پیش بینی درآمد مالیات از حقوق ۷ درصد بیشتر از رشد دستمزدها/ مالیات نهادهای حاکمیتی وصول شد
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، داوود منظور معاون وزیر اقتصاد و رییس سازمان امور مالیاتی در نشست خبری تشریح برنامه های این سازمان اظهار کرد: مالیات در نظر گرفته شده برای حقوق و دستمزد در لایحه بودجه ۱۴۰۲ رشد ۲۷ درصدی است اما میزان افزایش حقوق کارکنان در این لایحه افزایش ۲۰ درصدی دارد.
رییس سازمان امور مالیاتی با اشاره به پیدا شدن برخی فرارهای مالیاتی گفت: این پروندهها مربوط به سالهای قبل است.
منظور این موضوع را فرار مالیاتی حقوق و دستمزد نامید و گفت: محاسبات ما سنجیده است.
به گفته معاون وزیر اقتصاد این اتفاق در سال جاری هم رخ داده و درآمد مالیاتی از محل حقوق و دستمزدها بیش از رقم افزایش حقوق کارکنان بوده است.
وی درباره مالیات مشاغل و اصناف گفت: امسال ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار مؤدی مالیاتی در بخش مشاغل عملا مالیات مقطوع را پذیرفتند ولی نه با رشد ۱۰ تا ۱۵ درصدی سالانه، بلکه با محاسبه میزان فروش سالهای قبل اصناف بوده است.
منظور افزود: امسال ۲۰۰ درصد رشد در صورتی اظهارنامه مالیاتی اصناف و مشاغل و نیز تیره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم بوده است.
**سود سپردههای بانکی معاف از مالیات هستند
رییس سازمان امور مالیاتی یادآور شد: بر اساس ماده ۱۴۵ قانون مالیات های مستقیم سود سپرده های بانکی از مالیات معاف هستند فعلا بحثی در باره حذف معافیت مالیاتی شود سپرده ها نداریم بنابراین سود سپردههای بانکی مشمول مالیات نیستند شرایط تورمی کشور به گونه ای است که شود سپردههای بانکی در مقابل رقم تورم عددی نیست و به خروج پول از بانک می انجامد.
معاون وزیر اقتصاد درباره درآمد مالیاتی بودجه سال آینده گفت: پیش بینی درآمد ۵۴ درصدی داریم و از ۴۵۰ هزار میلیارد تومان امسال به ۷۰۰ هزار میلیارد تومان میرسد که محل این درآمدها قطعی سازی پروندههای مالیاتی مانده از سالهای قبل است که برآورد ما ۲۱۳ هزار میلیارد تومان از این محل است و سریعتر باید تعیین تکلیف شوند. امسال هم ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از پروندههای مالیاتی سالهای قبل قطعی سازی شده است.
وی تاکید کرد: از ۴۰۰ شرکت بورسی در این ۳ ماه توانسته ایم ۳۳ هزار میلیارد تومان درآمد ارزی محل مالیات بر ارزش افزوده اظهارنامه دریافت کنیم.
**از معاملات رمز ارز مالیات میگیریم
معاون وزیر اقتصاد درباره مالیات بر رمز ارزها گفت: به عنوان کارشناس اقتصاد به مردم توصیه میکنم وارد بازار رمز ارز نشوند چون بسیار پر ریسک است و نوسان زیادی دارد که ممکن است خیلی ها متضرر شوند لذا این بازار خانمان سوز است اما اگر کسی وارد این بازار شد، باید گفته شود این معاملات عملا غیر قانونی است و چون غیر قانونی است ممکن است تبعات دیگری هم داشته باشد لذا ما با کمک بانک مرکزی سکوهای اجرای معاملات رمز ارز را پایش میکنیم.
وی ادامه داد: بانک مرکزی می تواند متوجه شود که کدام درگاه بانکی به معاملات رمز ارز اختصاص دارد ما هم میتوانیم میزان معاملات را شناسایی کرده و هر درآمدی از این محل مشمول مالیات خواهد شد.
منظور تصریح کرد: نقطه تبدیل رمز ارز به ریال قابل شناسایی است البته تا کنون گزارشی از بانک مرکزی درباره میزان معاملات رمز ارز ها دریافت نکرده ایم.
**تخلفات مالیاتی شرکتهای صوری، جرم کیفری است
این مقام مسئول یادآور شد: در ۳ ماه اخیر یک شرکت فاکتور فروش در یزد پیدا کردیم که بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان فاکتور صوری فروخته و این فرد اکنون بازداشت شده است یک شرکت فاکتور فروش هم در همدان یافتیم که بالغ از ۱۵۰۰ میلیارد تومان فاکتور صوری فروخته و یک شرکت هم در تبریز بیش از ۳ هزار میلیارد تومان فاکتور فروشی کرده است نظام مالیاتی به این رفتارها حساس است و آنها را شناسایی میکنیم، از فاکتور فروشان هم مالیات مربوطه را میگیریم هم جریمه دریافت میکنیم هم پرونده کیفری و مجازات حبس در انتظار شان خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: ۱۵۰ شرکت مشکوک به صوری بودن شناسایی شده و در تلاش هستیم برای آنها پرونده سازی کنیم، با برخوردهای قضایی با این شرکت ها، عملا این پدیده شوم را ریشه کن خواهیم کرد، هر فرد یا شرکت با این شرکتهای صوری همکاری کرده را متضامنا متعهد به پرداخت مالیات میدانیم و از آنها مالیات دریافت خواهیم کرد.
منظور گفت: بالغ بر ۷ هزار شرکت در درگاه سازمان مالیاتی شناسایی و ثبت شده است اگر شناسایی کنیم که یک شرکت یا صوری ها معامله کردیم، جریمه شده و مالیات از آنها دریافت خواهیم کرد.
**مزایده خودروهای یک واردکننده که فرار مالیاتی داشت
وی درباره شناسایی فرار مالیاتی واردکننده خودرو اظهار داشت: اجرای مزایده خودروهای یک واردکننده به جای مالیات، اقدام مهم سازمان امور مالیاتی بود؛ این فرد ۷۰۰ دستگاه خودرو وارد کرده و این خودروها را در چند جا مخفی کرده بود تا شناسایی نشود؛ یک راه ما این بود که این خوروها را در سامانه ستاد (تدارکات الکترونیکی دولت) عرضه کنیم، ولی چون این خودروها اموال دولت نبود، الزامی نداشتیم، اما نهایتا در سامانهای که سازمان امور مالیاتی ایجاد کرد، در بستری کاملا شفاف و با نظرات دستگاههای نظارتی و امنیتی خودورها را به فروش گذاشتیم؛ رقم اولیه و کارشناسی ما ۷۰۰ میلیارد تومان که در مزایده به ۹۰۰ میلیارد تومان فروخته شد؛ ضمن اینکه معتقدیم در این روند هیچ اجحافی به مؤدی مالیاتی نشده است.
**عقابها یا گنجشکهای فرار مالیاتی؟
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه برای یک بدهکار مالیاتی که واردکننده نخ بود، ۷۰۰ میلیارد تومان مالیات قطعی کردیم و به ۴۰۰ میلیارد تومان آن تمکین کرد، افزود: برای مابقی آن نیز دنبال اخذ مالیات مربوطه هستیم بنابراین دنبال عقابها و دانه درشتهای فرار مالیاتی میرویم؛ گنجشکها که جای خود دارد.
**مالیات پزشکان به کجا رسید؟
وی درباره فرار مالیاتی پزشکان گفت: درآمد پزشکان یا از محل مراکز درمانی، کلینیکها و بیمارستان هاست یا از ویزیت بیماران در مطب؛ بر اساس قانون ۱۰ درصد درآمد پزشکان از مراکز درمانی به عنوان مالیات اخذ میشود که در سامانهای کاملا عملیاتی و شفاف همه این درآمدها ثبت و ضبط شده و اطلاعات مربوطه به صورت هر پزشک کاملا نزد سازمان امور مالیاتی موجود است.
به گفته رئیس کل سازمان امور مالیاتی آن بخش از درآمد پزشکان که از محل ویزیت در مطب است، طبق قانون باید از طریق پایانههای فروشگاهی یا دستگاههای پوز دریافت شود.
وی ادامه داد: پزشکان قانونا نباید بابت ویزیت وجه نقد دریافت یا از روش کارت به کارت استفاده کنند. مواردی از تخلفات پزشکان به سامانههای سوت زنی سازمان امور مالیاتی گزارش شده است. اگر مردم به یک مطب مراججعه کرده و پزشک مربوطه از آنها تقاضای کارت به کارت کرد، شماره کارت مقصد را برای ما پیامک کنند. ضمن لاینکه لیست پزشکان متخلف به نظام پزشکی نیز ارسال شده تا خود این سازمان به موضوع فرار مالیاتی همکاران شان ورود کند و دیگر نیازی به اعمال جریمه این قشر از سوی سازمان امور مالیاتی نباشد.
**اداره کل امور مالیاتی سلبریتیها ایجاد شد
منظور درباره مالیات سلبریتیها گفت: آنها هم مثل بقیه مؤدیان هستند هر میزان درآمدی که از آنها شناسایی شود، مشمول مالیات خواهد شد.
وی ادامه داد: یک اداره کل مالیاتی برای سلبریتیها اختصاص داده ایم تا قراردادهای آنها کنترل شود.
**مالیات نهادهای حاکمیتی؛ از ستاد اجرایی فرمان امام تا قرارگاه خاتم
این مقام مسئول در وزارت اقتصاد درباره مالیات نهادهای حاکمیتی اظهار داشت: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در سال ۱۳۹۹ با مجموع شرکتهای تابعه بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان بود که پرداخت شده، برای سال ۱۴۰۰ هم برآورد ما از مالیات این نهاد حاکمیتی بالغ بر ۲.۵ هزار میلیارد تومان است.
وی افزود: بنیاد مستضعفان و شرکتهای تابعه نیز در سال گذشته بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان به عنوان مالیات سال ۱۳۹۹ پرداخت کرده است. حتی کمیته امداد امام خمینی (ره) هم مؤدی مالیاتی است.
منظور یادآور شد: حتی بخشهای اقتصادی سپاه مانند قرارگاه سازندگی خاتنم الانبیاء (ص) هم مؤدی مالیاتی هستند و ما در قانون برای کسی معافیت مالیاتی لحاظ نکرده ایم مگر آن بخشهایی که قانونا از پرداخت مالیات معاف شده اند.
معاون وزیر اقتصاد بیان کرد: در حال حاضر صادرات به جز مواد خام و نیمه خام از مالیات معاف است همچنین بخش کشاورزی و فعالیتهای مربوطه معاف از مالیات هستند البته این معافیتها در قانون زیاد است و طبق برآورد ما مدارس غیرانتفاعی، دانشگاههای غیرانتفاعی یا سایر بخشهای که معافیت دارند سال گذشته باید ۳۴۰ هزار میلیارد تومان مالیات میدادند این در حالی است که کل وصولی سازمان امور مالیاتی در سال قبل ۳۰۶ هزار میلیارد تومان بود.
انتهای پیام/