دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 بهمن 1401 - 06:56
شتاب‌دهی سرا‌های نوآوری (۱۶)

تجاری‌سازی و تولید انبوه ۶۰ محصول در سرای نوآوری تکنولوژی نساجی

تجاری‌سازی و تولید انبوه ۶۰ محصول در سرای نوآوری تکنولوژی نساجی
رئیس سرای نوآوری تکنولوژی نساجی دانشگاه آزاد اسلامی اراک گفت: حدود ۶۰ محصول در این سرا تجاری‌سازی شده و به تولید انبوه رسیده است.
کد خبر : 827222

سیدعمالدین هزاوه‌ئی رئیس سرای نوآوری تکنولوژی نساجی با توجه به تدوین و ابلاغ برنامه شتاب‌دهی در سرا‌های نوآوری به معرفی سرای نوآوری تکنولوژی نساجی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک و فعالیت‌های آن پرداخت و اظهار کرد: این سرا در راستای دانشگاه نسل سوم پس از تصویب طرح کسب و کار پیشنهادی در معاونت تحقیقات، نوآوری و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی از شهریور ۹۹ فعالیت خود را در مجموعه‌ای به مساحت ۲۰۰۰ متر مربع با یک شرکت دانش‌بنیان، یک واحد تحقیق و توسعه، دو شرکت تولیدی، دو هسته فناور، یک شتابدهنده و یک کارگاه طراحی و تولید پوشاک آغاز کرد.

وی دلیل انتخاب اراک را برای ایجاد سرای نوآوری تکنولوژی نساجی تشریح کرد و گفت: این سرا به علت قدمت رشته نساجی به عنوان ۵ رشته اولیه راه‌اندازی‌شده در دانشگاه آزاد واحد اراک در سال ۶۴ و تعداد دانش‌آموختگان زیاد آن و وجود کارخانجات مرتبط در اراک ایجاد شد.

تجاری‌سازی و تولید انبوه ۶۰ محصول در سرای نوآوری تکنولوژی نساجی

** راه‌اندازی سرای نوآوری تخصصی تکنولوزی نساجی براساس سند تحول و تعالی دانشگاه

رئیس سرای نوآوری تکنولوژی نساجی دانشگاه آزاد اراک توضیح داد: با توجه به سند آمایش استان مرکزی، اولویت‌های سند چشم‌انداز استقلال و خودکفایی در صنعت پوشاک و نساجی از اولویت‌های ملی اعلام شده است. از سوی دیگر براساس سند تحول و تعالی دانشگاه، واحد اراک به راه‌اندازی سرای نوآوری تخصصی تکنولوزی نساجی اقدام کرد و امید است با توجه به کارخانجات و واحد‌های تولیدی نساجی دراستان به‌خصوص در فراهان، دلیجان، محلات و خمین شاهد شکوفایی این سرا باشبم.

هزاوه‌ئی گفت: در استان مرکزی، شهر محلات تولیدکننده تریکو به صورت انبوه بوده و وجود کارخانه مدرن تولید نخ در شهرستان فراهان و اراک به عنوان یک شهر صنعتی و واحد‌های تولیدی متنوع، ارتباط مستقیم و غیرمستقیم زیادی با صنعت نساجی داشته و افراد بسیار زیادی را تحت پوشش قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: وجود پتروشیمی و پالایشگاه در شازند و شرکت‌های مادر تخصصی در اراک هم نقش مهمی در این خصوص دارد. شرکت نخ در خمین و وجود کارخانجات متعدد الیاف مصنوعی در دلیجان اشتعال بسیار زیادی را در صنعت نساجی به همراه داشته است.

تجاری‌سازی و تولید انبوه ۶۰ محصول در سرای نوآوری تکنولوژی نساجی

رئیس سرای نوآوری تکنولوژی نساجی دانشگاه آزاد اراک بیان کرد: اراک یک شهر کاملاً صنعتی بوده و وجود شرکت‌های مادر تخصصی در اراک و استان مرکزی، نقش مهمی را در تولید کشور دارند. تمام این شرکت‌ها چه از لحاظ نیروی انسانی به البسه کار تخصصی و تولید مواد تعاونی و شیمیایی ارتباط مستقیم و غیرمستقیم با صنعت نساجی دارند. طبق نظر سازمان صمت، این استان در حوزه نساجی و پوشاک یکی از صاحبنظران کشور است. حمایت و توسعه این صنعت یکی از اولویت‌های استان مرکزی است و بی‌شک وجود واحد‌های تولیدی پوشاک و کارخانجات نساجی نقش مهمی در صنعت استان دارند.

** جذب و هدایت هسته‌های فناور دانشجویان و اعضای هیئت علمی

به گفته هزاوه‌ئی، دو دانشجو در راستای اجرای طرح پویش در سرای نوآوری تکنولوژی نساجی مشغول شده و۵ نفر از کارکنان دانشگاه هم در دوره توانمندسازی آموزش لازم را دیده و در سرای نساجی ( کارگاه طراحی و تولید پوشاک) مشغول کار هستند. ۱۸ نفر هم به صورت مستقیم در شرکت‌های فناور و حدود ۳۰ نفر به صورت غیرمستقیم در ارتباط با سرا و شرکت‌ها فعال هستند. سرا پذیرای دانشجویان در دوره‌های کارورزی و کارآموزی هم بوده است.

تجاری‌سازی و تولید انبوه ۶۰ محصول در سرای نوآوری تکنولوژی نساجی

این مسئول دلایل انتخاب واحد دانشگاهی اراک برای ایجاد سرای نوآوری تکنولوژی نساجی را تشریح کرد و به آنا گفت: امکانات این سرا شامل کارگاه تولید انواع البسه و پوشاک، آزمایشگاه فیزیک الیاف و کنترل کیفیت و دفاتر شرکت‌ها با تجهیزات سخت افزاری است. مرکز واحدهای فناور رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک پس از تصویب سرا، همکاری ویژه‌ای در جذب و هدایت هسته‌های فناور دانشجویی و اعضای هیئت علمی و استقرار آنها در این سرا داشته است.

بیش از ۷۰ نوع محصول توسط شرکت‌های مستقر و کارگاه طراحی و تولید پوشاک سرای نوآوری تکنولوژی نساجی تولید می‌شود.

به گفته رئیس سرای نوآوری تکنولوژی نساجی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک با توجه به اینکه یکی از اهداف این سرا تقویت زیرساخت صنعت نساجی است، آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های تخصصی در فضای کارگاه به شکل مناسبی مستقر شده‌اند.

وی اضافه کرد: با توجه به ارتباط بسیار خوب با دفتر امور اقتصادی استانداری مرکزی، اداره صمت و شرکت شهرک‌ها و شرکت در جلسات متعدد از قبیل احیای صنایع راکد و... فرصت خوبی از این نظر برای سرا فراهم و مهیاست. از طرفی با توجه به موافقت استان با راه‌انداری دفتر کسب و کار و بازاریابی با محور دانشگاه، سازمان صمت، شرکت شهرک‌ها و اتاق بازرگانی در بخش بازاریابی و فروش محصول به صورت تخصصی ورود کرده‌اند، اکنون در مجموع یک خط تولید کامل در سرای نوآوری نوآوری تکنولوژی نساجی مستقر است.

هزاوه‌ئی با بیان اینکه یک شرکت دانش‌بنیان تخصصی در سرای نوآوری تکنولوژی نساجی مستقر است، افزود: برگزاری دوره‌های دانش‌بنیان شدن سرکت‌ها، توانمندسازی هسته‌ها و شرکت‌ها از برنامه‌های پیش روی سراست. در مجموعه بازار فناوری واحد اراک تلاش شده است تا زنجیره زیست بوم فناوری از ایده تا تجاری‌سازی به طور کامل شکل گیرد.

**  توانمندسازی و ترویج و کارآفرینی برای صاحبان ایده 

این مسئول اظهار کرد: در سرای نوآوری تکنولوژی نساجی با همکاری شتابدهنده و مرکز رشد، دوره‌های مختلف توانمندسازی و ترویج و کارآفرینی برای صاحبان ایده و هسته‌های مستقر برگزار می‌شود. پس از طی دوره‌های توانمندسازی و با حمایت‌های مادی و معنوی دانشگاه و جلب حمایت‌های متولیان فناوری از خارج از دانشگاه نمونه‌های اولیه محصولات تولید می‌شود.

وی اضافه کرد: در گام بعدی شرکت‌های فناور و صاحبان طرح‌های دانش‌بنیان توانمند شده و طرح‌های توجیهی به همراه زیست بوم کسب و کار به شورای دانش‌بنیان و پارک علم و فناوری و صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه معرفی می‌شوند. در همین حال بازاریابی محصولات و مشاوره‌های لازم در زمینه تجاری‌سازی و برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی تلاش می‌شود که بازاریابی و برندسازی برای شرکت‌ها صورت گیرد.

تجاری‌سازی و تولید انبوه ۶۰ محصول در سرای نوآوری تکنولوژی نساجی

رئیس سرای نوآوری تکنولوژی نساجی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک با بیان اینکه بیش از ۷۰ نوع محصول توسط شرکت‌های مستقر و کارگاه طراحی و تولید پوشاک سرا تولید می‌شود، عنوان کرد که به عنوان مثال محصولات البسه استریل و غیراستریل بیمارستانی در سایت IMED ثبت شده و محصولات شرکت دانش‌بنیان، تأیید مراجع ذی‌صلاح را دارد و محصولات یک شرکت فناور دیگر در فروشگاه‌های تخصصی شرکت و دیجی‌کلا عرضه می‌شود.

هزاوه‌ئی گفت: حدود ۶۰ محصول سرای نوآوری تکنولوژی نساجی تجاری شده و به تولید انبوه رسیده است. علاوه بر این محصولات تولیدشده در کارگاه طراحی و تولید پوشاک، نیاز‌های درون سازمانی دانشگاه از قبیل البسه ورزشی، حفاظت فیزیکی، تأسیسات و خدمات ... را تأمین کرده و ارتباط مناسبی با دستگاه‌های اجرایی و صنایع استان مرکزی دارد.

وی توضیح داد: همه محصولات تولیدی شرکت‌ها از طریق درگاه‌های الکترونیکی و فروشگاه‌های فیزیکی به فروش می‌رسد. محصولات کارگاه طراحی تولید پوشاک هم از نظر سازمانی در سرلسر کشور و درون استان به فروش رفته که امید است با راه‌اندازی سایت فروش سرا در ۲۲ بهمن امسال، این فروش از طریق درگاه انجام شود.

** آیین‌نامه معاملاتی سرا‌ها تاکنون عملیاتی نشده است

به گفته این مسئول، سال مالی گذشته درآمد سرای نوآوری تکنولوژی نساجی بیش از ۱۴ میلیارد ریال بوده که با توجه به طرح کسب و کار تصویب شده موفقیت آمیز بوده و این در حالی است که تاکنون آیین‌نامه معاملاتی سرا‌ها عملیاتی نشده و به طور کامل درآمد‌های سرا، صرف امور عمومی دانشگاه در حوزه معاونت توسعه منابع می‌شود.

هزاوه‌ئی یادآور شد: با توجه به راه‌اندازی دفتر کسب و کار و بازاریابی و تصویب آن با محور دانشگاه و همکاری سازمان صمت، اتاق بازرگانی و شرکت شهرک‌های صنعتی در آینده نزدیک شاهد تحقق این امر خواهیم بود. در تعامل با رایزن روسیه و شرکت‌های بازاریابی نیز مقدمه ایجاد میز‌های B۲B با هدف صادرات محصولات شرکت‌ها در حال انجام است.

به گفته رئیس سرای نوآوری تکنولوژی نساجی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک در این سرا برای ۲۵ نفر اشتغال مستقیم ایجاد شده و شرکت‌های مستقر امور بیمه کارکنان را خودشان انجام می‌دهند؛ و می‌توان گفت ۳۰ شغل غیر مستقیم نیز ایجاد شده است.

تجاری‌سازی و تولید انبوه ۶۰ محصول در سرای نوآوری تکنولوژی نساجی

برنامه شتاب‌دهی در سرا‌های نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی براساس آیین‌نامه جامع بازار فناوری و سرا‌های نوآوری این دانشگاه و در راستای تحقق بند‌های ۴۲، ۴۵، ۴۹ و ۲۲ راه کنش‌ها و اقدامات کلان بسته کاری توسعه فناوری، نوآوری و کارآفرینی سند تحول و تعالی دانشگاه تدوین و به تازگی اعلام و ابلاغ شده است.

کتاب برنامه شتاب‌دهی حاصل تلاش جمعی از فعالان حوزه فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بوده که  شامل هفت فصل با عنوان‌های مکاسب و اخلاق حرفه‌ای، مباحث حقوقی در کسب و کار، مبانی کارآفرینی و آموزش خلاقیت، اصول بازاریابی و فروش، مبانی فناوری و نوآوری، اصول مدیریت کسب و کار و مبانی مالی و سرمایه گذاری است.  

این برنامه شامل ۶۹ دوره شناسه‌دار از دفتر توانمندسازی و مهارت‌های کاربردی در حوزه فناوری و نوآوری بوده که وظیفه اجرای برنامه شتاب‌دهی در سرا‌های نوآوری واحدهای دانشگاهی بر عهده معاون سراست. در واحد‌های دانشگاهی که سرای نوآوری ندارند، مدیران مرکز رشد مسئول اجرای برنامه شتاب‌دهی هستند. در برنامه شتاب‌دهی به بررسی نیازمندی‌های آموزشی عمومی و تخصصی توسعه تیم‌ها و شتابدهنده‌ها پرداخته شده است.

افرادی که دوره‌های لازم در برنامه شتاب‌دهی را با موفقیت سپری کنند، توانایی و مهارت لازم برای ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان را کسب خواهند کرد و انتظار می‌رود مقدمات تجاری‌سازی محصولات فناورانه این شرکت‌ها مهیا شود. برنامه شتاب‌دهی سراهای نوآوری و مراکز رشد هرساله مورد بازنگری قرار می‌گیرد و دوره‌های جدید به آن اضافه خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب