تجاریسازی ۲۰۰ محصول در سرای نوآوری گیاهان دارویی
کامران صفوی رئیس سرای نوآوری گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) با توجه به تدوین و ابلاغ برنامه شتابدهی در سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در پاسخ به این پرسش که در برنامه شتابدهی سرای نوآوری گیاهان دارویی چگونه عمل خواهید کرد؟ اظهار کرد: با توجه به اخذ مجوز شتابدهنده تخصصی گیاهان دارویی در سال ۱۳۹۹ از معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد، برنامه شتابدهی به صورت جدی و مؤثر برای برگزاری دورههای آموزشی مختلف، بازدیدهای هدفمند، ساخت نمونههای آزمایشگاهی و ایجاد شبکهسازی بین پژوهشگران و فناوران برنامهریزی شده که مورد استقبال گسترده قرار گرفته است.
وی فازهای مختلف شتابدهی را تشریح و بیان کرد: شتابدهی در برنامههای فناوری و نوآوری باید بر اساس چارچوب مشخص و نقشه راه تدوین شده انجام شود، به همین منظور در سرای نوآوری گیاهان دارویی، پژوهشگران و فناوران در راستای دستیابی به محصول فناورانه و دانشبنیان، ابتدا با ادبیات کلی خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی، نگارش طرح تجاری، ثبت شرکتها و قوانین دانشبنیان آشنا میشوند و پس از آن دورههای تخصصی در حوزههای مختلف مانند کشتبافت، شناخت مواد مؤثره، اسانس و عصارهگیری، داروسازی، تولیدات آرایشی و بهداشتی برگزار میشود.
صفوی اضافه کرد: پیرو برگزاری دورههای تکمیلی، فناوران و دانشپژوهان از محصولات تولیدی فناورانه شرکتهای فناور و دانشبنیان بازدید میکنند. در انتها بر اساس مطالب آموزش دیده شده و بازدیدها، ایدههای مطرح بین افراد مورد ارزیابی و هدایت قرا میگیرد. در نتیجه ایدههای برتر انتخاب و تیمهای فناوری بر مبنای شبکهسازی تشکیل و نمونهسازی از ایدههای برتر در دستور کار قرار میگیرد. پس از انجام این فرایند، امکان ورود به دورههای مرکز شد فناوری و یا برگزاری رویدادهای سرمایهگذاری مد نظر است.
** تولید و ارائه محصولات و خدمات فناورانه و نوآورانه بر مبنای دانش و فناوری
رئیس سرای نوآوری گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، هدف نهایی و جامعه هدف طرح شتابدهی را یادآور شد و گفت: بر اساس سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، توسعه فناوری، نوآوری و کارآفرینی یکی از ارکان برنامهریزی شده در دانشگاه است. هدف نهایی طرح شتابدهی، تولید و ارائه محصولات و خدمات فناورانه و نوآورانه بر مبنای دانش و فناوری است که لازمه آن انجام پژوهشها بر مبنای خلاقیت و شناخت نیاز بازارهای داخلی و خارجی است.
وی ادامه داد: جامعه هدف طرح شتابدهی، دانشجویان علاقهمند به تولیدات فناورانه در همه مقاطع تحصیلی و استادان دانشگاه هستند که میتوانند با ایده پردازی و هدایت به سمت تولیدات با ارزش بالا به عنوان شرکتهای فناور و دانشبنیان در عرصه ملی و بینالمللی وارد شوند.
صفوی بیان کرد: سرای نوآوری به عنوان بزرگترین اکوسیستم تخصصی در حوزه فناوری، نماد تولیدات فناورانه و نوآورانه و اشتغالآفرینی مولد و پایدار است که بر مبنای توان و ظرفیت هر دانشگاه و استان راهاندازی میشود تا پیرو حمایت از ایدههای نو و کاربردی، خلق ارزش برای پژوهشگران و فناوران و در نتیجه رشد و توسعه اقتصادی کشور را در پی داشته باشد.
۱۰ تفاهمنامه در راستای تولید ثروت و خلق فرصتهای کارآفرینی با شرکتهای داروسازی بزرگ استان اصفهان، شتابدهندههای تخصصی و انجمنهای مختلف در راستای حمایت از تجاریسازی و شتابدهی منعقد شده است.
** استقرار ۱۶ هسته و ۴۶ شرکت فناور و دانشبنیان در مرکز رشد تخصصی
رئیس سرای نوآوری گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، دلایل انتخاب این واحد دانشگاهی برای ایجاد سرا را تشریح کرد و به آنا گفت: انتخاب واحد دانشگاهی اصفهان بر اساس شاخصهایی از قبیل وجود مرکز رشد تخصصی گیاهان دارویی با مجوز قطعی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استقرار دهها هسته و شرکت فناور و شرکت دانشبنیان در حوزه تخصصی، تأسیسات و امکانات مانند فضاهای آزمایشگاهی و تجاریسازی، زمین زراعی، ساختمانهای مستقل برای بخشهای مختلف سرای نوآوری، وجود دانشکدهها و روشتههای مختلف مرتبط با حوزه تخصصی، ظرفیتها و توانمندیهای موجود در منطقه، تفاهمنامههای منعقده با سازمانها و شرکتهای خصوصی به منظور حمایت از تجاریسازی بوده است.
وی در پاسخ به این پرسش که از ابتدای آغاز کار سرای نوآوری گیاهان دارویی در واحد اصفهان چه فعالیتهایی صورت گرفته است؟ بیان کرد: مجموعه سرای نوآوری گیاهان دارویی شامل بخشهای مختلفی بوده که یکی از آنها یعنی مرکز رشد فناوری تخصصی گیاهان دارویی سال ۸۸ راهاندازی و سال ۹۷ نیز مجوز قطعی از وزارت بهداشت اخذ شده است. اکنون ۱۶ هسته فناور و ۴۶ شرکت فناور و دانشبنیان در مرکز رشد تخصصی مستقر هستند.
فعال حوزه فناوری افزود: راهاندازی ساختمان شتابدهی و مدرسه عالی مهارت سرای نوآوری سال ۹۹ پس از اخذ مجوز شتابدهنده تخصصی گیاهان دارویی از معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی و اخذ مجوز مدرسه عالی مهارت از سازمان سما و ۶۵ دوره تخصصی و عمومی در مدرسه مهارت و دورههای شتاب دهنده برگزار شد که بسترساز احصا و گردآوری استعدادها و تفکرات خلاقانه در راستای پیشبرد اهداف مدنظر سرای نوآوری بوده است.
صفوی، راهاندازی ساختمان تجاریسازی را از دیگر فعالیتهای سرای نوآوری گیاهان دارویی نام برد و ادامه داد: این ساختمان دارای فضای یک هزار و ۲۰۰ متر مربعی بوده و محصولات تجاریسازی شده در داخل و خارج از کشور عرضه شده است. راهاندازی شرکت رویش جاودان فرهیختگان که سال ۹۹ با همکاری صندوق پژوهش و فناوری استان صورت گرفته در راستای تجاریسازی محصولات سرای نوآوری بوده و این شرکت اکنون با سرمایه بیش از ۱۰ میلیارد ریال در حال فعالیت است.
** انعقاد ۱۰ تفاهمنامه در راستای تولید ثروت و خلق فرصتهای کارآفرینی
رئیس سرای نوآوری گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان با اعلام اینکه اکنون در مجموع بیش از ۲۰۰ محصول توسط سرای نوآوری گیاهان دارویی تجاریسازی شده است به خبرنگار آنا گفت: ۱۰ تفاهمنامه در راستای تولید ثروت و خلق فرصتهای کارآفرینی با شرکتهای داروسازی بزرگ استان اصفهان، شتابدهندههای تخصصی و انجمنهای مختلف در راستای حمایت از تجاریسازی و شتابدهی منعقد شده است.
وی با بیان اینکه برگزاری چند دوره رویداد چالش فناوری، ایدهآرا و... در چند سال گذشته زمینهساز شناسایی چالشهای صنایع در حوزه گیاهان دارویی و ایدهپردازی بوده است، عنوان کرد: پس از احصا و گردآوری چالشها، این مهم به فناوران ارسال میشود و آنان نیز راه حلهای مختلفی برای خروج از این چالش ارائه میکنند و در گام بعدی، پس از برگزاری جلسات با صنایع مختلف و فناوران، قراردادهای تجاری منعقد شده است.
** حضور برگزیدگان رویدادهای ایدهآرا در مرکز رشد
به گفته رئیس سرای نوآوری گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، برگزیدگان رویدادهای ایدهآرا مجوز حضور در دورههای شتابدهی و استقرار در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه را دریافت میکنند.
به گزارش آنا، کتاب برنامه شتابدهی حاصل تلاش جمعی از فعالان حوزه فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بوده که شامل هفت فصل با عنوانهای مکاسب و اخلاق حرفهای، مباحث حقوقی در کسب و کار، مبانی کارآفرینی و آموزش خلاقیت، اصول بازاریابی و فروش، مبانی فناوری و نوآوری، اصول مدیریت کسب و کار و مبانی مالی و سرمایه گذاری است.
این برنامه شامل ۶۹ دوره شناسهدار از دفتر توانمندسازی و مهارتهای کاربردی در حوزه فناوری و نوآوری بوده که وظیفه اجرای برنامه شتابدهی در سراهای نوآوری واحدهای دانشگاهی بر عهده معاون سراست. در واحدهای دانشگاهی که سرای نوآوری ندارند، مدیران مرکز رشد مسئول اجرای برنامه شتابدهی هستند. در برنامه شتابدهی به بررسی نیازمندیهای آموزشی عمومی و تخصصی توسعه تیمها و شتابدهندهها پرداخته شده است.
افرادی که دورههای لازم در برنامه شتابدهی را با موفقیت سپری کنند، توانایی و مهارت لازم برای ایجاد شرکتهای دانشبنیان را کسب خواهند کرد و انتظار میرود مقدمات تجاریسازی محصولات فناورانه این شرکتها مهیا شود. برنامه شتابدهی سراهای نوآوری و مراکز رشد هرساله مورد بازنگری قرار میگیرد و دورههای جدید به آن اضافه خواهد شد.
برنامه شتابدهی در سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی براساس آییننامه جامع بازار فناوری و سراهای نوآوری این دانشگاه و در راستای تحقق بندهای ۴۲، ۴۵، ۴۹ و ۲۲ راه کنشها و اقدامات کلان بسته کاری توسعه فناوری، نوآوری و کارآفرینی سند تحول و تعالی دانشگاه تدوین و به تازگی اعلام و ابلاغ شده است.
انتهای پیام/