دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سپرده‌های بانکی زیر بار مالیات می‌روند؟

بحث دریافت مالیات از سود سپرده‌های بانکی از مدت‌ها پیش مطرح است، اما آن طور که به نظر می‌رسد عزم سازمان امور مالیاتی این روزها جدی‌تر شده است.
کد خبر : 82905

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، دریافت مالیات از سود سپرده‌های بانکی منتقدان و موافقان خاص خود را دارد؛ اما اغلب کارشناسان بازار پولی کشور این امر را عاملی برای خروج سرمایه‌ از بانک‌ها می‌دانند؛ به ویژه در زمانی که نرخ‌های سود بانکی نیز روند کاهشی را طی می‌کند. البته در صورت اجرای این طرح امکان دارد بانک‌ها به دلیل کمبود نقدینگی خود با وضع مالیات بر سود سپرده‌های بانکی، نرخ سودها را نیز افزایش دهند.


وزیر اقتصاد: سودهای بدون ریسک بانکی حتما باید مالیات بدهند


اما در مقابل علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی معتقد است در شرایطی که برخی بانک‌ها نرخ سود سپرده را آن هم بدون ریسک تا ۲۲ درصد پرداخت می‌کنند، بنابراین حتما باید مالیات بپردازند.


این در حالی است که رئیس سازمان امور مالیاتی هم اخیرا اظهار کرده است که مطالعاتی درباره دریافت مالیات از سود سپرده‌های بانکی با توجه به معمول بودن این امر در اغلب کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه مورد مطالعه قرار گرفته است؛ هرچند که فعلا تصمیمی در این باره گرفته نشده است اما این امر جزو برنامه‌های مطالعاتی مهم سازمان امور مالیاتی قرار دارد.


به گفته کامل تقوی‌نژاد، در دریافت سود از سپرده‌های بانکی تمامی جوانب باید سنجیده شود تا صاحبان سپرده‌های اندک دچار مشکل نشوند، به طور مثال می‌توان برای این امر سقف تعیین کرد.


اخذ مالیات از سود سپرده‌ها و رونق سوداگری در بازار


در همین رابطه یک کارشناس بازار پولی و مالی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با تاکید بر اینکه بحث دریافت مالیات از سود سپرده‌های بانکی چندین سال پیش نیز مطرح شد، گفت: همین امر موجب شد تا مردم سپرده‌های خود را از بانک‌ها بیرون بکشند.


اسماعیل صابری با بیان اینکه با دریافت مالیات از سود سپرده‌های بانکی در واقع نرخ سود برای مردم کاهش می‌یابد، افزود: بر این اساس نرخ موثر سود دچار افت خواهد شد و این امر عواقب ناخوشایندی دارد.


وی تصریح کرد: ورود مالیات به سود سپرده‌های بانکی موجب بی‌اعتمادی مردم به این سیستم می‌شود چرا که سپرده‌گذاران بازدهی موثری را از سپرده‌های خود نخواهند دید.


به گفته این کارشناس بازار پولی و مالی، دریافت مالیات از سود سپرده‌های بانکی همچنین موجب می‌شود تا بازار سوداگری و دلالی رونق یابد.


وی تاکید کرد: با خروج سپرده‌های بانکی یقینا منابع به سوی بازارهایی مانند ارز، مسکن و سکه می‌رود و بر همین اساس احتمال دارد تا رشد ناگهانی قیمت دلار و مسکن سال‌های اخیر دوباره تکرار شود.


صابری خاطر نشان کرد: در شرایط فعلی دریافت مالیات از سود سپرده‌های بانکی به صلاح نیست تا زمانی که به شرایط با ثبات‌تری به لحاظ اقتصادی برسیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب