وزیر کار جلوی تصویب و اجرای دستورالعمل جدید مراکز کاریابی را بگیرد
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، بابک هاشمی پور رییس کانون سراسری کاریابی های کشور در نشست خبری با بیان اینکه وزارت کار علی رغم اینکه بیشترین تشکلهای اجتماعی زیرمجموعه را دارد اما در جلسات تصمیم گیری از تشکلهای بخش خصوصی کمک نمیگیرد گفت: ما در ۳ ماه اخیر ۹۰ نامه به وزارت کار ارسال کرده ایم اما به هیچ یک جواب نداده اند.
وی افزود: مشکلات ما با وزارت کار از اواخر دولت قبل آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
این فعال صنف کاریابی ادامه داد: در سالهای گذشته از کاریابی ها برای اعطای تسهیلات به کارجویان از سوی وزارت کار کمک گرفته میشد ولی الان قراردادها با دستگاههای دیگری بسته شده است.
وی با تأکید بر اینکه برخی سیاستهای فعلی در حوزه اشتغال فایده ای ندارد گفت: طرحهایی شبیه طرح کارورزی یا شکست خورده یا هیچ کارفرمایی حاضر به انجام آن نیست.
هاشمی پور با بیان اینکه بیش از ۱۰۸۰ کاریابی داریم ولی اکثر آنها در حال تعطیلی هستند یادآور شد: کاریابی ها بهترین نقطه هم پوشانی مردم با جامعه کار هستند و بهتر می توانند به اشتغال کمک کنند.
وی تصریح کرد: امکان امضای تفاهم نامه های اعزام نیروی کار به دیگر کشورها به دلیل تحریم ها را نداریم، در کنار آن، وزارت کار هم مشکلات ما را تشدید کرده است.
نایب رئیس کانون کاریابی ها: وزارت کار هیچ نظرخواهی از اعضای کانون برای تهیه دستورالعمل اجرایی مراکز کاریابی نداشته است
در ادامه این نشست لیلا دانشمندی نایب رییس کانون سراسری کاریابی های کشور نیز با انتقاد از دستورالعمل تدوین شده اجرایی کاریابی ها از سوی وزارت کار است گفت: یکی از بحران های امروز ما عدم اجرای آیین نامه مصوب دولت از سوی دستگاههای اجرایی است.
وی ادامه داد: ما مراکز اشتغال و کاریابی، بنگاه های ضعیفی هستیم این در حالی است که وزارت کار می تواند تریبون های تبلیغاتی را در اختیار ما قرار دهد همانگونه که در هنگام ثبت نام و برگزاری آزمونهای استخدامی بخش خصوصی تمام شبکه های تلویزیونی برای آن تبلیغ میکردند.
رئیس انجمن صنفی کاریابی های استان تهران با طرح این پرسش که هدف از صدور مجوزهای بی حد و حصر مراکز کاریابی چیست؟ خاطرنشان کرد: وقتی آسیب شناسی نمیکنیم، حاصل آن میشود که به ایجاد رانت در بخش های دولتی می انجامد، برخی کارمندان دولتی مجوز کاریابی به اسم اقوام خود میگیرند و در برابر ادارات کار دفتر می زنند و رقیب مراکز کاریابی خصوصی شده اند.
به گفته این فعال صنفی کاریابی، خطر بحران ورشکستگی صندوق بازنشستگی را داریم. این در حالی است که آییننامه مصوب دولت اجرا نمیشود.
دانشمندی ادامه داد: صندوق بیمه بیکاری باید برای آینده بماند نه اینکه وقتی منابع آن به اتمام رسید، به کشور ضرر برسد.
نایب رئیس کانون سراسری کاریابی های کشور گفت: چه تمهیداتی برای تربیت نیروی کار جوان داریم؟ مرتبا در حال هشدار هستیم که ممکن است در سالهای آینده کمبود نیروی کار داشته باشیم؛ متأسفانه به دلیل رواج تک فرزندی، با نسل نازپرورده ای مواجه هستیم که حاضر به دوش کشیدن بار مسئولیت خانواده نیستند.
وی با بیان اینکه از صولت مرتضوی می خواهیم جلوی تصویب دستورالعمل اجرایی مراکز کاریابی ها را بگیرد تأکید کرد: این دستورالعمل با نظرخواهی از بخش خصوصی تهیه نشده است.
دانشمندی افزود: ما در مقابل وزارت کار نیستیم اما در اتاق تصمیم گیری برای مراکز کاریابی، نماینده ای از بخش خصوصی واقعی وجود ندارد.
رئیس انجمن صنفی کاریابی های استان تهران بیان کرد: از وقتی که کرونا وارد کشور شد، مشکلاتی برای مراکز کاریابی ایجاد شد، ضمن اینکه در اواخر دولت قبل شاهد آغاز افسارگسیخته تورم بودیم؛ درنتیجه این موضوع، با تورم نیروی کار از سوی بنگاههای اقتصادی مواجه شدیم که به تعدیل نیروی انسانی منجر شد، از سوی دیگر مشکل کمبود نیروی کار برای برخی کلانشهرها خصوصا تهران را در پی داشتیم.
وی اضافه کرد: امروز از هر ۵۰ نفر نیروی کار که به مراکز کاریابی مراجعه میکنند، وقتی با آنها تماس میگیریم و پیگیری میکنیم، تنها ۲ نفر مشغول به کار شدهاند.
به گفته دانشمندی، برخی افراد با اجاره مدرک لیسانس دیگران مجوز کاریابی میگیرند و به رقابت با ما می پردازند. در حال حاضر بیش از ۵۳ مرکز کاریابی در استان تهران تعلیق شدهاند.
**دبیر انجمن کاریابی های بین الملل: اعزام نیروی کار به خارج، ارزآوری برای کشور دارد
در ادامه این نشست مسعود درویش عضو هیأت مدیره کانون سراسری کاریابی های کشور و دبیر انجمن صنفی کاریابی های بین المللی اظهار داشت: در حال حاضر ۶۳ میلیون نفر نیروی آماده به کار در کشور داریم که ۲۲ میلیون و ۵۲۳ هزار نفر آنها جزو نیروی شاغل محسوب می شوند.
وی افزود: ۲ میلیون و ۳۰۳ هزار نفر در جستجوی کار هستند و ۲۷ میلیون نفر فاقد هر گونه فعالیت اقتصادی در کشور به حساب می آیند.
درویش با بیان اینکه اعزام نیروی کار به خارج از کشور هم ارزآوری دارد هم می تواند به صدور خدمات فنی مهندسی منجر شود گفت: ۷۰۰ میلیارد دلار میزان ارزآوری اعزام نیروی کار به خارج از کشور خواهد بود.
به گفته فعال صنفی اعزام نیروی کار به خارج از کشور، آمریکا، عربستان و امارات بیشترین پذیرنده نیروی کار و هند، چین و مکزیک بیشترین فرستنده نیروی کار در دنیا هستند.
انتهای پیام/