دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
«مشتقات کینازولینون» را بهتر بشناسیم؛

سنتز ترکیبات دارویی سنتزشده چه مزایایی دارد؟

سنتز ترکیبات دارویی سنتزشده چه مزایایی دارد؟
عضو هیئت­ علمی دانشگاه آزاد، استفاده از انواع کاتالیست‌های سبز و سازگار با محیط زیست، کاتالیزور قابل بازیافت و عدم تولید ضایعات مخرب را ازجمله مزایای سنتز ترکیبات دارویی سنتزشده عنوان کرد.
کد خبر : 830433

خاطره خندان بارانی عضو هیئت­ علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان در معرفی محصول هسته فناور خود با عنوان «مشتقات کینازولینون» (سنتز ترکیبات شیمیایی و مطالعه‌ خاصیت دارویی آنها) به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: ویژگی مهم این سنتز کینازولین‌ها، سعی در انجام واکنش در شرایط شیمی سبز است که سال‌های اخیر مورد توجه شیمیدانان قرار گرفته است.

وی توضیح داد: در این پژوهش سعی می‌شود متودولوژی‌های جدید در سنتز مشتقات کینازولین‌ها به کار گرفته شود. مشتقات کینازولینون به علت کاربرد‌های مختلف در فرایند‌های بیوشیمیایی، صنعتی و بیولوژیکی دارای اهمیت فراوان هستند. شرکت‌های داروسازی به دلیل خواص درمانی این ترکیبات در ساخت دارو‌های آنتی باکتریال، ضد التهاب و آنتی ویروس از مشتقات کینازولینون در ساخت دارو‌ها استفاده می‌کنند.

مشتقات کینازولینون زاهدان

عضو هیئت­ علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، استفاده از انواع کاتالیست‌های سبز و سازگار با محیط زیست، استفاده از کاتالیزور قابل بازیافت، عدم تولید ضایعات مخرب محیط زیست، در دسترس بودن و موجودیت همه مواد اولیه در کشور، روش سنتز مؤثر و جدید بدون نیاز به مراحل پیشرفته خالص سازی، تولید محصول با راندمان و خلوص بالا، صادرات ترکیبات دارویی به کشور‌های همسایه، عدم تولید محصولات جانبی و جداسازی راحت محصول و رعایت اصول شیمی سبز را از مزایای سنتز ترکیبات دارویی سنتزشده عنوان کرد.

 

مشتقات کینازولینون زاهدان

مدیر هسته فناور «شیمی دارو» مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان حوزه کاربرد «مشتقات کینازولینون» را تشریح و بیان کرد: شیمی هتروسیکل حداقل نیمی از تحقیقات شیمی آلی را در سراسر جهان تشکیل داده است. به طور خاص ساختار‌های هتروسیکل پایه و اساس بسیاری از محصولات دارویی، کشاورزی شیمیایی و دامپزشکی هستند.

خندان بارانی با بیان اینکه کینازولین‌ها دسته مهمی از ترکیب‌های حلقه‌ای نیتروژن‌دار هستند، اضافه کرد: هتروسیکل‌های حاوی نیتروژن همیشه نقش مهمی را در داروسازی بازی می‌کنند. کینازولین‌ها طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های بیولوژیکی و فارماکولوژی از جمله ضد قارچ، ضد تومور، کاهش فشار خون، ضد سرطان، ضد HIV، ضد التهاب، ضد باکتری و ... را از خود نشان می‌دهند.

این فعال حوزه فناوری دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: به دلیل نبود حمایت مالی بعد از سنتز و شناسایی محصولات به دست آمده، متاسفانه کار متوقف شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب