دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مشاور رئیس دانشگاه آزاد در تقریب مذاهب تأکید کرد؛

استفاده از سران طوایف و علمای شیعه و سنی در تقریب مذاهب

استفاده از سران طوایف و علمای شیعه و سنی در تقریب مذاهب
سیدحامد علم‌الهدی تأکید کرد که باید از سران طوایف و علمای شیعه و سنی در راستای تقریب مذاهب در جامعه بهره برد و دانشگاهیان هم به‌عنوان علمای علمی در این راستا گام‌های مؤثر بردارند.
کد خبر : 827288

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از زاهدان، حجت‌الاسلام سیدحامد علم‌الهدی در دیدار با استادان و کارکنان اهل تسنن دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: موضوع تقریب و وحدت از دیرباز در جوامع اسلامی مورد بحث و گفت‌وگو بوده، اما امروزه این مسئله مهم‌تر از همیشه خود را نشان می‌دهد، اگر زمانی که گروهک ترویستی داعش در سوریه و عراق جولان می‌داد، شیعه و سنی به فتاوای جهادی علما گوش نمی‌دادند، هنوز هم باید شاهد فجایعی می‌بودیم که نمونه آن را در آن سال‌ها دیدیم.

وی اضافه کرد: در موضوع تقریب مردم از ما جلوترند، بسیاری از شیعیان و اهل تسنن در مناطق سیستان و بلوچستان و کردستان با هم پیوند خانوادگی دارند و ازدواج میان آنان صورت گرفته، به همین دلیل دشمن دقیقاً تشخیص داده نقطه آسیب‌پذیری جامعه ما کجاست، جایی که شکننده هستیم، همین تقریب و وحدت است.

باید از سران طوایف و علمای شیعه و سنی در راستای تقریب مذاهب استفاده شود

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در تقریب مذاهب به تفاوت‌های موضوع تقریب در سیستان و بلوچستان و کردستان پرداخت و یادآور شد: در سیستان و بلوچستان مسائل، رنگ و بوی مذهبی دارد، اما در کردستان مسائل قومیت غالب است.

علم‌الهدی با توجه به اغتشاشات اخیر در کشور و سیستان و بلوچستان متذکر شد: وقایعی که در زاهدان و سایر شهر‌های استان اتفاق افتاد واقعاً دردناک بود و دشمن با فتنه‌گری و ایجاد اغتشاشات تمام کشور را تحت تأثیر قرار داد.

وی تشریح کرد: نسخه این فتنه‌ها و شعار‌ها متفاوت بود و باید در قالب همایش‌های مختلف وحدتی با موضوع مشترک بین شیعه و سنی این تقریب و اتحاد را مضاعف کنیم تا فتنه‌های دشمن را از بین ببریم.

باید از سران طوایف و علمای شیعه و سنی در راستای تقریب مذاهب استفاده شود

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در تقریب مذاهب بیان کرد: تحریک از طریق رسانه‌های عمومی و فضای مجازی از روش‌های دیگر دشمن بود و باید با پاسخ‌های فرهنگی مناسب و فرهنگ‌های مشترک بین شیعیان و اهل تسنن درایت کرد و هدف دشمن را از بین برد.

علم‌الهدی تبیین کرد: باید از سران طوایف و علمای معزز شیعه و سنی در راستای این تقریب در سطح جامعه بهره برد و دانشگاهیان هم به‌عنوان علمای علمی در این راستا گام‌های مؤثر بردارند.

وی یادآور شد: همیاری، همفکری و هم‌افزایی در مسیر تراز انقلاب اسلامی موجب می‌شود دل‌ها به یکدیگر نزدیک شود و اگر امنیت کشور آسیب ببیند شیعه و سنی هر دو ناامن خواهند شد.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در تقریب مذاهب افزود: باید با همدلی و هم‌افزایی نسبت به افزایش امنیت روزافزون کشور تلاش کرد و محبت کردن سوء‌تفاهم‌ها را از بین خواهد برد، مطالبات به‌حق هم باید در چارچوب قانون پیگیری شود.

**برادران اهل سنت مدیران جهادی بسیار خوبی هستند

مشاور رئیس و رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی و امور استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی هم در این نشست عنوان کرد: اینکه در استان سیستان و بلوچستان دفتر تقریب مذاهب داریم بسیار خوب است؛ اما باید افزایش یابد و ما نیز جزئی‌تر و عملیاتی‌تر در میدان حضور فعال داشته باشیم.

علی سروری‌‌مجد افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در دوره‌ جدید دانشگاه حل مسئله است و در همه مسائل باید تأثیر اجتماعی برجسته خود را بر اجتماع بگذارد، به‌خصوص در فرهنگ دانشگاه دوستی و صمیمیت و روابط بین شیعه و سنی در قالب برادری تسری پیدا کند، کارنامه‌ای که در دانشگاه از افراد داریم برای ما بسیار مهم است و با توجه به سوابق و رزومه افراد از توانایی‌های هر فرد می‌توان استفاده کرد.

باید از سران طوایف و علمای شیعه و سنی در راستای تقریب مذاهب استفاده شود

مشاور رئیس و رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی و امور استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: بسیاری از برادران و خواهران اهل سنت مدیران جهادی بسیار خوبی هستند و به دنبال مدیران جهادی هستیم که بتوانند استان سیستان و بلوچستان را در مسائل علمی پژوهشی، فرهنگی و تقریبی به جلو هدایت کنند.

سروری‌مجد تبیین کرد: شهدای زیادی از برادران اهل تسنن در دوران جنگ و بعد از جنگ داشتیم که دلشان برای این خاک و این مرز و بوم می‌تپد، خوشبختانه همواره اهل تسنن و تشیع در دانشگاه با هم کار کرده‌اند و نه‌تنها بین آنها تفارقی وجود نداشته، بلکه همیشه تفاهم و همدلی داشته‌اند، استادان دانشگاه و حوزه نیز با همدلی می‌توانند به میدان بیایند تا جلوی تفرقه و فتنه‌های دشمن را بگیرند.

مسعود اکبری‌زاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان هم تأکید کرد: دیدگاه و شاکله‌ دانشگاه عدم تفاوت بین شیعه و سنی است، برای فعالیت‌هایی که در چارچوب بخشنامه‌های سازمان مرکزی است، هیچ منعی وجود ندارد، هدف دانشگاه آن است که فرهنگ مناسب و درستی مانند تقریب را در جامعه نهادینه کند و علاوه بر بودجه‌هایی که وجود دارد برای مسائل تقریبی از بودجه‌های جاری هم می‌توانیم برای وحدت و همدلی استفاده کنیم.

محمد گل کهرازه عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان هم گفت: تقریب مانند مثلث سه ضلع دارد که یک ضلع را علمای شیعه و سنی، ضلع دیگر را معتمدین و اضلاع دیگر را هم دانشگاهیان باید عهده‌دار شوند تا هم‌افزایی به‌وجود بیاید.

فیصل میرکازهی رئیس دفتر تقریب دانشگاه آزاد اسلامی واحد چابهار هم عنوان کرد: دانشگاه مباحث تقریبی را از حوزه به دانشگاه آورد؛ اما کافی نیست، اگر بخواهیم در برخی مسائل مانند اغتشاشات اخیر آسیب‌شناسی‌ داشته باشیم به بهترین راه‌حلی که می‌رسیم، تقریب است و باید مبحث تقریبی در دانشگاه‌ها پررنگ‌تر و این فرهنگ در زندگی مردم ملموس شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب