دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 اسفند 1401 - 12:20
در گفت‌وگو با آنا عنوان شد؛

اجرای سامانه نمک‌زدایی با استفاده از سیستم آبشیرین‌کن خورشیدی

اجرای سامانه نمک‌زدایی با استفاده از سیستم آبشیرین‌کن خورشیدی
یک شرکت فناور موفق به اجرای سامانه نمک‌زدایی با استفاده از سیستم آبشیرین‌کن خورشیدی است.
کد خبر : 829176

مهران ایران‌پور عضو هیئت‌ علمی و رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی لنجان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در لنجان با تشریح فعالیت‌های شرکت فناور متبوع خود اظهار کرد: شرکت فناور «شهر آب سازه ایرسا» متشکل از ۶ مؤسس با تخصص‌های مختلف مهندسی عمران، مدیریت منابع آب و سازه‌های هیدرولیکی، مکانیک -تبدیل انرژی، مهندسی شیمی و ... در مقطع پسادکتری، دکتری تخصصی و ارشد است.

وی افزود: ارائه و انتشار مقاله در دومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران و دومین همایش ملی عرضه و تقاضای آب شرب و بهداشتی دانشگاه صنعتی اصفهان ۲۲ تا ۲۴ آبان ۱۳۹۷، ارائه راه‌حل چالش فناوری با عنوان ساخت و پیاده‌سازی سامانه تصفیه آب خورشیدی، طراحی و ارائه راه‌حل چالش فناوری با عنوان ساخت آبشیرینکن خورشیدی صنعتی و خانگی در نخستین چالش فناوری ملی (فابام) که ۲۹ بهمن‌ ۹۸ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) برگزار شد را از دستاورد‌های این شرکت فناور است.

فعال حوزه فناوری عنوان کرد: اکنون شرکت در تلاش برای جذب سرمایه‌گذار در راستای تولید محصول دانش‌بنیان در مقیاس آزمایشگاهی و سپس تولید انبوه بوده و زمینه فعالیت آن ارائه خدمات مهندسان مشاور در گروه آب در تخصص تأسیسات آب و فاضلاب و شهرسازی طراحی، محاسبه و اجرای سامانه نمک‌زدایی با استفاده از سیستم آبشیرین‌کن خورشیدی است.

ایران‌پور با بیان اینکه این شرکت فناور در کسب درآمد‌های غیرشهریه‌ای دانشگاه نقش داشته است، گفت: شرکت تاکنون در سه پروژه برون دانشگاهی ازجمله انجام طرح پژوهشی مطالعات، طراحی و نظارت بر اجرای عملیات ساماندهی و اصلاح تصفیه‌خانه فاضلاب کشتارگاه صنعتی دام زرین‌شهر در موضوع بستن قرارداد دانشگاه کمک و نقش داشته است.

اجرای سامانه نمکزدایی با استفاده از سیستم آبشیرین‌کن خورشیدی

وی با بیان اینکه دانشگاه همیشه در امور اداری، انعقاد و تسویه‌حساب مالی قرارداد‌ها سعی در هموارکردن مسیر داشته است، مطرح کرد: انجام مطالعات جمع‌آوری و هدایت آب‌های سطحی بالادست مجتمع خدمات رفاهی زرین‌شهر، انجام طرح پژوهشی مطالعات، مدلسازی و طراحی سیستم جمع‌آوری و دفع رواناب سطحی شهر باغبادران از دیگر پروژه‌های برون دانشگاهی انجام‌شده این شرکت است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان با تشریح فعالیت‌های انجام‌شده شرکت فناور متبوعش توضیح داد: در بسیاری از مناطق ایران به دلیل کمبود آب و تخلیه سفره‌های آب زیرزمینی در سالیان اخیر، میزان شوری آب افزایش‌یافته و مناطق دیگری نیز هستند که اگرچه به شبکه توزیع و تصفیه آب، دسترسی ندارند؛ اما به منابع آب شور دریا دسترسی دارند؛ بنابراین توسعه واحد‌های نمکزدایی در مقیاس کوچک برای ایران اید‌های مناسب بوده و استفاده از انرژی خورشیدی به‌منظور شیرین‌سازی آب، یکی از موردتوجه‌ترین کاربرد‌های انرژی‌های تجدید پذیر است.

ایران‌پور با تأکید بر تجاری‌سازی محصولات بیان کرد: برای ساخت در مقیاس آزمایشگاهی و تجاری‌سازی و تولید انبوه نیاز به سرمایه‌گذاری داریم. دانشگاه در حد امکان در اختیار قراردادن فضا برای شرکت فناور همکاری لازم را کرده و از مسئولان انتظار می‌رود که بودجه بیشتری برای هر دانشگاه در زمینه شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص داده شود.

مدیر عامل این شرکت فناور با ارزیابی رشد و شکوفایی مراکز رشد در همه واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: بودجه بیشتری برای شرکت‌های دانش‌بنیان برای دانشگاه‌ها قرار بگیرد تا حتی‌المقدور شرکت‌ها بتوانند مرحله پایلوت(نمونه) خود را گذرانده تا بتوانند برای جذب سرمایه‌گذار ارائه خوبی داشته باشند.

به گزارش آنا، این شرکت فناور سال ۱۳۸۰ راه‌اندازی و سال ۱۳۹۶ به‌صورت هسته فناور در مرکز رشد دانشگاه اصفهان با ایده نمک‌زدایی با استفاده از سیستم آبشیرین‌کن خورشیدی فعالیت پژوهشی خود را آغاز کرد و پس از گذراندن دوره سه سال پیش رشد (رشد مقدماتی) و رشد، اکنون دارای دو شعبه بوده که یکی از شعبه‌ها مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان و شعبه مرکزی در اصفهان مشغول به ارائه خدمات در تخصص تأسیسات آب و فاضلاب است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب