اما و اگرهای ادامه روند عرضه خودرو در بورس
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، مجید عشقی در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت عرضه خودرو در بورس کالا اظهار کرد: این موضوع جزئیات زیادی دارد اما درحال مذاکره با شورای رقابت هستیم تا دستورالعملی که درحال امادهسازی آن هستند طبق کالاهایی باشد که در سالهای گذشته به ان وارد شدند.محصولاتی مانند پتروشیمی، محصولات فولادی، روغن پایه و … .
وی ادامه داد: البته شورای رقابت هنوز وارد جزئیات نشده و کلیات را تصویب کردند اما این موضوع زمانبر خواهد بود. امیدواریم با هماهنگی که ایجاد میشود صنعت لطمه نبیند و بتواند محصولات خود را با قیمتهای بازار بفروشد.
رئیس سازمان بورس به این سوال که ایا عرضه خودروها تا زمان تصمیمگیری نهایی متوقف خواهد شد یا خیر، پاسخ داد: ما سعی میکنیم دغدغههای دوستان را لحاظ کنیم اما تا جمعبندی موضوع خیلی طول نمیکشد. سعی میکنیم مقررات شورای رقابت هم نقض نشود اما عرضهها اغاز میشود. نمیتوان قطعی گفت که عرضهها متوقف میشود، عرضهها ادامه دارد؛ درمورد یکی دو خودرو که دوستان نظر دارند در حال مذاکره هستیم.
عشقی با بیان اینکه در شورای ملی رقابت درمورد عرضه خودرو در بورس کالا اختلاف نظر جدی وجود دارد، عنوان کرد: نظرات باید جمع بندی شود. جلسهای که امروز قرار بود با حضور وزیر اقتصاد، اعضای شورای رقابت و شورای عالی بورس برگزار شود نیز به دلیل عدم حضور برخی اعضای شورای عالی بورس به زمان دیگری موکول شد.
بررسی وضعیت قیمت دلار روی شاخص بورس
وی همچنین درمورد اینکه چرا افزایش قیمت دلار روی شاخص بورس تاثیرگذار نبوده است، توضیح داد: دلاری که شرکتها که برای فروش محصولات استفاده میکنند روی سودآوری با فاصله تاثیر دارد. البته عوامل دیگری هم روی روند بازار موثر است. فروش شرکتها با دلار افزایش یافته اما هزینه ها هم بالا رفته است. ضمن اینکه فقط یک متغیر روی شاخص تاثیرگذار نیست.
آخرین وضعیت جاماندگان سهام عدالت
عشقی در ادامه درمورد آخرین وضعیت جاماندگان سهام عدالت نیز اظهار کرد: هنوز لیست نهایی را به ما ندادند. جلسات درحال برگزاری است.
عرضه خودروهای خارجی در بورس ریسک دارد
وی همچنین درمورد عرضه خودروهای خارجی در بورس کالا گفت: ریسک های خاصی برای این خودروها متصور است از جمله اینکه تحویل به موقع نباشد. با دست اندرکاران واردات مذاکره میکنیم که ریسک را به نحوی مدیریت کنند. اگر مدلی ایجاد شود که ریسک از بین ببرد عرضه خواهیم کرد.
وی در خصوص عرصه خورد در بورس یادآور شد: ۸ تا ۹ سالی است که قیمت گذاری دستوری به جان صنعت خودرو افتاده است. مدیر خودروساز هم دولتی است خودمان هم می گوییم نصف قیمت بفروش، خودمان هم به آن انتقاد میکنیم. این هم وضعیت خودروسازی های ماست.
وی ادامه داد: از اردیبهشت امسال عرضه خودرو در بورس را آغاز کردیم و در دو ماه گذشته این فرایند تشدید شد.
عشقی گفت: تا می آییم کاری بکنیم یک دستگاه نظارتی بدون استدلال محکم وارد میشود و جلوی کاری که به آن امید بسته ایم را میگیرد.
وی تاکید کرد: عرضه خودرو رو در بورس هم به نفع تولیدکننده است و هم مصرف کننده؛ قرار است دولت ایران خودرو و سایپا را دولت بفروشد اما اگر با همین وضعیت ادامه می داد زبان انباشته آن به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان میرسید.
به گفته عشقی اگر این روش ادامه یابد ممکن است حتی خودرو روی دست خودروساز بماند و به لیزینگ رو بیاورد.
رییس سازمان بورس تصریح کرد: با ادامه روش قرعه کشی خودرو، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در سال توسط خودروساز توزیع میشود که بی هدف است و بخشی از آن لاتاری است و معلوم نیست کجا می رود. ۱۰۰ هزار میلیارد تومان آن را به قرعه کشی، یارانه کور می دهیم ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هم به جاهای دیگری میرود.
وی ادامه داد: سهامدار اگر ابتدای سال محصولات خودرویی را می خرید ۱۰۰ درصد سود می کرد اما کسی که سهام خودروسازان را می خرد مرتبا باید در صف فروش بماند.
عشقی اظهار کرد: نامه ای که به شورای رقابت زدم عمدا منتشر کردم تا همه بفهمند. مصر هستیم تا این روش عرضه در بورس ادامه یابد این فرایند برای برخی خودروها ادامه مییابد
وی درباره فروش ربع سکه در بورس گفت: عرضه سکه در بورس به اصرار بانک مرکزی است. آنان از بستر معاملاتی ما فقط استفاده می کنند. ما هیچ سیاست گذاری ای در این زمینه نداریم.
انتهای پیام/