ترویج فرهنگ مهدویت و تمدن نوین اسلامی راهبرد مهم انقلاب است
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از آزادشهر، محمدمهدی نادری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر در نشست تخصصی مهدویت، انقلاب اسلامی، تمدن نوین اسلامی اظهار کرد: از راهبردهای مهم انقلاب اسلامی ترویج فرهنگ مهدویت و انتظار بوده و وقتی میگوییم اندیشه مهدویت عقبه تئوریک انقلاب اسلامی است یعنی بین این دو تعامل دوسویه برقرار بوده و راهبرد دیگر معرفتافزایی عمومی در این باره است.
وی افزود: بحث مهدویت مانند شیشه نیست که به راحتی آن طرفش را بتوان دید؛ بلکه مهدویت منشور است با ابعاد متعدد، استکبار جهانی با محاسبات دقیق و برنامهریزی، آموزههای دینی را شناسایی کرده و اگر غفلت داشته باشیم آنها در شیطنت بیدارند. برای شکلگیری تمدن نوین اسلامی، زمان اینکه به مهدویت و تمدن اسلامی نگاه سطحی داشته باشیم گذشته و صرفاً تلقی نگاه مناسبتی، حداقلی و سادهانگارانه، بسیار خطرناک بوده و باید بهسوی حرکت عالمانه، فرهنگی و تمدنی برای زمینهسازی ظهور گام برداشت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر عنوان کرد: امروز دشمن با طرح موضوعاتی مانند اسلام هراسی، ایران هراسی و مهدی هراسی، میخواهد کاری کند که با شنیدن نام اسلام و مهدویت، تن انسانها به لرزه درآید. دانشگاه باید برای تقابل با نقشههای دشمن، جلوههای عالی و زیبای اندیشه مهدویت را بیان و نقش موعودی که حی، حاضر، ناظر و پاسخگو را بهدرستی و علمی تبیین و به جهان معرفی کند تا بهسوی زمینهسازی برای ظهور امام زمان (عج) حرکت کند.
نادری تأکید کرد: اگر بخواهیم ارتباط مهدویت و انقلاب اسلامی را ترسیم کنیم، درمییابیم این دو، رابطهای دوسویه دارند یعنی هم مهدویت در شکلگیری و استمرار انقلاب اسلامی تأثیرگذار بوده و هم انقلاب اسلامی با ایجاد زمینههایی در راستای گسترش فرهنگ مهدویت مؤثر است.
وی گفت: شکلگیری تمدن اسلامی بر پایههایی شامل نهضت علمی، امت گرایی جهان تمدن، بازشناسی اسلام ناب، نظریهپردازی بازسازی در علوم انسانی، بینش جامع اطراف به دین و دنیا، شکل میگیرید و درجه ماندگاری فرهنگ و مؤلفههای تمدنی به استفاده درست از آموزههای دینی بستگی دارد.
دبیر دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان ادامه داد: هرگاه از پیوند مهدویت و تمدن، سخن به میان میآید سه موضوع در ذهن تداعی میکند: ۱- بررسی نقش آموزههای مهدویت در فرآیند تمدن نوین اسلامی ۲- ویژگیهای تمدن جامعه عصر ظهور ۳- نقش این آموزهها در احیای تمدن اسلامی و ضرورت نگرش تمدنی به مهدویت از آن رو بوده که این نگرش، فراگیر و جامع است.
نادری مطرح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با نگاه ویژه دکتر طهرانچی به مهدویت و با دستور تشکیل دبیرخانه مهدویت در این دانشگاه و مراکز استانها، رویکرد جدید و بیبدیل را در تعریف آموزههای دینی و مهدویت در جامعه علمی بنیانگذاری کرده و این دانشگاه با تقویت زیرساختهای مهدویت و پژوهش محوری در راستای تغییر نگاه درونگرایی به مهدویت به سمت برونگرایی و تمدن نوین اسلامی گامهای مؤثری را برداشته است.
به گزارش آنا، سال گذشته و در دوره نخست ۱۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی برنامههای جشنواره سراسری امامت و مهدویت را برگزار کردند و موفقیت در برگزاری این دوره باعث شد که امسال تمام استانهای کشور مجری برگزاری این جشنواره باشند؛ بنابراین امسال، علاوه بر ۳۱ واحد دانشگاهی در سراسر کشور، هفت واحد دانشگاهی استان تهران نیز میزبان برنامههای جشنواره امامت و مهدویت هستند که در مجموع ۳۸ جشنواره برگزار خواهد شد.
افتتاحیه جشنواره امامت و مهدویت طبق سال گذشته همزمان با سالروز ولادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) در مشهد و اختتامیه آن همزمان با ولادت باسعادت حضرت مهدی (عج) نیمه شعبان در شهر قم برگزار و از منتخبان جشنواره تجلیل میشود.
انتهای پیام/