دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا از یک نیمروز با معتکفین مسجد امام علی (ع)؛

شور عاشقی در اعتکاف نخبگان

شور عاشقی در اعتکاف نخبگان
واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی این روزها میزبان تعداد زیادی از جوانان و خانواده‌هایی است که در مراسم اعتکاف مسجد امام علی (ع) شرکت کرده‌اند.
کد خبر : 830292

به گزارش خبرنگار دین و آیین گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، مراسم معنوی اعتکاف امسال هم همچون سنوات گذشته با حضور خیل کثیری از مؤمنان خداجو برگزار شد. آیینی که در سال‌های اخیر به واسطه شیوع بیماری کرونا برگزار نشده بود، اما با فروکش کردن این وضعیت نامطلوب، شرایط بار دیگر مهیا شد تا تشنگان معرفت، معنویت خود را از این مائده الهی محروم نکنند. در همین ارتباط مجالی دست داد تا با حضور در مسجد امام علی (ع) واقع در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، در جمع معتکفان این مسجد که اکثریت آن‌ها از جوانان، دانشجویان و نخبگان کشورمان بودند حاضر شویم.

شور عاشقی در اعتکاف نخبگان

** حضور ۲۶۰ معتکف در مسجد امام علی(ع)

سید مجتبی اکرمی، مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و مسئول برگزاری این مراسم در مسجد امام علی (ع) در رابطه با تعداد افراد حاضر در این مراسم گفت: امسال برنامه اعتکاف را به صورت مشترک با واحد‌های دانشگاه آزاد استان تهران و بنیاد ملی نخبگان داشتیم. تعداد ثبت نامی‌های اولیه ۳۷۰ نفر بود، ولی چون در بازه زمانی استراحت میان دو ترم هستیم، برخی از عزیزان به شهرستان رفتند و در مقابل عده‌ای هم که ابتدا ثبت‌نام نکرده بودند، خودشان را به مسجد رساندند؛ تا جایی که ما تا نیمه‌شب و سحر روز شنبه (۱۳ رحب)مراجعه‌کننده داشتیم. در حال حاضر هم ۲۶۰ معتکف در این محفل دور هم جمع شدند که ۱۷۰ نفر از خواهران و ۹۰ نفر از برادران هستند.

در این دو روز برنامه‌های معرفتی و عبادی خوبی در مسجد امام علی (ع) برگزار شده و این برنامه تا روز پایانی مراسم ادامه خواهد داشت.

** حضور حجت الاسلام پناهیان و رحیم پورازغدی در میان معتکفین

حجت‌الاسلام اکرمی در رابطه با برنامه‌های گذشته و آتی این مراسم نیز اظهار کرد: شب گذشته یکی دو ساعت پس از افطار میزبان دو نفر از مستبصرین از کشور‌های آلمان و نیجر بودیم، عزیزانی که به تازگی شیعه شده بودند، در این گپ و گفت صمیمی راجع به وضعیت کشورها بحث شد. دوست عزیز آلمانی ابتدا مسلمان سنی شده بود و سپس شیعه و دوست نیجری هم ابتدا مسلمان سنی بود و اخیراً شیعه شده بود و این عزیزان راجع به مسائل اعتقادی و دلیل شیعه شدن و برداشتشان از جمهوری اسلامی ایران و مردم ایران مطالبی را مطرح کردند.

شور عاشقی در اعتکاف نخبگان

وی ادامه داد: امروز نیز حجت‌الاسلام رستمی مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها برای نماز ظهر در جمع ما حضور خواهند داشت و بعد از افطار هم میزبان آقای رحیم پورازغدی هستیم ، چون شب وفات حضرت زینب (س) است، در نیمه شب میزبان حجت‌الاسلام پناهیان هستیم و مراسم مداحی و عزاداری هم خواهیم داشت، فردا هم بیشتر زمان ما به انجام اعمال ام داوود خواهد گذشت.

در دو سال گذشته که به دلیل همه‌گیری کرونا مراسم اعتکاف با آن شور و حال همیشگی برگزار نشد، بسیاری از علاقه‌مندان منتظر رسیدن فرصتی برای تجربه مجدد آن حال و هوای معنوی داشتند.

شور عاشقی در اعتکاف نخبگان

** اعتکاف نخبگانی با شعار «عاشق شو»

حاج آقا اکرمی در رابطه با گذر از این انتظار و رسیدن به این روز‌های شیرین نیز گفت: در این ایام (دو سال گذشته) احساس نیازی جدی داشتیم و وقتی در تدارک برگزاری مراسم بودیم بحث سر این بود که مراسم اعتکاف حتماً در این مسجد باشد. نکته مراسم امسال این است که برخی از معتکفان ما به صورت خانوادگی در اینجا هستند و به همین دلیل شاهد حضور کودکان نیز هستیم. از طرفی، چون جمع دانشگاهی است، ما اعتکاف را «اعتکاف نخبگان» نامگذاری کردیم و به این دلیل که زمینه اصلی اعتکاف ما بندگی به شرط عشق است، شعار اعتکاف امسال را «عاشق شو» گذاشتیم تا عزیزانی به بندگی عاشقانه برسند.

وی با اشاره به اینکه تعداد معدودی از اساتید هیئت علمی و معارف نیز در جمع دانشجو‌ها حضور دارند، درباره اکثر معتکفان که جوانان دانشجو هستند و نیاز‌ها و حال و هوای خاص خود را دارند گفت: نگاه و سلیقه جمع دانشگاهی و جوان با ما متفاوت است به همین دلیل ایده‌های مختلفی را امسال برنامه‌ریزی کردیم. به عنوان مثال مسابقه‌ای برگزار کردیم تا دوستان بهترین دعایی که در ماه رجب می‌خوانند و با آن انس می‌گیرند را انتخاب کنند یا از بچه‌ها خواستیم در قالب داستان کوتاه، خاطره یا شعر نوشته‌هایشان را به ما بدهند که به ضمیمه عکس که از مراسم می‌گیریم، تبدیل به یک کتابچه یا کتاب شود و به عنوان اثری فرهنگی از این رویداد به بچه‌ها اهدا شود.

وی در پایان سخنانش گفت: همه این ایده‌ها از طرف خود بچه‌ها بوده و ما سعی کردیم حتی‌المقدور دخالتی در آن‌ها نداشته باشیم. وظیفه ما حمایت و تدارک چیزی بوده که بچه‌ها دوست دارند.

در بین معتکفان حاضر در مسجد امام علی (ع) چهره‌های مختلف و متفاوتی حضور دارند، از کسانی که تجربه سال‌ها حضور در این مراسم را دارند گرفته دانشجویان دهه هشتادی که تجربه‌های اول یا دومشان است.

شور عاشقی در اعتکاف نخبگان

** دمی با معتکفین مسجد امام علی(ع)

«علی»، دانشجوی مهندسی شیمی که متولد سال ۸۰ است، برای اولین بار در اعتکاف شرکت کرده است و به قول خودش به او حسابی خوش گذشته، چون تا پیش از حضور در این مراسم تصورات متفاوتی در خصوص آن داشته: «تا قبل از آمدن تصورم این بود که اینجا خیلی سخت بگیرند و دائم مجبورمان کنند که دعا بخوانیم، ولی خدا را شکر اینطور نبود و اکثر اوقات در اختیار خودمان بودیم و می‌توانستیم هر زمان که خواستیم دعا کنیم.»

این مراسم ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که هر معتکفی از زاویه دید خود آن‌ها را می‌بیند، ویژگی مدنظر علی، اما خیلی خاص و جذاب بود: «مهم‌ترین نکته در این مراسم به نظرم صمیمیت بین بچه‌هاست که این نکته در کنار سخنرانی‌های راحت و خودمانی و حلقه‌های معرفتی که شکل گرفت بسیار برایم جذاب بود. به همین دلیل هم خودم سعی می‌کنم در سال‌های بعد در این مراسم حضور داشته باشم و هم به دوستانم توصیه می‌کنم که این اتفاق را از دست ندهند.»

«سجاد» دانشجوی رشته مهندسی عمران در واحد تهران شمال هم یکی دیگر از معتکفان است، جوانی که متولد سال ۸۱ است و امسال برای دومین بار در این مراسم شرکت کرده. او در رابطه با این دو سال دوری و فضای مراسم امسال نظری شبیه به اکثر بچه‌های حاضر در مسجد دارد: «من بعد از تجربه اولم پیش از شیوع کرونا، قصد داشتم که هر سال در این مراسم باشم، اما در دو سال گذشته به خاطر این بیماری امکان حضور نداشتم، اما خدا را شکر امسال هستیم و این ارتباط، نزدیکی و جو صمیمانه‌ای که اینجا شکل می‌گیرد فضا را خیلی دوست داشتنی می‌کند.»

بعد از نماز ظهر مسجد را ترک می‌کنیم. در محوطه بیرونی مسجد امام علی (ع) برفی که از روز‌های گذشته باریده یخ زده و هوا سوز فراوانی دارد. سوزی که بچه‌های داخل مسجد از آن بی‌خبرند و دلشان به فضای دلنشین آنجا گرم است.

گزارش تصویری این مراسم را اینجا ببینید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب