دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 بهمن 1401 - 09:39
جهت تامین نظر شورای نگهبان؛

طرح حمایت از مالکیت صنعتی اصلاح شد

طرح حمایت از مالکیت صنعتی اصلاح شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی جهت تامین نظر شورای نگهبان طرح حمایت از مالکیت صنعتی را اصلاح کردند.
کد خبر : 827422

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲ بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی ایرادات شورای نگهبان به طرح حمایت از مالکیت صنعتی را برطرف کردند.

براین اساس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس بر مصوبه قبلی مجلس در تبصره (۲) ماده (۴۰) اصرار ورزید.

ماده ۴۰- برای تشخیص هریک از موارد مندرج در بند‌های (۱) تا (۳) ماده (۳۹) این قانون، موضوع در هیأتی مرکب از رئیس مرجع ثبت، بالاترین مقام دستگاه اجرائی ذی‌ربط (یا نمایندگان هریک از آنها) و یکی از قضات متخصص در این امر با انتخاب رئیس قوه قضائیه، مطرح می‌شود. درصورت موافقت آن هیأت، دستگاه اجرائی یا اشخاص معین، بدون نیاز به موافقت مالک اختراع، از آن بهره‌برداری می‌کنند. به منظور انجام تمام وظایف اداری هیأت موضوع این ماده، دبیرخانه‌ای تحت ریاست رئیس مرجع ثبت در آن مرجع تشکیل می‌شود.

تبصره ۱- تصمیم‌های هیأت لازم‌الاجراء بوده و ظرف بیست‌روز قابل اعتراض در مرجع صالح قضائی می‌باشد.

تبصره ۲- پروانه بهره‌برداری اجباری اختراعات دفاعی را که سازمان‌های دفاعی تقاضا کرده‌اند، توسط هیأتی به ریاست رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح یا نماینده وی و با عضویت نماینده وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح و رئیس سازمان دفاعی متقاضی صادر می‌شود. تصمیمات این هیأت قابل اعتراض نیست.

همچنین ماده ۷۱ به شرح زیر اصلاح شد:

ماده ۷۱-در دعاوی مربوط به نقض حق اختراع، درصورتی که اختراع به صورت فرآورده باشد، بار اثبات نقض برعهده مدعی نقض است، اما اگر اختراع به‌صورت فرآیند دستیابی به یک فرآورده باشد و مدعی نقض نتواند نقض حق اختراع خود را اثبات کند، چنانچه خوانده مدعی استفاده از فرآیند دیگری باشد یا به استناد دلایل متقن از جمله نظریه کارشناسی اطمینان‌آور فرآیند دیگری برای دستیابی به فرآورده مذکور به غیر از طریق فرآیند ثبت شده توسط مدعی نقض، وجود نداشته باشد و خوانده نتواند فرآیند مورد استفاده خود را ثابت کند، به نقض حق اختراع محکوم می‌شود.

همچنین با توجه به ایرادات گرفته شده توسط شورای نگهبان به ماده ۸۲ این طرح کمیسیون حقوقی و قضایی بر مصوبه قبلی مجلس اصرار ورزید.

براین اساس در ماده ۸۲ این طرح آمده بود:

ماده ۸۲- مفاد مواد (۳) تا (۱۰)، تبصره (۲) ماده (۱۲)، مواد (۱۳) تا (۱۵)، (۲۰) تا (۲۵)، (۲۹) تا (۳۳)، (۳۵)، (۳۶)، (۳۸)، بند‌های (۱) تا (۳) ماده (۳۹)، مواد (۴۰) تا (۵۰)، (۵۳) تا (۶۳)، ماده (۶۴) و تبصره‌های (۱) و (۳) آن، مواد (۶۵) تا (۷۰)، صدر ماده (۷۱) و مواد (۷۲) و (۷۳) این قانون، حسب مورد در خصوص نمونه شیء مصرفی نیز مجری است.

تبصره ۱- تمام مهلت‌های مربوط به ثبت نمونه شیء مصرفی، نصف مواعد ذکرشده درمورد فرآیند ثبت اختراعات است. مهلت‌های ده‌روزه، مشمول این تبصره نمی‌شود.

تبصره ۲- مدت حق تقدم موضوع کنوانسیون پاریس برای حمایت از مالکیت صنعتی درخصوص نمونه شیء مصرفی دوازده ماه می‌باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب