی که روزیشان با تولید آثار سینمایی میگذرد کار نکنند چون عدهای اعتراض دارند. این تحریمها بیشتر نمادین است و من این حرکت را خیلی تاثیرگذار نمیدانم.
انتهای پیام/