رشد 100درصدی تولید و صادرات نفت خام پس از رفع تحریمها/ حضور کارشناسان شناور شرکتهای بنام نفتی در نمایشگاه نفت
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، رکنالدین جوادی در نشست خبری خود که در نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی برگزار شد، اظهار کرد: سال 95 به واسطه قرار گرفتن ایران در شرایط ویژه سیاسی و اقتصادی سال بسیار مهمی است و امیدواریم با برداشته شدن تحریمها و اجرایی شدن برجام در این سال شاهد تلاش و شکوفایی بیشتر و همچنین رشد صنعت و شتاببخشیدن به توسعه آن در کشور باشیم.
وی با بیان اینکه اکنون مسئولیت ما بیشتر از زمان تحریمهاست، تصریح کرد: امسال فرصت بیشتری برای بهروز کردن کارهای عقبافتاده داریم و با سازندگی، تولید و انتقال دانش فنی بهروز میتوانیم شرایط رسیدن به این فرصتها را فراهم کنیم.
جوادی درباره اصلاح درفت قراردادهای IPC عنوان کرد: این قراردادها چارچوبهایی دارند که به پیشنهاد دولت ارائه شده و مورد تایید قرار گرفته است و برای برگزاری مناقصات و مذاکرات مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه در این قراردادها تعدیلها و اصلاحاتی در حال انجام است که وزارت نفت بر روی آن نظارت دارد، افزود: کارگروهی پیشنویس قراردادهای IPC را فراهم کرده است و در ادامه این پیشنویس کارگروه دومی تشکیل شده تا بتواند آن را نهایی کند که پس از آن این پیشنویس باید در هیاتمدیره شرکت ملی نفت مورد تایید قرار گرفته و امیدواریم در خردادماه امسال به نتیجه برسد.
معاون وزیر نفت همچنین درباره گاز میدان سلمان عنوان کرد: گاز سلمان قرار بود به کشور امارات صادر شود که به دلیل مشکلات موجود در این کشور، فعلا امکانپذیر نشده است.
وی ادامه داد: این میدان اکنون به تولید رسیده و هفته گذشته وارد عسلویه شده است.
جوادی افزود: گاز سلمان اکنون با 120 میلیون فوت مکعب آغاز به کار کرده است که در حال شیرینسازی گاز آن هستیم و امیدواریم ظرف یک تا دو ماه آینده میزان تولید آن به حجم اعلام شده قبل برسد.
وی تصریح کرد: نفت ما در واقع دو مصرف دارد که یکی استفاده در پالایشگاههای داخلی و دیگری صادرات آن میباشد که اکنون حجم مورد استفاده در پالایشگاههای داخلی حداکثر یکمیلیون و 800 هزار بشکه است و باقی میزان تولید باید صادر شود.
جوادی تاکید کرد: براساس برنامهریزی وزارت نفت و شرکت ملی نفت تا پایان امسال باید به صادرات 2 میلیون و 200 هزار بشکه در روز برسیم.
وی با بیان اینکه در بخش تولید و صادرات نفت خام به رشد 100درصدی پس از تحریم رسیدهایم، افزود: در ماه آوریل متوسط صادرات ما از مرز دو میلیون بشکه در روز گذشت.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ادامه داد: در بخش میعانات نفتی متوسط تولید ما 250هزار بشکه بود، اما امروز از مرز 400هزار بشکه در روز نیز عبور کرده است.
وی بیان کرد: امیدواریم پالایشگاهها به ویژه پالایشگاه ستاره خلیجفارس و مجموعه پالایشگاههای سیراف به میدان آمده و به جای فروش میعانات به تولید بپردازیم و تولیدات خود را صادر کنیم.
وی با بیان اینکه هدف ما گسترش صنعت نفت با حداکثر پتانسیل و تقویت دانش فنی در این حوزه است، افزود: در این راستا در را برای صنعتگران غربی و شرقی بازگذاشتهایم ،البته به شرط اینکه شرایط ما را برای حضور بپذیرند.
جوادی ادامه داد: در رابطه با سرمایهگذاری و توسعه نیز در صورت پذیرش شرایط ایران شرکتهای غربی میتوانند وارد عمل شده و ما آنها را همراهی خواهیم کرد.
وی درباره همکاری شرکتهای خارجی و ایرانی عنوان کرد: حضور یک شرکت ایرانی در کنار شرکتهای خارجی الزامی است و میزان توانمندیهای آنها بستگی به میزان سرمایهای دارد که وارد میکنند.
معاون وزیر نفت درباره میدان یادآوران نیز اظهار کرد: اکنون مذاکرات ما با طرف چینی به اتمام رسیده است و اقدامات قانونی آن در فاز دوم در حال انجام است.
وی ادامه داد: دلیل اینکه ما به سرعت برای شروع فاز دوم با طرف چینی وارد عمل نشدهایم این است که باید ارزیابیهای کاملی از عملکرد آنها در فاز اول صورت گیرد و سپس برای فاز دوم اقدام شود.
جوادی با بیان اینکه فاز اول آزادگان جنوبی به دلیل عقبماندگی پیمانکاران داخلی از کار خود با تاخیر مواجه شد، افزود: اکنون شرکت ملی نفت کار را به دست گرفته و تعداد دکلها به 18 عدد و تعداد چاههای حفاری شده به 80 عدد رسیده است.
وی با بیان اینکه سه چاه این میدان ظرف دو هفته گذشته تکمیل شد و تولید خود را آغاز کرده است، تصریح کرد: فاز دوم این میدان در قالب قراردادهای جدید توسعه خواهد یافت و اکنون یک تا دو شرکت برای انجام آن ابراز علاقهمندی کردهاند که ما اجازه مطالعه به آنها دادهایم، اما در نهایت واگذاری آنها با مناقصه انجام خواهد گرفت.
وی در پاسخ به سوالی درباره عدم حضور شرکتهای بینالمللی توتال و شل در نمایشگاه نفت ایران گفت: جواب این سوال را باید خود مسئولین این شرکت بدهند. اما در گفتوگویی با یکی از این شرکتها به ما گفته شده است که به دلیل کوتاه بودن زمان از رفع تحریمها فرصت مناسب برای طی کردن پروسههای اداری در این شرکتها وجود نداشته است، اما آنها کارشناسان شناور خود را به این نمایشگاه فرستادهاند تا نبودشان را جبران کنند.
جوادی درباره فاز 14 پارس جنوبی نیز اظهار کرد: حدود 4 تا 5 سال پیش پارسجنوبی به یک کنسرسیوم واگذار شده بود و هنوز تصمیمی برای بازپسگیری آن از این کنسرسیوم گرفته نشده است.
وی درباره تاخیر در انجام فاز 14 پارسجنوبی نیز تصریح کرد: بخشی از این مشکل مربوط به کنسرسیوم و بخش دیگر به تحریمها و عدم تامین منابع مالی بازمیگردد، اما اکنون منتظر عملکرد کنسرسیوم در پساتحریم هستیم.
معاون وزیر نفت درباره پیوستن به فریز نفتی نیز خاطرنشان کرد: به محض اینکه به میزان تولید موردنظر خود برسیم، برای همکاری با اوپک برای رسیدن به سیاستهای یکسان وارد عمل خواهیم شد.
انتهای پیام/