آسیبپذیری ۲۵۰ هزار کودک در برابر سرخک
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا در تازهترین بیانیه خود اعلام کرد: نزدیک به ۲۵۰ هزار کودک مهدکودک در ایالات متحده به دلیل کاهش نرخ واکسیناسیون در برابر سرخک آسیب پذیر هستند.
سرخک یکی از بیماریهای شایع بثوری ویروسی در اطفال است که خود را با تب شدید و علایم شایع دیگری همچون آبریزش بینی، قرمز شدن چشمها و بروز دانههای قرمز بر روی بدن نشان میدهد. بثورات جلدی معمولا از قسمت خلفی گردن شروع و سپس به تنه و سایر قسمتهای بدن منتشر میشود و گاهی کف دست و پا را هم درگیر میکند. یک نکته ویژه که فقط در سرخک دیده میشود و خاص این بیماری است دانههای سفید رنگی است که بر لثه بیمار در قسمت مجاور دندانهای آسیا دیده میشود و زمان دیده شدن آن معمولا یک تا سه روز قبل از بروز راشهای پوستی است.
در حالی که به دلیل دریافت روزافزون واکسن سرخک، میزان مرگ و میر در سراسر جهان رو به کاهش است، این بیماری هنوز در سال بیش از ۱۰ هزار نفر را که اکثراً زیر پنج سال هستند میکشد.
سیدیسی در گزارشی که پنجشنبه منتشر شد دریافت، کودکان ۹۳ درصد از مهدکودکها در طول سال تحصیلی ۲۰۲۱-۲۰۲۲ با کاهش دو درصدی دریافت واکسن سرخک مواجه بودند و همین موضوع باعث میشود یک چهارم میلیون کودک در برابر سرخک آسیب پذیر باشند.
مقامات این نهاد گفتند که اختلال در مدارس و سیستم مراقبتهای بهداشتی در طول همه گیری کووید تا حد زیادی عامل کاهش نرخ واکسیناسیون است.
جورجینا پیکوک، رئیس بخش خدمات ایمن سازی سیدیسی گفت: «اگرچه این ممکن است قابل توجه به نظر نرسد، اما به این معنی است که تقریباً ۲۵۰ هزار کودک مهدکودکی به طور بالقوه در برابر سرخک در امان نیستند و ما میدانیم که پوشش واکسیناسیون سرخک، اوریون و سرخجه برای کودکان مهدکودک در کمترین میزان در بیش از یک دهه گذشته بوده است.
این نهاد توصیه میکند کودکان تا ۶ سالگی واکسن سرخک، اوریون و سرخجه و همچنین واکسنهای دیفتری، کزاز و سیاه سرفه را تزریق کنند. آبله مرغان و فلج اطفال نیز عموماً برای کودکانی که وارد مهدکودک میشوند الزامی است؛ میزان واکسیناسیون سرخک، اوریون و سرخجه در سال تحصیلی ۲۲-۲۰۲۱، ۹۳.۵ درصد بود که کمتر از پوشش هدف ۹۵ درصد برای جلوگیری از شیوع بیماری بود.
شمار شیوع سرخک در کلمبوس، اوهایو، به ۸۳ کودک رسیده که ۳۳ نفر از آنها در بیمارستان بستری شدهاند.
شان اولری، رئیس کمیته بیماریهای عفونی آکادمی اطفال آمریکا گفت: «این همه گیریها به کودکان آسیب میرساند و باعث اختلالات قابل توجهی در فرصتهای یادگیری، رشد و شکوفایی آنها میشود؛ موضوعی که این هشدار دهنده است و باید برای همه ما فراخوانی برای اقدام باشد.»
گزارش سیدیسی به این موضوع پرداخته است که آیا مهدکودکها دوز دوم واکسن سرخک، اوریون و سرخجه را دریافت کردهاند یا خیر. طبق بررسیهای صورت گرفته این نهاد، تزریق دو دوز واکسن ۹۷ درصد در پیشگیری از بیماری و یک دوز حدود ۹۳ درصد مؤثر است.
سرخک با سرفه یا عطسه فردی گسترش مییابد و هوا را آلوده میکند و احتمال دارد ویروس تا دو ساعت در آن هوا باقی بماند. همچنین زمانی که فرد یک سطح آلوده را لمس میکند و سپس چشم، بینی یا دهان خود را لمس میکند، امکان ابتلا وجود دارد.
به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، این ویروس آنقدر مسری است که یک فرد میتواند ویروس را به ۹۰ درصد از افراد نزدیک خود که از طریق واکسیناسیون یا عفونت قبلی ایمنی ندارند، منتقل کند. سرخک میتواند برای کودکان کمتر از ۵ سال، بزرگسالان بالای ۲۰ سال، زنان باردار و افرادی با سیستم ایمنی ضعیف خطرناک باشد.
براساس دادههای موجود، از هر ۵ فرد واکسینه نشده که به آن مبتلا میشوند، یک نفر در بیمارستان بستری میشود؛ از هر ۲۰ کودک یک نفر به ذات الریه مبتلا و از هر ۱۰۰۰ کودک یک نفر دچار تورم مغزی میشود که میتواند باعث ناتوانی شود. علائم با تب بالا، سرفه، آبریزش بینی و قرمزی چشم شروع میشود.
رئیس بخش خدمات ایمن سازی سیدیسی یادآور شد: ما میدانیم که این بیماری همه گیر واقعاً در سیستمهای مراقبت بهداشتی اختلال ایجاد کرده است. بخشی از آن به این دلیل است که شاید رفت و آمد کودکان به شدت محدود شده است. با این حال، پوشش واکسیناسیون در طول همه گیری برای کسانی که زیر سطح فقر یا در مناطق روستایی زندگی میکنند تا ۵ درصد کاهش یافته و نرخ واکسیناسیون کودکان سیاه پوست و اسپانیایی کمتر از کودکان سفیدپوست بود.
رئیس کمیته بیماریهای عفونی آکادمی اطفال آمریکا نیز با بیان اینکه اطلاعات نادرست در مورد واکسنها یک مشکل جدی است خاطرنشان کرد: اکثریت قریب به اتفاق والدین هنوز هم فرزندان خود را واکسینه میکنند، اما آنچه که اهمیت دارد و مسئله بزرگتری است، نابرابری کودکان در دریافت واکسن است و موضوعی که نیاز به تمرکز و بررسی دارد، پرداختن به میزان دسترسی کودکان فقیر است.
انتهای پیام/