از طرف کسانی که نگاه سیاسی دارند تحت فشاریم؛ خط کشی نداریم
به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، اسماعیلی در گفتوگویی با حمیدرضا مدقق، منتقد سینما و مجری برنامه صدا، دوربین، حرکت شبکه خبر، در رابطه با حال و هوای این دوره از جشنواره فیلم فجر گفت: همانطور که همه تحلیلگران و تمام کسانی که سالهاست مسائل سینمای ایران را تحلیل میکنند، گفتند، جشنواره امسال با رونق بیشتری نسبت به گذشته در حال برگزاری است. توجه ویژه رسانهها، استقبال خوب مردم و بحثهایی که پیرامون اثار شکل گرفت امسال واقعا جالب توجه بود. از طرفی تصاویری که من امروز دیدم مشخص شد جشنواره در شهرستان ها هم با استقبال پرشوری برگزار شد. فضای جشنواره مثل همیشه داغ، فضای گفتگو و مباحثه و انتقاد است و ما خوشحالیم که فضای این دوره برای هنرمندان فراهم است.
وی افزود: ما شاید تنها دولتی بودیم که برنامه کامل تحولی در زمینه سینما داشتیم. امروز که من در خدمت شما هستم و تقریبا یک سال و نیم از حضور ما در این فضا میگذرد بیش از توقعاتمان جلو رفتیم. ما عدالت فرهنگی را عملی کردیم. روزی که شروع به کار کردم گفتم این خوب نیست که اکثر اثار سینمایی در تهران تولید شود، ما کشور بزرگی داریم که جا برای تولید زیاد دارد و حالا بخش مهمی از تولیدات ما در شهرهای مختلف است. امسال تعداد زیادی کارگردان فیلم اولی داریم که در یک رقابت دشوار با داوران سختگیر انتخاب شدند و حالا ده کارگردان جوان حضور دارند. امسال دو کارگردان زن فیلم اولی حضور دارد، در حالی که در دورههایی از جشنواره هیچ کارگردان خانمی حضور نداشت. در کل در جشنواره امسال فیلم های مختلف و مهمی در زیر سایه امید، اخلاق و اگاهی بخشی وجود دارد.
وزیر درباره شرایط سینما در سال آتی نیز گفت: ما برای سال آینده سال پررونقی را پیشبینی میکنیم. جشنواره فجر بهار سینمای ایران است و سالی که نکوست از بهارش پیداست. من تعداد قابل توجهی از آثار امسال را دیدم و کیفیت آنها بیشتر از توقعاتمان بود. ریل سینما به سمت درستی تغییر مسیر پیدا کرده، به سمت پاسخگویی و انعکاس اقتضائات جامعه ایرانی.
وی در رابطه با سیاستگذاری سال اینده سینمای ایران گفت: ما وظیفه خود را تسهیلگری میدانیم و فضا را برای فعالیت همه سینمایی ها آماده کردیم. ۱۸۰ میلیارد تومان برای آموزش انجمن سینمای جوان پیش بینی کردیم مه جدا از قودجه تعریف شده برای سینماست. شخص رئیس جمهور نسبت به سینما با دغدغه توجه میکند. دولت علی رغم همه مشکلاتش چون معتقد است این حوزه پیشران است، به حوزه مدیریتی فرهنگ اعتماد کرده و زیرساختها برایش فراهم است.
وی اضافه کرد: من به عنوان مسئول فرهنگ و هنر کشور میگویم هیچ مانعی برای هنرمندان نیست و از همه گروهها و طیفها حمایت میکنیم. ما اهل خط کشی نیستیم و در چارچوب قانون از همه حمایت میکنیم.
اسماعیلی درخصوص نسبت سینما به سیاست نیز اظهار کرد: ما نمیتوانیم بگوییم سیاست و فرهنگ به هم ارتباط ندارند. ما میبینیم که انقلاب اسلامی چهطور باعث رشد و تعالی سینمای ایران شد، سینمایی که در سالهای اخر قبل از انقلاب لوث شده بود و با نام فیلمفارسی خطابش میکردند اما بعد از انقلاب خانواده ها مجددا به سمت سینما برگشتند. در این مدت ما از طرف کسانی که نگاه سیاسی دارند تحت فشاریم امروز من به عنوان وزیر فرهنگ از همه مردم دعوت میکنم در امور فرهنگی حاضر شوند و ببینند در مقابل ما کسانی هستند که مخالف پیشرفت هنر هستند آن هم با دروغ و تهدید. شبکه هایی که وابسته به پولهای نامشروع خارجی میخواهند فضای کشور ما را ناامن نشان دهند. ما با اراده و عزم در پی گسترش و ترویج هرچه بیشتر فرهنگ و هنر هستیم. در سال گذشته ۲۰۰ سالن سینما اضافه شده است و در چهار سال اول از برنامه هزار سالن خود جلوتر خواهیم رفت. زیباترین مجموعه فرهنگی هنری کشور را در کرمان افتتاح کردیم و بیش از صدهزار نفر را در شهرستانها در زمینه هنر و فرهنگ آموزش دادیم.
ما امروز فیلمی نداریم مجوز اکران در جشنواره داشته باشد ولی پروانه پخش نداشته باشد. ما امسال یک فیلم توقیفی نداشتیم. قوانین شفاف در اختیار عوامل قرار میگیرد و میدانند باشد چه فیلمی بسازند که مشکلی نداشته باشد.
ما با روسیه و چین در حال مذاکره برای ارتباط هنری هستیم. انیمیشن پویانمایی ما ۲.۵ میلیون دلار در هر روسیه فروخت و حالا قرار است در ترکیه پخش شود. ما فضا را کاملا با قوانین شفاف و پشتیبانی کامل در اختیار اهالی فرهنگ و هنر قرار دادیم.
اهالی سینما باید بیش از همه دلسوز باشند. ما نیازمند وفاق و همدلی هستیم. پیشکسوتان ما باید مسائل اختلافی و نگاههای متفاوت را کنار بگذارند و در سینما فعالیت خود را ادامه دهند. ما دنبال دوقطبی سازی نیستیم، وحدت و همدلی را بزرگترین نیاز امروز سینمای ایران میدانم.
انتهای پیام/