دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 بهمن 1401 - 10:58
با همکاری معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد برگزار شد؛

مروری بر کنفرانس ملی پژوهش‌های کاربردی، نوآوری و فناوری گیاهان دارویی و معطر

مروری بر کنفرانس ملی پژوهش‌های کاربردی، نوآوری و فناوری گیاهان دارویی و معطر
نخستین کنفرانس از سلسله کنفرانس‌های ملی معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد با عنوان کنفرانس «پژوهش‌های کاربردی، نوآوری و فناوری گیاهان دارویی و معطر» با رویکرد برنامه علمی «صنعت و تجارت» در شهرقدس برگزار شد.
کد خبر : 828579

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا بر اساس سند راهبردی تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر ارتقای کیفیت و برگزاری کنفرانس‌های ملی و کنگره‌های برندساز، اداره کل پژوهش و تحصیلات تکمیلی معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی، برگزاری نشست‌های تخصصی، کنفرانس‌های ملی و کنگره‌های بین‌المللی را در دستور کار خود قرار داد که بر این اساس، دو رویکرد مرجعیت علمی و حل مسئله بر اساس ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی پیش روی واحد‌های دانشگاهی قرار گرفت.

به گفته علیرضا ایرانبخش مدیرکل پژوهشی حوزه معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی، این کنفرانس‌ها برنامه محور، هدفمند و مبتنی بر هوشمندی در راستای تحقق اهداف مدنظر سند تحول و تعالی دانشگاه است و تاکنون با ۳۲ کنفرانس ملی موافقت شده است که نخستین آن، کنفرانس ملی پژوهش‌های کاربردی، نوآوری و فناوری گیاهان دارویی و معطر با رویکرد: برنامه علمی صنعت و تجارت) با همت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس و معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی بهمن جاری با حضور و سخنرانی دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، محمد علی اکبری معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه و استادان، پژوهشگران و متخصصان حوزه گیاهان دارویی برگزار شد.

وی در گفت‌وگو با آنا تشریح کرد: از جمله اهداف کنفرانس ملی پژوهش‌های کاربردی، نوآوری و فناوری گیاهان دارویی معطر می‌توان تغییر سبک زندگی نوع بشر، ارتقای سطح سلامتی و کمک به توسعه کسب و کار‌ها در حوزه گیاهان دارویی و معطر و کاربرد آن در صنعت، برگزاری نمایشگاه شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه و رایزنی‌های علمی مبتنی بر تبادل دانش و تجربه و مهارت‌افزایی را ذکر کرد.

مروری بر کنفرانس ملی پژوهش‌های کاربردی، نوآوری و فناوری گیاهان دارویی و معطر

ایرانبخش ابراز امیدواری کرد که با برگزاری اینگونه کنفرانس‌ها با دامنه ملی و کنگره‌های بین المللی و نیز برگزاری نشست‌های تخصصی علاوه بر تعالی دانشگاه‌ها و گسترش اشتغالزایی مولد دانایی محور به نشاط و شادابی دانشجویان و محققان حوزه علم و فناوری کمک کنیم.

از ویژگی‌های بارز نخستین کنفرانس ملی پژوهش‌های کاربردی، نوآوری و فناوری گیاهان دارویی معطر با رویکرد برنامه علمی صنعت و تجارت- که با همکاری معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی در شهرستان قدس استان تهران برگزار شد- دو موضوع حل مسئله و برندسازی بود که در مباحث حل مسئاله امنیت غذایی و استفاده از غذای سالم و هدفمندبودن و هوشمندسازی مدنظر قرار گرفت.

نخستین کنفرانس ملی پژوهش‌های کاربردی، نوآوری و فناوری گیاهان دارویی معطر در راستای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی با هدف توجه به ظرفیت دانشگاه در حوزه تحصیلات تکمیلی و حضور بیش از هزاران دانشجوی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری برگزار و این مأموریت مهم به معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه داده شد تا با کمک اداره تحصیلات تکمیلی در راستای نظام موضوعات، این مهم پیگیری و محقق شود.

** ارائه ۷۰ مقاله کاربردی به کنفرانس ملی پژوهش‌های کاربردی، نوآوری و فناوری گیاهان دارویی معطر

در مجموع ۷۰ مقاله کاربردی در این کنفرانس یه صورت سخنرانی و پوستر با رویکرد کاربردی و نوآوری توسط پژوهشگران عرصه گیاهان دارویی ارائه شد و در آیین پایانی کنفرانس هیئت داوران مقرر کرد اسامی برگزیدگان همایش را پس از بررسی و مشورت لازم در هفته آینده اعلام کند و با اهدای لوح و پرداخت مبالغ نقدی از برگزیدگان این همایش قدردانی شود.

در حاشیه کنفرانس ملی پژوهش‌های کاربردی، نوآوری و فناوری گیاهان دارویی معطر از همسر مرحوم غلامرضا امین -استاد فقید و برجسته دارو‌های گیاهی – که در راه‌اندازی دانشکده داروسازی و هرباریوم دانشگاه آزاد اسلامی تهران تلاش‌های جاودانه‌ای داشت و پیشکسوتان عرصه گیاهان دارویی کشور با اهدای تندیس منقوش به تصویر مرحوم استاد دکتر امین تجلیل و از دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، عبدالله قاسمی پیربلوطی (رئیس کمیته علمی کنفرانس) و فائزه رجب‌زاده (رئیس کمیته اجرایی کنفرانس) و همه دست اندرکاران برگزاری این برنامه علمی موفق قدردانی شد.

مروری بر کنفرانس ملی پژوهش‌های کاربردی، نوآوری و فناوری گیاهان دارویی و معطر

شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های حوزه گیاهان دارویی ذیل مرکز رشد و سرای نوآوری دکتر قریب هم محصولات و دستاورد‌های خود را در کنفرانس ملی پژوهش‌های کاربردی، نوآوری و فناوری گیاهان دارویی معطر ارائه کردند.

** لزوم ایجاد شبکه قوی در حوزه گیاهان دارویی و اشتغالزایی دانشجویان

دکتر محمدطهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سخنران ویژه این مراسم بود که در سخناننی بیان کرد: اگرچه تا رسیدن به نقطه مطلوب در صنعت غذا و دارو‌های گیاهی فاصله زیادی داریم؛ اما بدون شک سعی داریم که این پژوهش‌ها را به زندگی مردم برسانیم و فقر و بیماری را از جامعه برطرف کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مباحث مربوط به گیاهان دارویی را با توجه به شرایط و موقعیت خاص کشور ایران مهم عنوان کرد و افزود: در این زمینه باید بتوانیم شبکه بسیار قوی ایجاد و سعی کنیم به دانشجویان بیاموزیم که چگونه بتوانند مبتنی بر این صنایع با کسب مهارت، تجربه و تحقیق شغل ایجاد کرده و به درآمد از محل تولیدات علمی و تحقیقات دست پیدا کنند.

مروری بر کنفرانس ملی پژوهش‌های کاربردی، نوآوری و فناوری گیاهان دارویی و معطر

وی حل مشکلات جامعه در بخش صنعت غذا و دارو‌های گیاهی، مهارت افزایی، کارآفرینی و ایجاد کسب‌وکار‌های جدید را با توجه به ظرفیت‌های بالای دانشگاه آزاد اسلامی امکان‌پذیر دانست و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به سمت علم و پژوهش‌های کاربردی گام برداشته و در زمینه غذا و دارو‌های گیاهی برنامه‌های بسیار جدی دارد و سعی می‌کند با دریافت راهکار‌های علمی و عملی محققان دانشگاهی سطح سلامت افراد جامعه را ارتقا بخشد.

**سلسله فعالیت‌های پیوسته و پژوهش‌های متناسب با خدمات مورد نیاز مردم

عبدالله قاسمی پیربلوطی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس و دبیر علمی همایش که میزبانی را نیز بر عهده داشت، اظهار کرد: یک سلسله فعالیت‌های پیوسته که پژوهش‌های ما متناسب با خدمات و نیازمندی‌های مردم باشد با ایجاد شتابدهنده‌ها، مدرسه عالی مهارتی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، وجود ۸ هسته، واحد و استارت‌آپ در حوزه گیاهان دارویی ذیل مرکز رشد یا شتاب دهنده سما مستقر در سرای نوآوری و فناوری دکتر قریب بوده که حلقه مفقوده بین صنعت و مهارت را به هم پیوند می‌دهد.

وی با اشاره به توانمندی‌های واحد دانشگاهی شهرقدس تشریح کرد: با توجه به توانمندی واحد شهر قدس از حیث هیئت علمی و زیرساخت‌های لازم مانند کلکسیون گیاهان دارویی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، شتاب دهنده گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی سما، ۶ هکتار باغ گیاهان دارویی (گل محمدی و سایر گیاهان دارویی)، دانشکده موضوعی فراسودمند (در شرف اخذ مجوز) و ... و مجموعه فعالیت‌هایی که در حوزه گیاهان دارویی و غذا‌های فراسودمند انجام شده و می‌شود، مسئولیت شبکه گیاهان دارویی به واحد شهرقدس سپرده شد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس عنوان کرد: در راستای طرح پایش یکسری نظام موضوعات را تهیه کردیم واز زمانی که دکتر طهرانچی به واحد شهر قدس مأموریت داد، حدود ۴۰ درصد از موضوعات در حوزه دانشی صنایع غذایی و کشاورزی مربوط به موضوع گیاهان دارویی است و استقبال خیلی خوبی از سوی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و استادان راهنما در این خصوص شده است.

مروری بر کنفرانس ملی پژوهش‌های کاربردی، نوآوری و فناوری گیاهان دارویی و معطر
قاسمی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس با افتخار نخستین کنفرانس ملی پژوهش‌های کاربردری نوآوری و فناوری گیاهان دارویی معطر با رویکرد برنامه علمی صنعت و تجارت با میزبانی از رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، صاحب نظران حوزه گیاهان دارویی، محمد علی اکبری معاون علوم، فنی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی، علیرضا ایرانبخش مدیر کل پژوهش این معاونت، محمد باقر رضایی رئیس انجمن و اتحادیه گیاهان دارویی، ولی الله مظفریان استاد برجسته گیاه شناسی مؤسسه جنگل و مراتع، حسین زینلی استاد، مشاور وزیر و مدیر کل توسعه گیاهان دارویی، وزارت جهاد کشاورزی، علیرضا خوشدل معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران برگزار شد.

به گفته رئیس دانشگاه آزاد شهرقدس عنوان کرد: آنچه که باعث پویایی و جذابیت بیشر کنفرانس ملی پژوهش‌های کاربردی، نوآوری و فناوری گیاهان دارویی معطر شد، حضور فعال دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری واحد شهر قدس در ارائه مقالات علمی و همکاری در برگزاری هرچه بهتر همایش بود. این همکاری صمیمانه نشان از علاقه و انگیزه بالای دانشجویان در پیشرفت علمی خود و دانشگاه دارد که قابل تشویق و قدرانی فراوان است.

پیربلوطی گفت: واحد دانشگاهی شهرقدس با درجه جامع (سطح ویژه) در چند سال اخیر به دلیل شرایط جغرافیایی و وجود زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی معمولاً به‌عنوان انتخاب نخست متقاضیان در برخی از رشته‌های تحصیلات تکمیلی مورد توجه قرار گرفته؛ بنابراین جذب دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد ودکتری با مأموریت حل مشکلات جامعه در بخش صنعت، مهارت افزایی، کارآفرینی و ایجاد کسب‌وکار‌های جدید با توجه به ظرفیت بالای علمی از مهم‌ترین توانمندی‌های واحد شهرقدس است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب